مناطق ساحلی و جزایر خلیج فارس  همراه با مه رقیق و غبار محلی پیش بینی شد

قشم - ایرنا - رییس اداره هواشناسی جزیره قشم گفت: بر پایه نقشه ها و مدل های هواشناسی، مناطق ساحلی و جزایر خلیج فارس در ساعت های صبحگاهی امروز (جمعه) همراه با مه رقیق و در طول روز با غبارمحلی پیش بینی می شود.

محمد کاملی دیرستانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توصیف پیش بینی وضعیت جوی، دریایی و دمایی استان هرمزگان و جزیره قشم افزود: در روز جاری، دریا نسبتا آرام خواهد بود و شرایط برای رفت و آمدهای دریایی مساعد پیش بینی می شود.

وی ادامه داد: در ساعت های بعدازظهر روز یکشنبه نهم مهرماه در خلیج فارس و تنگه هرمز با تغییر سوی جریانات، افزایش سرعت بادجنوب غربی - شمال غربی سبب متلاطم شدن دریا خواهد شد؛ از این رو توصیه می شود در رفت و آمد شناورهای سبک احتیاط های لازم صورت پذیرد.

رییس اداره هواشناسی جزیره قشم توضیح داد: به لحاظ دمایی در غالب نقاط استان هرمزگان نوسانات یک تا ۲ درجه ای دما، پیش بینی می شود.

کاملی دیرستانی بیشینه دما و رطوبت را در ایستگاه هواشناسی (فرودگاه قشم) ۲۹ درجه و ۹۳ درصد و شهر قشم را ۲۹ و ۸۶ درصد اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، استان هرمزگان با دارا بودن بیش از ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی از سواحل شرق استان (جاسک) در دریای عمان تا سواحل نیلگون خلیج فارس در شرق استان (پارسیان) و برخورداری از جزایر ۱۴ گانه خلیج فارس، یکی از مهم ترین و راهبردی ترین استان های ایران است که از جاذبه های منحصر به فردی چون جنگل های بی همتای حرا و مرغوب ترین مروارید جهان و ده ها اثر تاریخی و طبیعی برخوردار است.

خلیج فارس با گستره نزدیک به ۲۳۷ هزار و ۴۷۳ کیلومتر مربع بین ۲۴ تا ۳۰ درجه و ۳۰ دقیقه عرض شمالی و ۴۸ تا ۵۶ درجه و ۲۵ دقیقه طول شرقی از نصف‌ النهار گرینویچ واقع شده است و جزیره زیبای قشم، همچون نگینی بر پهنه آب های نیلگون آن می درخشد.

خلیج فارس از شرق از طریق تنگه هرمز و دریای عمان به اقیانوس هند و دریای عرب راه دارد، و از غرب به دلتای رودخانه اروندرود، که حاصل پیوند دو رودخانه دجله و فرات و پیوستن رود کارون به آن است، ختم می‌شود.

عمق خلیج فارس در بیشترین حالت، حدود ۹۰ متر است. طول مرز آبی کشور ایران با خلیج فارس، با احتساب جزایر در حدود ۱۸۰۰ کیلومتر و بدون احتساب جزایر در حدود ۱۴۰۰ کیلومتر است. عریض‌ترین بخش خلیج فارس ۱۸۰ مایل (۲۹۰ کیلومتر) است. عمیق‌ترین نقطه خلیج فارس با عمق ۹۳ متر در ۱۵ کیلومتری تنب بزرگ و کم عمق‌ترین نقطه آن با عمقی بین ۱۰ تا ۳۰ متر در سمت غرب است. همچنین جزایر متعددی در خلیج فارس وجود دارند.

جزیره قشم که در منابع تاریخی از آن به نام های کوان، ابرکافان، ابرکمان، برخت، طویله، بنی، لافت، کشم و سرانجام قشم یادشده، بزرگترین جزیره خلیج فارس است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha