نقش جاذبه های مصنوعی در شکوفایی ظرفیت های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد

یاسوج - ایرنا- کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن جاذبه های طبیعی،مردم شناسی و تاریخی اما این ظرفیت ها درآمد چندانی برای شهروندان و فعالان حوزه گردشگری به عنوان دومین پتانسیل اقتصادی این سرزمین چهارفصل ندارد و کارشناسان ایجاد جاذبه های مصنوعی را راهکاری مهم برای شکوفایی این حوزه می دانند.

به گزارش ایرنا، صاحب نظران صنعت گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد اعتقاد دارند که به سرانجام رساندن مجموعه گردشگری تله کابین، سورتمه و زیپ لاین از مصوبات سفر دوم رئیس جمهوری ، از گام های مهم برای بهبود درآمدزایی از طریق صنعت گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد است.

عملیات اجرایی مجموعه گردشگری تله کابین، سورتمه و زیپ لاین در سفر دور دوم رئیس جمهور به این استان کلنگ زنی شد اما طولی نکشید که تعطیل شد.طرح با مانع منابع طبیعی همراه شده است.

در این طرح قرار است یکی از طولانی ترین زیپ لاین های دنیا به طول سه هزار و ۵۰۰ متر ساخته شود که یکی از هیجان انگیزترین مکان‌های گردشگری در جنوب کشور و حتی خاورمیانه خواهد شد،طول پل معلق شیشه ای در این طرح ۳۸۵ متر و تله کابین آن۱.۸ کیلومتر درازا دارد که فاز توسعه آن تا ۵.۵ کیلومتر هم ادامه پیدا می کند.

این طرح با سرمایه گذاری پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و ۲۵۰ نفر اشتغال مستقیم در صورت احداث فصل جدیدی در صنعت گردشگری کهگیلویه و بویراحمد ایجاد می کند . ۲۵ درصد از مبلغ سرمایه گذاری این مجموعه قرار است از آورده بخش خصوصی تامین شود .

چرا عملیات اجرایی بزرگترین طرح حوزه گردشگری جنوب کشور متوقف شد؟

سرمایه گذار این طرح گفت: مانع اصلی اجرای مجموعه تله کابین، سورتمه و زیپ لاین در منطقه مهریان شهرستان بویراحمد صادر نکردن مجوز توسط منابع طبیعی است.

سیدرضا حسینی با اشاره به اینکه همکاری با بخش خصوصی رمز توسعه و اشتغال در حوزه گردشگری است ،تاکید کرد: اعطا نشدن مجوز زمین محل اجرای پروژه تله کابین، سورتمه و زیپ لاین که ۲ ماه پیش با حضور رییس جمهور کلنگ زنی شد جای سوال و تاسف دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد درباره این مجموعه گفت: اجرای طرح مجموعه گردشگری تله کابین، سورتمه و زیپ لاین در منطقه مهریان شهرستان بویراحمد به علت بزرگی طرح و قرار گرفتن در یک منطقه با جنگل های بلوط نیازمند تصمیم گیری در سطح ملی است.

نقش جاذبه های مصنوعی در شکوفایی ظرفیت های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد

سعید جاویدبخت تاکید کرد: براساس تصمیم مسوولان کشوری در نشستی که در نهاد ریاست جمهوری گرفته شد قرار است یک تیم از صاحب نظران و کارشناسان منابع طبیعی کشور به کهگیلویه و بویراحمد سفر و این طرح را تعیین تکلیف کنند.

یک کارشناس صنعت گردشگری هم گفت: اینکه یک طرح گردشگری بزرگ که قرار است در مناطق جنگلی اجرا شود بدون سیر مراحل دریافت مجوز از دستگاه های ذیربط از جمله منابع طبیعی در سفر رئیس جمهوری تصویب و عملیات اجرایی ان هم آغاز شود جای پرسش از مسئولان استانی دارد.

اهمیت اجرای تله کابین، سورتمه، زیپ لاین

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: براساس قرار دادی که با بخش خصوصی بسته شده سرمایه گذار موظف به نگهداری از درختان جنگلی منطقه اجرای تله کابین، سورتمه، زیپ لاین شده به طوری که در صورت بروز بیماری یا هر عامل دیگر زمینه احیای و ادامه حیات با نشاط جنگل را فراهم کند.

سعید طالبی پور با اشاره به اهمیت اجرایی این طرح به عنوان محرکی برای درآمدزایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم از متولیان خواست هرچه زودتر برای تعیین تکلیف آن اقدام کنند.

وی با یادآوری اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود داشتن جاذبه های طبیعی اما نیاز به اجرای جذابیت های دست ساز برای ماندگاری مسافران دارد.

طالبی پور تاکید کرد: جاذبه های طبیعی به تنهایی نمی تواند زمینه ماندگاری و اقامت مسافران را فراهم کند و به منظور اقامت بیشتر ایرانگردان و جهانگردان چاره ای جز احداث جاذبه های مصنوعی نداریم.

جاذبه های مصنوعی چگونه به درآمدزایی کمک می کند؟

معاون‌گردشگری و سرمایه‌گذاری اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تنوع غذاهای سنتی، پوشش لباس محلی زنان و مردان و آوا و نواهای محلی به عنوان بخش های مردم شناسی جاذبه‌های گردشگری استان تاکید کرد: اجرای طرح های پیشران مانند تله کابین، سورتمه، زیپ لاین می تواند به ایجاد درآمد برای فعالان کسب و کارهای کوچک حوزه گردشگری نیز کمک کند.

فرشید کرمی عنوان کرد: کهگیلویه و بویراحمد به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی بنادر جنوبی کشور و استان های مرکزی ایران نیازمند تکمیل زیرساخت ها به منظور بهبود وضعیت معیشتی است.

وی بیان کرد:امکان شکوفایی صنعت گردشگری زمستانه و تابستانه به دلیل تفاوت ۳۰ درجه‌ای دمای هوای سردترین و گرمترین مناطق این استان و تنوع جاذبه‌های گردشگری برای سلیقه‌های مختلف وجود دارد.

تجربه پارک آبی یاسوج

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به تجربه بهره برداری از مجموعه پارک آبی یاسوج که سرمایه گذار آن با وجود پرداخت ماهانه اقساط بانکی به مبلغ یک میلیارد و ۱۶۰ میلیون ریالی و هزینه های جانبی دیگر ،سه ماه پس از افتتاح به مرحله سوددهی رسیده است عنوان کرد: اجرای چنین طرح هایی در استان ضرورت دارد.

نقش جاذبه های مصنوعی در شکوفایی ظرفیت های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد

نقش جاذبه های مصنوعی در شکوفایی ظرفیت های گردشگری کهگیلویه و بویراحمد

همزمان با دومین دور سفر رئیس جمهور به کهگیلویه و بویراحمد در تابستان امسال بزرگترین پارک آبی جنوب کشور در شهر یاسوج به بهره برداری رسید .

پارک آبی یاسوج پارک آبی یاسوج که در فضایی به مساحت ۶ هزار و ۷۰۰ متر مربع در منطقه تل خسرو شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد و با امکاناتی مانند استخر شنا، استخر بچه ها، استخر درمانی، وان نمک، سالن ماساژ، رودخانه آرام و انواع سرسره های آبی ساخته شده ، ظرفیت سرویس دهی به یک هزار نفر در هر سانس را دارد.این مجموعه بزرگ‌ترین پارک آبی جنوب کشور است.

استان چهارفصل کهگیلویه و بویراحمد که با داشتن ۲۵۰ تفرجگاه طبیعی، ۳۰۰ بقعه متبرکه، افزون بر ۷۹۰ اثر تاریخی که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در کنار جاذبه های مردم شناسی چون پوشش ها و گویش های محلی و آواها و نواهای محلی یکی از مقاصد گردشگری جنوب کشور و دومین ظرفیت اقتصادی تبدیل کرده که نیازمند ایجاد جاذبه های مصنوعی برای مناطق گرمسیری است .

جاذبه های هزار رنگی مانند بارگاه نورانی بی بی حکیمه (س) خواهر امام رضا (ع)، نقاط تاریخی چون پل پریم، نقش برجسته‌های تنگ سولک، سواحل زیبای سد کوثر، رود رونه و آبشار کیوان از مناطق گرمسیری کهگیلویه و بویراحمد است که می توان با ایجاد دهکده های گردشگری به درآمدزایی های بهتر برای آن اقدام کرد.
براساس آمار موجود این استان سالانه پذیرای بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر گردشگر است که تعدادی از آنها جهانگردان کشورهای خارجی هستند.

کهگیلویه و بویراحمد با مساحتی حدود ۱۶ هزار کیلومتر مربع وسعت بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha