برداشت چغندرقند در کرمانشاه آغاز شد

۹ مهر ۱۴۰۲، ۱۱:۵۵
کد خبر: 85244086
برداشت چغندرقند در کرمانشاه آغاز شد

کرمانشاه - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از آغاز برداشت چغندرقند از ۱۲ هزار و ۳۲۸ هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان خبر داد.

فرهاد شریفی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: در سال جاری ۱۲ هزار و ۲۳۸ هکتار از زمین‌های کشاورزی این استان به زیر کشت چغندر قند بهاره رفت که در مقایسه با سال گذشته سه هزار و ۱۵۱ هکتار کاهش یافت.

وی افزود: این میزان کاهش زیر کشت چغندر قند در استان به دلیل الگوی کشت ابلاغی از سوی وزارت خانه اعمال شد که با هدف صرفه جویی در مصرف آب به عنوان یکی از محصولات پرآب بر صورت گرفت.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ادامه داد: پیش بینی می شود از مجموع این میزان اراضی زیر کشت چغندر قند بهاره بیش از ۸۰۰ هزار تن محصول برداشت شود که در مقایسه با پارسال بیش از ۲۰۰ هزار تن کاهش نشان می دهد.

شریفی میانگین برداشت این محصول را ۷۰ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: این میزان در مقایسه با پارسال در هر هکتار ۲ تن افزایش یافته است.

برداشت چغندرقند در کرمانشاه آغاز شد

وی با بیان اینکه برداشت چغندر قند در استان تا اواخر آذرماه ادامه خواهد داشت یادآور شد: هم اکنون ۲ کارخانه قند بیستون و اسلام آباد در مجموع به ظرفیت ۴۰۰ هزار تن آماده دریافت محصول چغندرکاران استان هستند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه بیان کرد: محصول مازاد نیز به پنج یا ۶ کارخانه قند خارج از استان ارسال خواهد شد که در این زمینه این کارخانه ها با کشاورزان استان قراردادهایی را منعقد کرده اند.

وی با بیان اینکه چغندر قند در استان به صورت بهاره و پاییزه کشت می شود اضافه کرد: در کشت پاییزه این محصول نیز امسال از مجموع هزار و ۲۳۷ هکتار از اراضی زیر کشت در مجموع بیش از ۸۱ هزار و ۵۰۰ تن برداشت شد.

شریفی با بیان اینکه استان کرمانشاه هم اکنون در تولید چغندر قند در کشور رتبه چهارم را در اختیار دارد گفت: به دلیل تولید شکر از محصول چغندر قند و نیشکر و به دلیل جلوگیری از واردات شکر و همچنین به دلیل اینکه این محصول جزو محصولات استراتژیک محسوب می شود محصولی به عنوان کشت جایگزینی برای آن هنوز معرفی نشده است.

وی ادامه داد: الگوی کشت ابلاغی علاوه بر چغندر قند شامل محصولاتی مانند سیب زمینی ، ذرت علوفه ای و دانه ای ، پیاز و گوجه فرنگی نیز شده است.

به گزارش ایرنا، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۷۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی،۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

در این استان همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha