۷ مهر ۱۴۰۲، ۸:۱۲
کد خبرنگار: 1449
کد خبر: 85242170
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

"ازناوله" ایستگاه سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر

همدان- ایرنا- جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر امسال در ایستگاه سیزدهم، آن روی دیگر دیرینگی و قدمت خود را به روی گردشگران از سراسر کشور گشود، آن هم در روستای توریستی "ازناوله" که دروازه ورودی درّه جهانی جوزان است.

به گزارش ایرنا؛ باز هم فصل پاییز آمد و مهر گردشگری ملایر و فرش قرمزهایی که مردم باصفا و مهمان‌نواز این شهرستان زیر پای گردشگران و هموطنان خود پهن کردند تا همچون سال‌های گذشته روزها و لحظه‌های ماندگاری را در خاطره‌ها ثبت و ضبط کنند.

امسال سیزدهمین دوره جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر از روستای هدف گردشگری "مانیزان" به روستای توریستی "ازناوله" منتقل شد، روستایی خوش آب و هوا در ۱۳ کیلومتری ملایر واقع در پهنه کوه‌های لشگردَر که با همت و تلاش شبانه‌روزی دهیار، اعضای شورای اسلامی و بخشدار در برگزاری جشنواره سنگ‌تمام گذاشتند.

برپایی غرفه‌های فروش سوغات و فرآورده‌های انگور، محصولات کشاورزی بادام و گردو، آش‌ها و کلوچه‌های محلی، چای ذغالی، ماست و دوغ محلی، صنایع دستی و تَبق خوشه‌های طلایی انگور روی دست دختران این سرزمین، همه و همه در پهنه‌ آثار و بناهای تاریخی، تلفیق زیبایی از میراث گذشتگان و آداب و رسوم سنتی برای نسل‌های امروزی بود که با قدمتی چند صد ساله نسل به نسل، دوره‌های تاریخی بسیاری را طی کردند تا به امروز برسند و برای حفظ و احیای این سنت‌ها، جشنواره‌ای در قامت ملی و جهانی تدارک دیده شود.

با خوش فکری میراث فرهنگی و دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره، از ورودی روستا تا منازل زیبا و قدیمی اهالی روستا، غرفه‌های زیبایی برپا شده و خانه بوم‌گردی و کارگاه "سایه خشک عمو هدایت" که با موسیقی محلی و سنتی، چای ذغالی و خوشه‌های انگور روی بندهایی که مختص کشمش است، پذیرای مهمانان و گردشگران بود.

"ازناوله" ایستگاه سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر

آن سوتر اما نوای دلنشین ساز و دُهُل جشنواره بود که در سرتاسر درّه جهانی جوزان پیچیده بود و در هفته گردشگری، نوای آغاز جشنواره‌ای با قدمتی بیش از هفت قرن را می‌نواخت.

بخش زیبا و دلچسب جشنواره کارگاه‌های شیره‌پزی و پخت نان محلی بود، اهالی روستای "ازناوله" منازل و کوچه‌های قدیمی و زیبای خود را که در جوار قلعه‌های تاریخی روستا بنا شده بود، آب‌وجارو کرده و با گشاده‌رویی از مهمانان و گردشگران استقبال می‌کردند و زنان و مردان روستا که صبورانه و مشتاقانه در حال آماده‌سازی و پخت شیره بودند و در حین کار برای بازدیدکنندگان توضیح می‌دادند و با تعارف باسلق و شیره، کام گردشگران را شیرین...

اهالی خونگرم روستای "ازناوله" تمام تلاش خود را به کار گرفتند تا با استفاده از تمامی ظرفیت‌های روستا، این قطعه تاریخی با قدمتی طولانی و قلعه‌ای به جا مانده از دوران قاجار را به مردم در سراسر کشور معرفی کنند.

به قول مجری جشنواره، انتخاب لوکیشن جشنواره فکر بکرِ برگزارکنندگان آن است که باید دست‌مریزاد گفت و دعوت از هنرمندان استانی و شهرستانی از گروه موسیقی "شب‌کوک" گرفته تا گروه طنز "نیک"، برنامه شاد و جذاب "عمو حمید" و البته حضور گروه دوچرخه‌سواری "اکوبایکر" با شعار "رویاهات زندگی کن"، پذیرایی از مهمانان با کلوچه سنتی و شربت شیره محلی و پایان بخش جشنواره نورافشانی، بار دیگر قاب زیبایی از جهان شهر ملایر برای گردشگران ثبت کرد.

و در کنار تمامی این اتفاقات خوب و میمون، مدیریت شهرستان در برگزاری رویدادهای ملایر آن هم در پاییز گردشگری را نمی‌توان نادیده گرفت، از جشنواره ترشی‌جات و شوری‌جات سامن گرفته تا جشنواره خوشه برتر، جشنواره گردو و بادام علی‌آباد و امروز جشنواره ملی شیره‌پزی سنتی که در دفتر گردشگری این شهرستان با موفقیت ثبت شد.

"ازناوله" ایستگاه سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر

جشنواره شیره‌پزی یک رویداد بزرگ فرهنگی است

معاون استاندار همدان و فرماندار ویژه ملایر عصر پنجشنبه در سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی، این جشنواره را یک رویداد بزرگ فرهنگی دانست که امروز پا را از عرصه ملی فراتر گذاشته و جهانی شده است.

"سلمان اسماعیلی" گفت: با هدف رونق روزافزون صنعت گردشگری، معرفی بیشتر نشان جهانی انگور و کشمش و ایجاد شور و نشاط اجتماعی، امروز شاهد برگزاری سیزدهمین دوره جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر هستیم.

وی بیان کرد: سالانه هزاران تُن شیره در روستاهای ملایر به ویژه درُه جوزانی تولید می‌شود و محصولات خوب و باکیفیتی را به بازار عرضه می‌کنند.

فرماندار ویژه ملایر با بیان اینکه این محصول اشتغال خوبی را برای مردم منطقه ایجاد کرده، تاکید کرد: باید تلاش کنیم روز به روز این سوغات سنتی ملایر به مردم ایران و دنیا معرفی شود.

"ازناوله" ایستگاه سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر

اسماعیلی ادامه داد: امروز خبرهای بسیار خوبی برای مردم این شهرستان در حوزه‌های مختلف همچون مسکن، صنعت، کشاورزی، معدن و احداث ده‌ها کارخانه داریم و روزهای آینده، روزهای بهتری برای مردم ملایر خواهد بود.

وی همچنین از تلاش‌های اعضای شورای اسلامی، دهیاری و مردم خوب روستای "ازناوله" بخشدار مرکزی، میراث فرهنگی و دیگر ادارات و نهادها در برگزاری هر چه بهتر این جشنواره قدردانی کرد.

فصل جدید گردشگری پیش‌روی ملایر

نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به دیدار روز گذشته جمعی از مسئولان استان همدان با رهبر معظم انقلاب، گفت: رهبری در این دیدار اسم شهید "علی نظری" را ذکر کردند و این بیانگر این است که برگزاری جشنواره‌های این چنینی در آرامش، مرهون خون مطهر شهدا است.

حجت الاسلام "احد آزادیخواه" میزبایی اهالی روستای ازناوله، شورای اسلامی، دهیاری روستا و بخشدار توانمند بخش مرکزی و حضور و استقبال چشمگیر مردم را از جشنواره شیره‌پزی ملایر بی‌نظیر دانست و افزود: امروز فصل جدیدی در حوزه گردشگری پیش‌روی ملایر باز شده است.

"ازناوله" ایستگاه سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر

وی با بیان اینکه جشنواره‌های زیادی در ملایر در حال برگزاری است، خواهرخواندگی ملایر با کوکند ازبکستان را یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم و اتفاقات خوب برای این شهرستان عنوان و بیان کرد: این اتفاق رونق اقتصادی و تجاری و تقویت ارتباطات ۲ کشور را به دنبال دارد و اتاق‌های بازرگانی دو کشور می‌توانند فرآیند جدیدی را آغاز کنند.

حجت الاسلام آزادیخواه با تاکید بر اینکه ظرفیت‌های بسیار خوبی همچون تولید فرآورده‌های انگور ملایر می‌تواند بستر اشتغال را فراهم کند، گفت: تسهیلات اشتغالزایی برای ایجاد مشاغل خانگی از منابع مختلف پرداخت شود.

ملایر نگین استان همدان است

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان نیز ضمن تبریک روز جهانی جهانگردی و هفته گردشگری به فعالان این عرصه، گفت: گردشگری می‌تواند یکی از مهمترین پایه‌های اقتصاد به خصوص در استان همدان باشد.

"محسن معصوم‌علیزاده" افزود: گردشگری علاوه بر ایجاد چرخه اقتصادی و تحرک اقتصادی در بین مردم، موجب می‌شود خاطرات خوبی از دیدن ظرفیت‌های طبیعی، تاریخی و فرهنگی استان و کشور در ذهن آنها ثبت شود.

"ازناوله" ایستگاه سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر

وی با تاکید بر اینکه گردشگری موجب تبادل فرهنگ‌ها بین‌نسل‌ها می‌شود، افزود: داشته‌های تاریخی همچون معماری و هنر و دست‌سازه‌های بشر و آن چیزی که خداوند آفریده، همه اینها فضایی است که فرهنگ ما را در طول تاریخ نسل به نسل منتقل می‌کند و گردشگری می‌تواند آن را تسهیل و به نسل آینده منتقل کند.

مدیرکل میراث فرهنگی استان همدان ادامه داد: این استان با دارا بودن سابقه تاریخی و فرهنگی بسیار زیاد و هزار و ۹۰۰ جاذبه فرهنگی و تاریخی، توانسته جایگاه تاریخی خوبی را بدست آورد.

معصوم‌علیزاده با بیان اینکه همزمان با هفته گردشگری برای توسعه این فرهنگ، جشنواره‌های مختلفی در سطح استان با فرهنگ‌های بومی هر منطقه تعریف کردیم، یادآور شد: نمونه آن جشنواره شیره‌پزی در ملایر در روستای ازناوله است که با استقبال چشمگیر مردم مواجه شد.

وی ایجاد امید، نشاط و شادی، معرفی ظرفیت‌ها و داشته‌های تاریخی و فرهنگی و عرضه فرهنگ این منطقه را از اهداف برگزاری این جشنواره برشمرد و بیان کرد: قرار گرفتن مردم در کنار یکدیگر از نقاط مختلف کشور در یک فضای شاد و صمیمی و امن، از زیبایی‌هایی این جشنواره است.

"ازناوله" ایستگاه سیزدهمین جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: ملایر دارای ۲ عنوان جهانی انگور و مبلمان منبت است و این شهرستان یک نگین در استان همدان است و صنایع دستی آن سرآمد و هنرمندان بسیاری در این عرصه فعالیت می‌کنند.

معصوم‌علیزاده قول مساعد داد: برای مرمت قلعه تاریخی روستای ازناوله، هر چه از سوی مالکان و اهالی این روستا هزینه شود، به همان میزان میراث فرهنگی نیز برای مرمت آن هزینه خواهد کرد.

به گزارش ایرنا؛ سیزدهمین دوره جشنواره شیره‌پزی سنتی ملایر پنجشنبه ششم مهر در روستای توریستی "ازناوله" در دره جهانی جوزان آغاز شد و به مدت ۲ روز ادامه دارد.

دوازده دوره این جشنواره در روستای هدف گردشگری "مانیزان" برگزار شده است.

سالانه بیش از ۲۷۰ هزار تُن انگور و بیش از ۵۰ هزار تُن کشمش در شهرستان ملایر تولید می‌شود و نظام تولید انگور درّه جوزان سال ۱۳۹۷ در سازمان جهانی خواروبار کشاورزی(فائو) به ثبت رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha