۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

تهران- ایرنا- پنجم مهرماه جاری بود که رییس جمهور ماده واحده «انتخاب اعضای پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران» را با معرفی و الحاق ۱۷ عضو جدید به این فرهنگستان برای اجرا ابلاغ کرد. در این گزارش با سوابق علمی و اجرایی این افراد بیشتر آشنا می شویم.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، بر اساس ابلاغ ماده واحده «انتخاب اعضای پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران» که در جلسه ۸۸۵ مورخ دهم مرداد ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌ تصویب رسید و آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی آن را برای اجرا به مراکز مربوطه ابلاغ کرد، ۱۷ عضو جدید شامل حسین بهاروند، پرویز داوودی، علی‌اکـبر صادقی‌رشـاد، فرهاد رهبر، محمدعلی زلفی‌گل، محمدمهدی زاهدی، محمدسلیمانی، مجتبی شمسی‌پور، محمدمهدی طهرانچی، محمدمهدی علیشاهی شیرازی، سیدمهدی قمصری، منصور کبگانیان، سیدفضل‌الله‌موسوی، علی‌اکبر موسوی‌موحدی، سیدمحمدرضا هاشمی‌گلپایگانی، معصومه اسماعیلی و نسرین سلطانخواه به‌ عنوان اعضای جدید فرهنگستان علوم انتخاب شدند.

حسین بهاروند

دکتر بهاروند متولد ۱۳۵۰ اصفهان و مدرک کارشناسی خود در رشته زیست شناسی تکوینی را خود را سال ۱۳۷۳ از دانشگاه شیراز و مدارک کارشناسی ارشد و دکتری خود در همین رشته به ترتیب در سال ۱۳۷۵ و ۱۳۸۳ از دانشگاه شهید بهشتی و و دانشگاه خوارزمی اخذ کرده است.

دکتر حسین بهاروند عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان و استاد ممتاز دانشگاه علم و فرهنگ است. مطالعه در زمینه‌های پیوند سلول‌های بنیادی، پزشکی بازساختی و توسعه تولید صنعتی سلول از جمله فعالیت‌های او است. دکتر بهاروند تاکنون جوایز مختلف علمی ملی و بین‌المللی به دست آورده است. برگزیده سومین دوره جایزه علمی و فناوری مصطفی (ص) در سال ۲۰۱۹، از جمله جایزه محقق برتر جهان اسلام در حوزه فناور علوم از آیسسکو ISESCO (سازمان اسلامی آموزشی، فرهنگی و علمی)، استاد ممتاز از سوی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جایزه دکتر هادوی از جشنواره علمی فرهنگستان علوم پزشکی، محقق برتر حوزه سلول های بنیادی از سوی انجمن ژنتیک ایران از جمله افتخارات دکتر بهاروند است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

همچنین دریافت جایزه یونسکو در سال ۲۰۱۴، جایزه فرهنگستان علوم جهان در سال ۲۰۱۹، رتبه اول پژوهش‌های بنیادی در سی‌ودومین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، جایزه محقق برتر جهان اسلام در حوزه فناوری و علوم از ISESCO و جایزه دکتر هادوی از جشنواره علمی فرهنگستان علوم پزشکی، جایزه اول فناوری های نوین جشنواره رازی ۱۳۹۰، جایزه علامه طباطبایی در سال ۱۳۹۳، استاد ممتاز از سوی بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و جایزه مصطفی (ص) و چهره تاثیرگذار بیوتکنولوژی تنها بخشی از افتخارات دکتر بهاروند محسوب می شود.

ریاست پژوهشکده سلول‌های بنیادی پژوهشگاه رویان (۱۳۸۵ تاکنون)، عضو هیات علمی پژوهشگاه رویان (۱۳۷۵ تاکنون) و مدیر گروه زیست‌شناسی تکوینی، دانشگاه علم و فرهنگ (۱۳۸۶ تاکنون) نیز از سوابق اجرایی دکتر بهاروند به شمار می رود.

علی‌اکبر موسوی موحدی

علی اکبر موسوی موحدی متولد ۱۳۳۱ شیراز بنیان‌گذار زمینه بیوشیمی فیزیک در ایران و رییس انجمن بیوشیمی فیزیک ایران و عضو پیوسته فرهنگستان علوم است.

وی تحصیلات متوسطه خود را در دبیرستان البرز تهران گذراند سپس در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ درجه کارشناسی در رشته شیمی از دانشگاه شهید بهشتی (دانشگاه ملی ایران)، کارشناسی ارشد شیمی با گرایش علوم زیستی از دانشگاه میشیگان شرقی آمریکا (۱۳۵۷) و دکترای تخصصی از دانشگاه منچستر انگلستان در رشته بیوشیمی فیزیک (۱۳۶۵) است.

پس از اتمام دوره دکترا، در دانشگاه تهران مشغول به تدریس و تحقیق شد و مراتب علمی استادیاری (۱۳۷۱–۱۳۶۵)، دانشیاری (۱۳۷۵–۱۳۷۱) و استادی (۱۳۷۵) را پشت سرگذاشت. هم‌اکنون نیز استاد تمام گروه بیوفیزیک در مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

عضویت در مجامع و گروه‌های علمی در ایران، استاد ممتاز دانشگاه تهران، عضو انجمن شیمی ایران، عضو انجمن بیوشیمی ایران، عضو و رییس انجمن بیوشیمی‌فیزیک ایران، رییس قطب علمی بیوترمودینامیک کشور، رییس آزمایشگاه بیوشیمی فیزیک دانشگاه تهران، سردبیر نشریه رهیافت، فصلنامه سیاستگذاری علمی و پژوهشی، مرکز سیاست‌های علمی کشور (۱۳۸۹–۱۳۸۱)، سردبیر نشریه نشاء علم، عضو شورای راهبردی-علمی آسیا و اقیانوسیه ایکسو (۱۳۸۴–۱۳۹۰) و نماینده دانشگاه تهران در شورای بین‌الملل علم (ICSU)، دبیرکل دبیرخانه پیشبرد علم و فناوری در جهان اسلام و رییس کرسی یونسکو در تحقیقات بین رشته‌ای در دیابت دانشگاه تهران از جمله سوابق اجرایی دکتر موسوی موحدی محسوب می شود.

برگزیده جشنواره خوارزمی ۱۳۶۹، استاد نمونه کشور در ۱۳۷۶، چهره ماندگار در سال ۱۳۸۲، محقق برجسته دانشگاه تهران و دریافت نشان درجه یک پژوهش در سال ۱۳۸۲، برگزیده رتبه اول (گروه علوم پایه) جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در سال ۱۳۸۴، دریافت جایزه بین‌المللی الزویر – اسکوپوس در سال ۱۳۸۶، برگزیده رتبه اول و محقق برجسته جشنواره علوم پزشکی ابن سینا در سال ۱۳۸۶، پژوهشگر ممتاز کشور در سال ۱۳۸۸، استاد ممتاز دانشگاه تهران در سال ۱۳۸۹، استاد و محقق برجسته بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۰ و همچنین پژوهشگر برگزیده یک درصد استنادی در زمینه زیست‌شناسی و بیوشیمی براساس شاخص‌های اساسی علم (ESI) از سال۱۳۹۲ تاکنون، استاد برجسته بین‌المللی دانشگاه تهران ۱۳۹۲ و دریافت جایزه کمیته دائمی همکاری های علمی و فناوری سازمان کنفرانس اسلامی- کامستک (COMSTECH) جایزه دستاوردهای مادام العمر در شیمی در سال ۲۰۲۱ و تالیف صدها مقاله در حوزه بیوشیمی فیزیک و همچنین ۱۷ کتاب از جمله افتخارات دکتر موسوی موحدی است.

پرویز داودی

پرویز داودی (زاده ۱۳۳۱ تهران) استاد دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی است. معاون اول رییس‌جمهور و رییس مرکز بررسی‌های استراتژیک در دولت دهم ایران بوده است و هم‌اکنون به‌ عنوان یکی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام فعالیت می‌کند.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟


دکتر داودی فعالیت‌هایی از جمله مشاور امور اقتصادی رییس قوه قضائیه، مدیر گروه اقتصاد مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی، مدیر گروه اقتصاد دانشگاه تربیت مدرس، عضویت در گروه اقتصاد دفتر همکاری حوزه و دانشگاه را در کارنامه اجرایی خود دارد.

علی اکبر صادقی رشاد

آیت‌الله علی‌اکبر صادقی رشاد،‌ دانش‌آموخته حوزه‌های علمیه تهران و قم، مدرس خارج فقه و اصول حوزه و استاد تمام پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مؤسس مجتمع حوزوی امام رضا (ع) و رییس حوزه‌های علمیه استان تهران است. وی افزون بر چهل سال است که به تدریس فلسفه‌ دین و کلام، منطق فهم دین، تفسیر و علوم قرآنی، در دانشگاه و سطوح عالی و خارج فقه و اصول، فلسفه و عرفان در حوزه‌ علمیه‌ اشتغال دارد.

صادقی رشاد عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی و ریاست هیأت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی را در کارنامه خود دارد. وی مؤلف بیش از چهل اثر در عرصه علوم انسانی اسلامی است و چندین عنوان جایزه ملی از جمله کسب عنوان «نظریه‌پرداز برجسته کشور» در جشنواره فارابی، برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و کتاب سال حوزه، دریافت جایزه جهانی علوم انسانی، دریافت نشان علمی «دهخدا»، کسب عنوان پژوهش دینی برگزیده سال و دریافت تقدیر از یونسکو و ایسسکو از جمله افتخارات وی است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

وی مؤسس و رییس حوزه‌ علمیه‌ امام رضا (ع)، مؤسس و رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه‌ اسلامی، رییس شورای حوزه‌های علمیه‌ی استان تهران، مؤسس و رییس مؤسسه آموزش عالی حوزوی‌ امام رضا (ع)، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو شورای عالی الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی، رییس هیات حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، عضو انجمن جهانی فلسفه‌ دین اسلامی، عضو قطب علمی فلسفه دین و عضو فقیه هیات امنای فرهنگستان علوم پزشکی است.

فرهاد رهبر

فرهاد رهبر متولد ۱۴ مهر ۱۳۳۸، دستیار اقتصادی رییس‌جمهور ایران است. وی استاد و عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران و همچنین عضو پیوسته فرهنگستان علوم نیز هست.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

وی رییس پیشین دانشگاه آزاد اسلامی نیز بوده‌ است و در دولت یازدهم نایب رییسی شورای راهبردی نظام مالیاتی ایران را برعهده داشت. وی همچنین مشاور اقتصادی و دبیر کارگروه اقتصادی آستان قدس رضوی است.

عضویت در کمیته هماهنگی شورای گسترش آموزش عالی، عضو هیات علمی و صاحب نظر دانشگاهی در شورای سیاست گذاری و نظارت راهبردی پژوهش و فناوری در صنعت نفت، چهار سال عضویت هیات امنای مرکز مطالعات و همکاری های علمی بین‌المللی، عضویت در کمیته ملی آموزش عالی وابسته به کمیسیون یونسکو و عضویت در هیات امنای سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها از جمله دیگر فعالیت‌های اجرایی دکتر رهبر است.

محمدعلی زلفی گل

محمدعلی زلفی‌گل، متولد ۱۳۴۵ آشتیان، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دولت سیزدهم است که در گذشته استاد و رییس دانشگاه بوعلی سینا و قائم‌مقام بنیاد ملی نخبگان بوده‌ است.

وی مدارک کارشناسی خود را در شیمی آلی در سال ۱۳۶۹ از دانشگاه اراک، کارشناسی ارشد را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه صنعتی اصفهان و دکترای خود را در سال ۱۳۷۶ از دانشگاه شیراز اخذ کرد.

زلفی گل در سال ۱۳۷۱ در نهمین گردهمایی دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترای داخل و خارج از کشور در دانشگاه فردوسی مشهد شرکت کرد و با ارائه مقاله علمی مستخرج از پایان‌نامه کارشناسی ارشد خود رتبه اول را در بخش علوم پایه به دست آورد.

وی در مقطع دکترا نیز به عنوان دانشجوی دکترای نمونه دانشگاه شیراز انتخاب شده و مورد تقدیر قرار گرفت و بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی در مقطع دکترا، در دانشگاه بوعلی سینا به عنوان استادیار مشغول به تدریس و تحقیق شد.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

دکتر زلفی‌گل به ترتیب در سال‌های ۱۳۸۰ و ۱۳۸۴ به رتبه‌های علمی دانشیاری و استادی ارتقا یافت. از سوی انجمن شیمی ایران به عنوان شیمیدان برجسته زیر ۴۰ سال کشور در گرایش شیمی آلی، انتخاب و جایزه دکتر ارشیا آزاد به وی اهدا شد.

انجمن شیمی ایران در سال ۱۳۹۲ زلفی گل را به عنوان شیمیدان برجسته گرایش شیمی آلی کشور انتخاب کرده و مورد تقدیر قرار داد. محمدعلی زلفی‌گل سال‌های متعدد پژوهشگر برتر دانشگاه، استان همدان و همچنین ۹ سال متوالی عنوان استاد برتر آموزشی گروه شیمی آلی دانشگاه بوعلی سینا را در کارنامه علمی خود دارد.

زلفی‌گل در چاپ بیش از ۵۶۰ مقاله ISI مشارکت داشته و این مقالات تاکنون بیش از ۱۷ هزار بار مورد ارجاع قرار گرفته‌اند. تاکنون ۳۵۶ مقاله وی در سمینارهای ملی و بین‌المللی ارائه شده‌اند. همچنین وی تاکنون در پنج ثبت اختراع ملی مشارکت داشته‌ است.

همچنین کسب رتبه پژوهشگر برتر کشوری، انتخاب به عنوان یکی از هفت دانش آموخته برجسته دانشگاه صنعتی اصفهان در جشن چهل سالگی این دانشگاه، کسب جایزه علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان، انتخاب به عنوان محقق سرآمد توسط ستاد نانوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دریافت نشان درجه ۲ پژوهش بر اساس اصل ۱۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی از ریاست جمهوری، دریافت لوح تقدیر از وزیر علوم تحقیقات و فناوری به خاطر انتخاب توسط مرکز اطلاعات و آمار علمی ISI به عنوان دانشمند برگزیده در لیست یک درصد دانشمندان پُراستناد جهان، در رشته شیمی و انتخاب به عنوان پژوهشگر برتر کشوری، انتخاب به عنوان استاد نمونه کشوری، کسب رتبه اول پژوهش‌های بنیادی در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی، اخذ جایزه رتبه اول پژوهش‌های بنیادی از COMSTEC در بیست و یکمین جشنواره بین امللی خوارزمی، انتخاب به عنوان دانشمند برگزیده کشورهای جهان اسلام OIC از جمله افتخارات دکتر زلفی‌گل است.

کسب رتبه اول در نهمین گردهمایی دانشجویان ارشد و دکتری داخل و خارج از کشور در سال ۱۳۷۱ و دریافت لوح از معاونت آموزشی، دانشجوی نمونه دکتری دانشگاه شیراز در سال ۱۳۷۳ و کسب رتبه دانشجوی ممتاز در چهارمین، پنجمین و ششمین مجمع دانشجویان ممتاز بسیجی و ایثارگر کشور از جمله رتبه‌های علمی دکتر زلفی‌گل در دوران تحصیل است.

مجتبی شمسی‌پور

مجتبی شمسی پور (۱۳۲۸، کرمانشاه) شیمی‌دان ایرانی، رییس انجمن شیمی ایران، استاد تمام شیمی و عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، چهره ماندگار شیمی در دومین همایش چهره‌های ماندگار (۱۳۸۱) و برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان (۱۳۹۰) است.

ریاست دانشگاه الزهرا در سال ۱۳۶۰، تدریس در دانشگاه شیراز و برگزیده شدن به عنوان استاد نمونه دانشگاه‌های ایران در سال ۱۳۷۳، تدریس در دانشگاه تربیت مدرس کرمانشاه، تدریس در دانشگاه رازی کرمانشاه، عضویت در انجمن‌های شیمی آمریکا، ایران و پاکستان و عضویت در فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران از جمله سوابق اجرایی وی محسوب می شود.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

برنده جایزه شیمی سال ۲۰۰۶ آیسسکو و انتخاب به عنوان برترین دانشمند جهان، برگزیده شدن به عنوان چهره ماندگار عرصه شیمی در دومین همایش چهره‌های ماندگار در سال ۱۳۸۱، برگزیده جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان (۱۳۹۰)، برنده جایزه البرز در سال ۱۳۹۳ به عنوان دانشمند برتر و همچنین محقق برجسته وزارت علوم و دریافت جوایز کتاب سال جمهوری اسلامی و کتاب برگزیده دانشگاه‌های ایران از جمله افتخارات دکتر شمسی پور است.

محمدمهدی علیشاهی

محمدمهدی علیشاهی شیرازی متولد ۱۳۳۴ تهران، استاد دانشگاه شیراز، چهره ماندگار مهندسی مکانیک کشور در سال ۱۳۸۹ و یکی از برگزیدگان دومین دوره جایزه علمی علامه طباطبایی بنیاد ملی نخبگان در سال ۱۳۹۱ است. وی همچنین در فرهنگستان علوم عضویت پیوسته دارد.

وی مدرک کارشناسی‌ارشد و دکترای هوا فضا خود را از دانشگاه MIT آمریکا (موسسه فناوری ماساچوست) دریافت کرده‌ است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

علیشاهی دو بار به عنوان استاد ممتاز پژوهشی در دانشگاه، دوبار به عنوان استاد منتخب آموزشی دانشگاه شیراز شناخته شد. تحقیقات وی در زمینه‌های آیرودینامیک و مکانیک سیالات عددی و کاربردی، دینامیک پرواز و مشابه سازی پروازی است. علیشاهی پیشکسوت هوافضا در ایران و مؤسس بزرگترین آزمایشگاه تونل باد در حد صوت خاورمیانه در کشور است.

سیدمهدی قمصری

سیدمهدی قمصری با مرتبه علمی استاد، عضو منتخب شورای مرکزی نظام دامپزشکی کشور، عضو کارگروه علوم دامی، دامپزشکی و شیلات صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

وی همچنین عضو وابسته گروه دامپزشکی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، عضو کمیته ملی راهبری آموزش و توسعه مهارت دامپزشکی، رییس کمیته سازمانی اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی دامپزشکی و نماینده هیات اجرایی جذب در کارگروه بررسی توانایی علمی دانشکدگان فنی، عضو شورای سیاستگذاری و نوآوری آموزشی دانشگاه، عضویت هیات ممیزه دانشگاه آزاد اسلامی، عضو کارگروه بررسی صلاحیت عمومی مشترک فرهنگستان ها، عضو کمیته تخصصی اداره کل بورس و اعزام دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و عضو پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است.

قمصری دکتری عمومی از دانشگاه تهران و Ph.D از دانشگاه گیفو در جراحی دامپزشکی است.

منصور کبگانیان

منصور کبگانیان متولد سال ۱۳۳۱ در تهران که تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی مکانیک در دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز و پس از پایان این دوره، تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه تربیت مدرس در همان رشته در مقطع کارشناسی ارشد ادامه داد.

وی برای ادامه تحصیلات دانشگاهی به کانادا عزیمت کرد و در رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری به ترتیب در دانشگاه‌های کونکوردیا و اوتاوا به تحصیل پرداخت. کبگانیان هم‌اکنون عضو هیات علمی و استاد تمام مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، قائم مقام و دبیر ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور، قائم مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سرپرست معاون فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دبیر شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری و عضو هیات امنای بنیاد ملی نخبگان کشور تنها بخشی از سوابق کبگانیان محسوب می شود.

سیدمحمدرضا هاشمی گلپایگانی

سیدمحمدرضا هاشمی گلپایگانی متولد دیماه ۱۳۲۵ شهر نجف، استاد، پژوهشگر و مترجم ایرانی، وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری در دولت دوم سازندگی و چهره ماندگار سال ۱۳۸۴ است.

وی در سال ۱۳۴۷ در رشته مهندسی برق قدرت از دانشگاه صنعتی امیرکبیر و در ۱۳۵۱ در رشته برق کنترل از دانشگاه دیتون اوهایوی آمریکا دانشنامه کارشناسی ارشد خود را دریافت و در ۱۳۵۶ موفق به اخذ مدرک دکتری مهندسی پزشکی از دانشگاه ایالتی اوهایو شد. وی بنیادگذار رشته و دانشکده مهندسی پزشکی در دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده و در ۱۳۶۹ جایزه اول جشنواره خوارزمی را برای پروژه دست سایبرنتیکی (دست مصنوعی که حرکت آن از مغز فرمان می‌گیرد) دریافت کرده است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

پروژه‌های شبکه‌های عصبی (پردازش و کنترل برمبنای سیستم‌های عصبی انسان)، الکتروانسفالوگرام (تشخیص ضایعات مغزی جانبازان موجی)، الکترومایوگرام (تشخیص ضایعات عصبی عضلانی معلولان) و پردازش و شناخت رایانه‌ای سیگنال گفتار فارسی از دیگر طرح‌های پژوهشی مستقل او محسوب می شود.

ترجمه سیستم‌های کنترل دیجیتالی نوشته جاکوت، ترجمه اصول مهندسی پزشکی اثر تری باهیل، ترجمه کنترل غیرخطی نوشته اسالتین و نیپینگ، تئوری سیستم‌های کنترل خطی، کتاب مهندسی پزشکی، نگرش حال و آینده از جمله آثار دکتر سیدمحمدرضا هاشمی گلپایگانی است.

سیدفضل الله موسوی

سید فضل‌الله موسوی متولد۱۳۳۲ اصفهان و عضو سابق حقوقدان شورای نگهبان بین سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ و عضو پیوسته فرهنگستان علوم است. وی کارشناسی حقوق در سال ۱۳۵۵ و کارشناسی ارشد در سال ۱۳۶۲ از دانشگاه تهران است و مدرک دکتری حقوق بین الملل خود را نیز در سال ۱۳۷۰ از لیورپول اخذ کرده است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

وی نماینده حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلام‌شهر در دوره هفتم مجلس شورای اسلامی بوده‌ است و از سال ۱۳۷۱ عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است.

نسرین سلطان خواه

نسرین سلطان‌خواه متولد ۱۳۴۲ در تهران که از ۱۳۸۸ تا پایان کار دولت دهم معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور ایران و رییس بنیاد ملی نخبگان بود. وی هم اکنون عضو پیوسته فرهنگستان علوم است. وی دارای نشان لیاقت و مدیریت درجه دو در سال ۱۳۹۲ از محمود احمدی نژاد رییس جمهور وقت است.

سلطانخواه در سال ۱۳۵۸ در رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف قبول شد و پس از گذشت پنجم ترم تحصیلی به ریاضی تغییر رشته داد و در سال ۱۳۶۵ و ۱۳۶۷ لیسانس و فوق لیسانس خود را از دانشگاه صنعتی شریف دریافت کرد.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

وی در سال ۱۳۷۳، در حالی که عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا بود، به عنوان اولین فارغ‌التحصیل دکترای ریاضیِ دانشکده ریاضی دانشگاه صنعتی شریف فارغ‌التحصیل شد. سرپرستی دکترای وی بر عهده عبادالله محمودیان محقق و استاد برجسته دانشکده علوم ریاضی دانشگاه صنعتی شریف و عنوان رساله دکتری وی «طرح‌های بلوکی جهت‌دار» بود.

سلطان‌خواه پیش از آن که به عنوان نماینده مردم تهران در دور دوم شورای شهر فعالیت کند، عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا (س) بوده و در دانشگاه شریف نیز تدریس کرده‌ است.

معصومه اسماعیلی

دکتر معصومه اسماعیلی متولد سال ۱۳۴۰ تهران، عضو هیات‌ علمی و دانشیار دانشگاه علامه طباطبایی و رییس انجمن مشاوره ایران است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

از فعالیت های اسماعیلی می توان به برگزاری و تدریس دوره ها و کارگاه های آموزشی، شرکت و سخنرانی در همایش ها و کنگره های ملی و بین المللی، چاپ مقاله در نشریه های معتبر داخلی و خارجی از جمله "بررسی مقایسه ای ازدواج های پایدار رضایتمند و ازدواج های در حال جدایی"، "ارائه الگوی خانواده درمانی سهم گذاری در حل تعارضات خانواده"و تالیف و ترجمه چندین کتاب از جمله ملاحظات پارادایمیک در خانواده درمانی، روان شناسی تاثیر کنترل والدین و نظریه ها و فنون مشاوره اشاره کرد.

محمدمهدی زاهدی

محمدمهدی زاهدی دکتری ریاضی و استاد ریاضی دانشگاه تربیت مدرس، متولد سال ۱۳۳۲ شهر کرمان که در کابینه اول محمود احمدی‌نژاد وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بود و در سال ۱۳۸۸ به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی منصوب شد.

وی در حال حاضر نماینده مردم راور در مجلس شورای اسلامی است و رییس اتحادیه اندیشمندان تقریب نهاد جهان اسلام و رییس فراکسیون مهدویت و تمدن سازی اسلامی در مجلس است.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

زاهدی رییس انجمن علمی سیستم‌های فازی ایران نیز می‌باشد و سابقه استادی در دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان را دارد.

محمد سلیمانی

محمد سلیمانی متولد ۱۳۳۳ در خشت کازرون و از اعضای جبهه پایداری است و هم اکنون علاوه بر حضور در کسوت استادی در دانشگاه علم و صنعت ایران، قائم مقام کنونی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری محمدعلی زلفی گل در دولت سیزدهم و رییس مرکز هیات‌های امنا و هیات‌های ممیزه این وزارتخانه است.

وی نماینده تهران در دوره نهم مجلس شورای اسلامی و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در کابینه اول محمود احمدی‌نژاد به مدت چهار سال بوده‌ است.

سلیمانی در سال ۱۳۵۷ لیسانس خود را در رشته مهندسی برق و الکترونیک با کسب رتبه ممتاز از دانشگاه شیراز کسب کرد. سپس برای ادامه تحصیلات راهی اروپا شد و فوق لیسانس خود را در سال ۱۳۵۹ و مدرک دکترای تحصیلی خود را در سال ۱۳۶۱ از دانشگاه پیر و ماری کوری پاریس مدرسه عالی برق SUPELEC فرانسه در رشته مخابرات و با گرایش بسامد بالا دریافت کرد.

تدریس و رهبری فعالیت‌های علمی پژوهشی در زمینه مخابرات در دانشگاه علم و صنعت ایران، ارائه بالغ بر ۲۰۹ مقاله علمی و ۷۲ طرح کارشناسی، ارشد و دکترا، مشارکت فعال در طرح‌های مهم همچون طراحی و ساخت ماهواره کوچک و ماهواره زهره و طرح‌های پوشش راداری و تألیف و ترجمه ۱۹ عنوان کتاب و هشت متن پایه درسی چاپ شده تنها بخشی از سوابق علمی سلیمانی محسوب می شود.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

وی پروژه‌های اجرایی بسیاری در حوزه مخابرات انجام داده است و بارها به خاطر فعالیت‌های اجرایی خود موفق به کسب افتخار شده‌است. از فعالیت‌های وی می‌توان به محاسبات ناپیوستگی در موجبر CPW، آنالیز آنتن مایکرواستریپ CPW، ایجاد آزمایشگاه تحقیقاتی پیشرفته آنتن، ساخت آنتن آرایه‌ای ریزنواری، محاسبه انرژی رهاشده در بافت برای کاربرد دیاترمی پوشش ایستگاه‌های تلویزیونی، طراحی و ساخت مودم FSK با آشکارسازی همدوس با نرخ بیت ۹۶۰۰ bps، طراحی و ساخت آنتن Turnstile با پلاریزاسیون دایروی باند VHF برای ماهواره کوچک، طراحی یک پردازشگر رادار MTI، تحلیل، طراحی و ساخت آنتن هلیکس چهارشاخه‌ای برای گیرنده زمینی ماهواره کوچک در باند VHF، طراحی و ساخت آنتن مایکرواستریپی باند X با روش مومنت و تحلیل و طراحی آنتن Short Backfire و تعیین پارامترهای هندسی آنتن و گوشی تلفن سیار یرای حداقل کردن جذب توان در مغز اشاره کرد.

محمدمهدی طهرانچی

محمدمهدی طهرانچی متولد ۱۳۴۴ تهران و استاد دانشکده فیزیک دانشگاه شهید بهشتی بود که در تیر ۱۳۹۶ با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی به عضویت هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی درآمد. سپس در آبان ۱۳۹۷ رییس دانشگاه آزاد شد.

وی که پیش از آن در اردیبهشت ۱۳۹۱ توسط کامران دانشجو وزیر علوم وقت به سرپرستی دانشگاه شهید بهشتی منصوب شده بود، در سوم بهمن ۱۳۹۵ توسط محمد فرهادی از ریاست دانشگاه شهید بهشتی برکنار شد.

۱۷ عضو جدید فرهنگستان علوم چه کسانی هستند؟

طهرانچی دارای کارشناسی و کارشناسی ارشد فیزیک از دانشگاه شهید بهشتی در سال‌های ۱۳۶۸ و ۱۳۷۱ است و همچنین در سال ۱۳۷۶ از Moscow Institute of Physics and Technology دکترای فیزیک نظری دریافت کرده‌ است و در سال ۱۳۸۵ به مقام استادی رسیده و در سال ۱۳۹۱ نیز به عنوان استاد نمونه کشوری انتخاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha