سؤال و پرسش اولیه ای که در جامعه مشکلات حقوقی شنیده می شود، این است که چگونه وکیل شیراز مجرب و متبحر را پیدا کنیم؟
به چه کسی وکیل پایه یک دادگستری شیراز گفته می شود؟
وکیل شیراز، فردی است که توانسته است در آزمون کانون وکلای دادگستری استان فارس پذیرفته شود. فردی که در آزمون کانون وکلای دادگستری پذیرفته میشود باید حداقل مدرک لیسانس حقوق یا فقه و مبانی حقوق اسلامی را داشته باشد، هر چند داشتن مدارک بالاتر نیز بلامانع بوده و همچنین تنها شرط شرکت در این آزمون داشتن مدرک دانشگاهی نیست و اگر فردی مدرک هم تراز با مدارک گفته شده در حوزه علمیه داشته باشد نیز میتواند در این آزمون شرکت کند. آزمون کانون وکلای دادگستری فارس، هر سال یک مرتبه برگزار میشود و شرکت کنندگان در این آزمون باید بتوانند در بین تعداد رقبای زیاد و پر تلاش خود معدل و تراز بالایی به دست بیاورند تا بتوانند به صورت کارآموز وکالت شیراز پذیرفته شوند. فرد پذیرفته شده به عنوان کارآموز وکالت در شیراز، باید به مدت ۱۸ ماه دوره کارآموزی خود را سپری و پس از آن در دو آزمون کتبی و مصاحبه شفاهی، شرکت کند. عنوان این آزمون اختبار است و اگر فرد بتواند در این دو آزمون قبول شود میتواند در مراسم تحلیف حاضر شود. در این مراسم پس از اینکه تشریفات انجام شد و سوگند نامه توسط کارآموز اتیان شد، دیگر فرد میتواند به عنوان وکیل پایه یک دادگستری یا وکیل دادگستری شیراز خدمات خود را در شهر شیراز آغاز کند.
مهارت لازم برای یک وکیل پایه یک دادگستری شیراز
برای شناخت میزان مهارت و تبحر وکیل پایه یک دادگستری در کلانشهر شیراز، باید تخصص و رزومه مرتبط با دعاوی حقوقی، میزان تحصیلات وکیل، نظرات موکلین سابق وکیل مورد بررسی قرار داده شود. از سایر مهارتهای لازم برای یک وکیل پایه یک دادگستری شیراز عبارت هستند از:
وکیل پایه یک دادگستری باید اجتماعی باشد: یکی از مهارتهای یک وکیل پایه یک دادگستری، توانایی برقراری ارتباط به صورت مؤثر با موکل و مراجع است. وکیلی که در برقراری ارتباطات ضعیف باشد، به راحتی پرونده خود را از دست میدهد و در فرآیند دفاع از موکل خود نیز شکست میخورد. خوب حرف زدن، زبان بدن، تواناییهای شفاهی و کتبی در انواع ارتباطات، همگی نشان دهنده مهارتهای ارتباطی یک وکیل متبحر در کلانشهر شیراز است.
وکیل پایه یک دادگستری باید تحلیل گر باشد: وکیل دادگستری، باید بتواند قبل از اینکه پرونده به دادگاه برسد، مانند یک قاضی پرونده را تحلیل کند و متوجه شود یک قاضی از چه جنبههایی به یک پرونده نگاه میکند؛ با این توانایی، وکیل خوب میتواند نقاط ضعف پرونده را تقویت، کم و کاستیهای آن را برطرف کند.
وکیل باید همانند روانشناس رفتار کند: یکی از مهارتهای وکیل پایه یک دادگستری، قدرت روانشناسی و رفتارشناسی انسانهای مختلف است. یک وکیل باید مردم شناس بوده و بتواند اخلاق آنها را در یکی دو جلسه اول به خوبی بشناسد.
وکیل باید تحمل بالایی داشته باشد: یکی دیگر از مهارتهای وکیل خوب، توانایی تحمل شرایط مختلف مانند تحت فشار بودن توسط طرف مقابل است. مهارت تابآوری به یک وکیل پایه یک دادگستری، کمک میکند که در جریان پیشبرد پرونده صبور باشد، عصبی نشود و بازی را نبازد.
وکیل باید خلاق باشد: از تفاوتهای وکلای خبره با سایر وکلا، مهارت خلاق بودن وکیل است. یک وکیل میتواند با استفاده از مهارت خلاقیت راههای مختلفی برای حل پروندهها پیدا کند.
ضرورت حضور وکیل شیراز در کدام دعاوی حقوقی یا کیفری بیشتر است؟
سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح میشود این است که حضور وکیل در دعاوی حقوقی اهمیت بیشتری دارد؟ و یا در پروندههای کیفری؟ باید بگوییم که بهرهگیری از یک وکیل در هر نوع پروندهای میتواند راهگشا باشد و اجازه ندهد که حکم ناعادلانهای برای شما صادر شود! در پروندههای حقوقی، به دلیل مجرم نبودن، داشتن وکیل اجباری نیست و هر فرد مخیر است که وکیل بگیرد یا اینکه بدون حضور وکیل در دادگاه شرکت کند. از جمله این پرونده های خانوادگی است که نیاز مبرمی به حضور وکیل خانواده شیراز در دادگاه قضایی شهر شیراز نیست. اگر بخواهیم دقیقتر صحبت کنیم باید بگوییم که در دعاوی کیفری برای متهم، مجازات (زندان یا اعدام) تعیین میشود و این مساله؛ اهمیت حضور وکیل، در پرونده کیفری افزایش میدهد و آنقدر مهم است که طبق قانون هر فردی که با پرونده کیفری مواجه میشود، باید برای خود وکیل اختیار کنند وگرنه دادگاه برای او وکیل تسخیری انتخاب خواهد کرد. در پروندههای کیفری، حتی اگر شاکی پرونده، از شکایت خود صرف نظر کند، باز هم پرونده بسته نخواهد شد و قاضی تا زمان مجازات مجرم، پرونده را باز نگه خواهد داشت. این نکته میتواند اهمیت بسیار بالای حضور وکیل شیراز در پروندههای کیفری را اثبات کند.
میزان حق الوکاله یک وکیل در شیراز
حق الوکاله به دستمزد وکیل گفته میشود که در ازای دفاع از حقوق موکل خود آن را دریافت میکند. حق الوکاله تعرفه مشخصی نداشته و یک رقم کاملاً توافقی بین موکل و وکیل است و خود وکیل میتواند بدون در نظر گرفتن هیچ محدودیتی، هر مبلغی که میخواهد به عنوان دستمزد کار خود مشخص کند؛ البته مواردی وجود دارد که با توجه به آنها میتوان میزان حقالوکاله یک وکیل را در هر پرونده خاص مشخص کرد. این موارد عبارت هستند از:
۱- میزان زحمت و ساعت کاری که وکیل شیراز برای انجام پرونده موکل صرف کرده است.
۲- تجربه و سابقه کاری وکیل، تاثیر مستقیمی در حق الوکاله دارند.
۳- میزان تخصص وکیل در زمینه پرونده شما، می تواند تاثیر مستقیمی در حق الوکاله او داشته باشد؛ زیرا برخی از پرونده ها سختتر و پیچیدهتر هستند و به همین دلیل دستمزدهای بالاتری نیاز دارند.
۴- در برخی از پروندهها، مانند پرونده مهریه، اگر رقمی که موکل به دست میآورد بالاتر باشد، دستمزد وکیل دعاوی خانواده نیز افزایش پیدا خواهد کرد.
۵- دستمزد وکلای تلفنی و آنلاین نسبت به وکلایی که دارای دفاتر حقوقی هستند، کمتر است.
اکثرا حق الوکاله یک وکیل در هر پرونده، در ابتدا و انتهای کارو بهصورت ۵۰ درصد به وکیل پرداخت میشود. برخی از وکلا حق الوکاله خود را در سه مرحله؛ ابتدا، میانه کار و در انتها و پس از اینکه رای قطعی پرونده صادر شد، دریافت میکنند. در کل میتوان گفت میزان حق الوکاله و نحوه پرداخت آن تماما توافقی بین وکیل و موکل میباشد.
نحوه پیدا کردن وکیل شیراز
یکی از راههای پیدا کردن وکیل در شهر شیراز، تحقیق و پرسوجو از دوستان و آشنایان است. اگر فردی در اطرافیان خود میشناسید که قبلا از خدمات وکالتی یک وکیل استفاده کرده و او را با تجربه و با مهارت میداند، میتوانید آدرس دفتر وکیل یا شماره وکیل را از او طلب کنید و شما نیز به همان وکیل وکالت حقوقی اعطا نمایید.
راه دیگر انتخاب وکیل، مراجعه به سایتهای اینترنتی و جستجو در اینترنت و پیدا کردن لیست وکلا است. شما میتوانید اطلاعات جامعی از میزان سالهای وکالت، تجربه و وضعیت رضایت سایرین از یک وکیل را در سایتهای معرفی اینترنتی وکیل مثل سایت کانون وکلای دادگستری فارس یا مرجع معرفی بهترین وکیل در وکیل پایتخت، پیدا کنید. از جمله عبارتهایی که باید برای پیداکردن یک وکیل در شیراز در اینترنت جستجو کنید؛ بهترین وکیل شیراز، شماره وکیل شیراز، وکیل حقوقی شیراز، وکیل کیفری شیراز، وکیل خانواده شیراز و ... میباشد. پس از پیدا کردن و انتخاب وکیل مورد نظرتان میتوانید یک یا دو جلسه مشاوره حقوقی به صورت تلفنی یا حضوری داشته باشد و پس از اطمینان از سطح دانش و مهارت حقوقی وکیل به ایشان وکالت اعطا نمایید.
*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.
نظر شما