به گزارش ایرنا از انجمن دیابت ایران، سید محسن خوش نیت نیکو روز یکشنبه در این باره اظهار داشت: انسولینهای نسل جدید که تولید آن در کشور تا یک ماه آینده آغاز می شود، نسبت به انسولین های قدیمی دارای برخی مزایا هستند.
وی با برشمرد این مزیت ها افزود: از جمله مهمترین مزایای انسولینهای نسل جدید، این است که در روز یکبار تزریق میشوند و در موارد خیلی کمی روزی دوبار تزریق میشوند. در صورتی که انسولین نسل قدیم باید چندبار در روز و در یک ساعت خاص تزریق شود.
وی ادامه داد: انسولین نسل جدید شامل 70 درصد انسولین بسیار طولانی اثر (که اثر آن حدود چهل ساعت در بدن ماندگاری دارد) و 30 درصد انسولین سریعالاثر هستند که وجود همین ترکیب سبب میشود فرد مبتلا به دیابت کنترل همزمان قند ناشتا و بعد از غذا را با حداقل افت قند خون تجربه کند و در عین حال نوسانات قند خون کمتری را دارا باشد.
خوشنیت نیکو افزود: همچنین ترکیب این دو داروی اثرگذار در یک محصول، امکان تجویز یکبار در روز این دارو را فراهم کرده که نسبت به مصرف جداگانه اجزا، صرفه اقتصادی بیشتری برای بیمار به همراه دارد.
این فوقتخصص غدد و متابولیسم گفت: از دیگر مزایای انسولینهای نسل جدید این است که میتوان ساعات مختلف روز از آنها استفاده کرد. بهطور مثال اگر فرد در وعده ناهار غذای پرکالری مصرف کرد میتواند انسولین را ظهر استفاده کند و اگر شب غذای پرکالری مصرف کرد تزریق انسولین را به شب موکول میکند.
وی تصریح کرد: خوشبختانه انسولینهای نسل جدید در داخل کشور تولید میشوند و امکان برخورداری از مزایای آن با قیمت مناسب فراهم است و امیدواریم که این دارو تحت پوشش بیمه نیز قرار بگیرد تا افراد با قیمت بسیار مناسبتری به آن دسترسی یابند.
بررسیهای وزارت بهداشت نشان میدهد، بیش از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۰ سال کشور یعنی چیزی حدود هفت میلیون نفر ایرانی به دیابت مبتلا هستند که این آمار پنج سال قبل حدود ۱۱ درصد از جمعیت کشور بود ولی این روند رو به افزایش است، بهگونه ای که پیش بینی می شود در آینده نزدیک، بیش از ۱۰ میلیون نفر مبتلا به این بیماری در کشور داشته باشیم.
نظر شما