۴ مهر ۱۴۰۲، ۱۷:۰۳
کد خبرنگار: 895
کد خبر: 85239728
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

فرماندار: ظرفیتهای گردشگری گناباد مغفول مانده است

گناباد-ایرنا- فرماندار گناباد گفت: معرفی و استفاده مناسب از ظرفیتهای گردشگری این شهرستان برای جذب بیشتر گردشگران داخلی و خارجی مورد غفلت واقع شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا نصیری روز سه شنبه در کارگروه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گناباد افزود: طی سنوات اخیر در زمینه حفظ میراث فرهنگی و آثار تاریخی این شهرستان اقدامات خوبی انجام شده ولی در بهره گیری از این پتانسیلها برای جذب بیشتر گردشگر داخلی و خارجی گامهای موثری برداشته نشده است.

وی ادامه داد: بعد از مطالعات چند ساله در طرح آمایش گناباد مهمترین مزیت این شهرستان میراث فرهنگی و گردشگری در نظر گرفته شده است که تاکنون نتوانستیم در این راستا اقدامات اساسی انجام دهیم.

فرماندار گناباد تصریح کرد: باید با برنامه ریزی صحیح و بهره گیری از پتانسیل اساتید دانشگاه و صاحبنظران و نسل جوان و دلسوزان این شهرستان و با یک جهش جدی در معرفی ظرفیتها و جاذبه های گردشگری برای جذب گردشگران داخلی و خارجی، عقب ماندگی های این بخش جبران شود.

وی اظهار داشت: ظرفیت غنی و جاذبه های کهن تاریخی و گردشگری گناباد و از طرفی قرار گرفتن این شهرستان در جنوب خراسان رضوی و نقطه ورود مسافران از استانهای جنوبی و مرکزی کشور، فرصت بی بدیل برای جذب گردشگران داخلی و خارجی فراهم کرده است و استفاده بیشتر از این ظرفیت نیازمند برنامه ریزی اصولی و به فعلیت رساندن پتانسیلهای فوق در مسیر رونق اقتصادی گناباد است.

نصیری با اشاره به اینکه تنها در دهه آخر صفر سالجاری ۹۵ هزار خودرو از جاده های گناباد تردد داشتند، تصریح کرد: ولی به نحو مطلوب از این فرصت برای معرفی پتانسیلهای گردشگری این شهرستان استفاده نشد.

وی تولید سفال در روستای«مند» گناباد با سابقه بیش از چهار هزار سال را مزیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر داخلی و خارجی در این شهرستان برشمرد.

فرماندار گناباد از اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و شورای اسلامی روستای «مند» خواست که برنامه عملیاتی و جامع در این زمینه تدوین و در جلسه آینده کارگروه میراث فرهنگی گناباد ارایه دهند.

شهرستان گناباد واقع در جنوب خراسان رضوی با قدمتی کهن و آثار تاریخی گردشگری متعدد، مقصدی مناسب برای سفر گردشگران داخلی و خارجی است.

سابقه کهن این خطه تا جایی است که شهر گناباد بر طبق شاهنامه فردوسی عرصه جنگ و حماسه دوران اساطیری بوده است.
گناباد در زمان هخامنشیان مسکونی بوده و چون در مسیر راه زابل و مکران و فارس به ترکستان و بر سر راه غرب ایران به هرات واقع بوده مورد توجه سلاطین آن دوره باستانی قرار داشته است.
پیش از اسلام این خطه گذرگاه درونی فلات ایران و بخشهای خاوری آن و محل برخورد لشگریان ایران و توران بوده است. گناباد در سال ۳۱ هجری قمری به دست مسلمانان افتاد و در دوران سلجوقی و خوارزمشاهی آباد و از اعتبار و اهمیت ویژه ای برخوردار بود.
گناباد در دوره تیموریان نیز اهمیت داشت و حاکمان ایالت قهستان در آن ساکن بودند. در همین دوره است که دومین مسجد دو ایوانی این ناحیه ساخته شد.

از مجموع ۲۵۰ اثر تاریخی شناسایی شده در گناباد ۱۴۸ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است که در این میان قنات «قصبه» به عنوان تنها اثر ثبت شده خراسان رضوی در فهرست آثار جهانی یونسکو به عنوان شاهکار بشری و نمادی از سختکوشی مردم کویر برای دست یافتن به مایه حیات در این خطه از دوران هخامنشی به یادگار مانده است، از مجموع آثار تاریخی و گردشگری گناباد ۶۰ اثر سابقه چند هزار ساله دارد.

۱۲ آیین سنتی گناباد هم در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسیده است.

مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha