به گزارش ایرنا، این رسانه روسی گزارش داد: روسای جمهوری روسیه و ایران درباره وضعیت کنونی منطقه قرهباغ گفتگو کردند.
بر اساس این گزارش، هر دو طرف علاقه خود را برای فعال کردن چارچوب مشورتی «۳+۳» (آذربایجان، ارمنستان، گرجستان، روسیه، ایران و ترکیه) ابراز کردند.
کاخ کرملین نیز طی بیانیه ای عنوان کرد: در مورد گامهایی برای حصول اطمینان از عضویت کامل ایران در گروه بریکس و انجام فعالیتهای تمام عیار مربوط به آن در این گفتگوی تلفنی مسائلی مطرح شد.
بر اساس اعلام کاخ کرملین، پوتین از فعالیتهای نیروهای حافظ صلح روسیه از جمله ارائه کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان، حفاظت از حقوق و امنیت مردم ارمنی قرهباغ به رئیسی اطلاع داد.
روسای جمهور روسیه و ایران همچنین بر اهمیت حلوفصل همه مناقشات منحصراً از راههای مسالمت آمیز، سیاسی و دیپلماتیک تاکید کردند.
براساس گزارش اسپوتنیگ، در جریان این تماس تلفنی، نسبت به ماهیت سازنده و دوجانبه سودمند همکاریهای روسیه و ایران ابراز خرسندی شد و تقویت بیشتر روابط تجاری و اقتصادی، ارتقای پروژه های مشترک بزرگ در حوزههای انرژی و حملو نقل و همچنین گسترش ارتباطات بین محافل تجاری و مبادلات گردشگری دو کشور مورد تاکید رئیسی و پوتین قرار گرفت.
به گزارش ایرنا، جمهوری اسلامی ایران اخیرا از توافق بین جمهوری آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ ابراز خرسندی کرده است. این توافق پس از آن به دست آمد که باکو یک عملیات نظامی را برای به دست گرفتن کنترل کامل این منطقه در هفته گذشته ترتیب داد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در واکنش به توافق دولت جمهوری آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران از توافق دولت آذربایجان و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ برای توقف درگیری ها در این منطقه ابراز خرسندی کرده و انتظار دارد بر گفتوگو و سازوکارهای مسالمت آمیز برای حل و فصل مسائل در چارچوب تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان تمرکز شود.
وی با تاکید بر اینکه جنگ جز ویرانی و گسترش نفرت حاصلی ندارد و ثبات و امنیت منطقه را به خطر می اندازد، ضمن استقبال از گفت و گوی میان باکو و نمایندگان ارامنه ساکن قره باغ تاکید کرد، دیگر دلیلی برای ادامه ی درگیری ها در منطقه وجود ندارد و امیدواریم پس از این شاهد هیچ جنگی در منطقه نباشیم.
کنعانی افزود: جمهوری اسلامی ایران خواستار احترام کامل به تمامیت ارضی و مرزهای شناخته شده ی بین المللی کشورهای منطقه بوده و معتقد است حقوق و امنیت ساکنان قره باغ نیز باید در این چارچوب تامین شود و آمادگی خود را برای کمک به روند صلح دائمی و پایدار با حضور کشورهای منطقه اعلام داشته و تاکید میکند دخالت طرف های ثالث در مسائل منطقه صرفاً منجر به پیچیدگی موضوعات شده و توافقات حاصله را به خطر می اندازد.
نظر شما