به گزارش روز دوشنبه ایرنا، تارنمای شبکه پیبیاس (PBS) نوشت: ایالات متحده هر سال میلیاردها دلار و بیش از هر کشور دیگری به ذینفعان خود در سرتاسر جهان برای دستیابی به منافع امنیتی، اقتصادی و بشردوستانهاش، کمک ارسال میکند.
از زمان دولت هری ترومن رئیسجمهور وقت آمریکا که مبالغ هنگفتی از طریق «طرح مارشال» برای بازسازی اروپا پس از جنگ جهانی دوم صرف شد، این اولین بار است که یک کشور اروپایی جایگاه اول دریافت این کمکها را کسب میکند.
کمکهای خارجی ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ بر اساس اولویتهای مختلف دولت جو بایدن از جمله مقابله با تغییرات آبوهوایی و مواجهه با همهگیری کووید-۱۹ انجام شد. اما از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه (اسفند) همان سال، کییف با اختلاف زیاد به بزرگترین دریافتکننده کمکهای خارجی ایالات متحده تبدیل شده است.
از زمانی که دولت هری ترومن رئیسجمهور وقت آمریکا مبالغ هنگفتی را از طریق «طرح مارشال» برای بازسازی اروپا پس از جنگ جهانی دوم صرف کرد، این اولین بار است که یک کشور اروپایی جایگاه اول [دریافتکننده کمکهای خارجی آمریکا] را به خود اختصاص داده است.
بر اساس آمار موسسه اقتصاد جهانی کیل (Kiel Institute for the World Economy) که یک موسسه تحقیقاتی آلمانی است، دولت بایدن و کنگره ایالات متحده از زمان آغاز جنگ اوکراین بیش از ۷۵ میلیارد دلار به این کشور کمک کردهاند که شامل کمکهای مالی و نظامی میشود.
پیبیاس در ادامه نوشت: دهها کشور دیگر از جمله اکثر اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا، بستههای کمکی بزرگی را به اوکراین ارائه میکنند.
حدود ۷۷ میلیارد دلار از آمریکا روانه اوکراین شد
عکس فوق نشان میدهد که ایالات متحده از چهارم بهمن ۱۴۰۰ تا نهم مرداد ۱۴۰۲، در مجموع ۷۶.۸ میلیارد دلار به اوکراین کمک ارسال کرده که ۴۶.۶ میلیارد دلار آن کمکهای نظامی است.
مقایسهی میزان کمکهای ایالات متحده به اوکراین با سایر دریافتکنندگان چه در سال گذشته (میلادی) و چه در چند دهه اخیر نشان میدهد که کییف با اختلاف زیاد بیشترین سهم را داشته است.
بخش اعظم این کمکها صرف ارسال تجهیزات و انواع سلاحهای جنگی و ارایه دورههای آموزشی و اطلاعاتی شده است که فرماندهان اوکراینی برای دفاع در برابر حمله روسیه - که یکی از قدرتمندترین ارتشهای جهان را دارد -، نیاز دارند.
بر پایه این گزارش، بسیاری از تحلیلگران غربی بر این باورند که کمکهای نظامی ایالات متحده و سایر متحدان به اوکراین، نقشی اساسی در دفاع و ضدحمله کییف علیه روسیه داشته است.
ایالات متحده در تابستان ۲۰۲۳ موافقت کرد که متحدان اروپاییاش نحوه کار با جنگندههای اف-۱۶ ساخت آمریکا را به خلبانان اوکراینی آموزش و در نهایت این متحدان هواپیماهای جنگی را به کییف ارائه دهند.
با گذشت ۱۹ ماه از جنگ اوکراین، دولت بایدن فهرست بلندبالایی از قابلیتهای دفاعی از جمله تانکهای آبرامز، موشکهای ضد هوایی، کشتیهای دفاع ساحلی و سامانههای دیدبانی و راداری پیشرفته را به اوکراین ارائه کرده یا با ارسال آنها موافقت کرده است.
دولت جو بایدن در ماه ژوئیه (تیر) نیز با ارائه مهمات خوشهای به اوکراین موافقت کرد. از آنجایی که این مهمات در بسیاری از کشورها ممنوع شده، این اقدام آمریکا واکنشهای بسیاری به همراه داشت. بمب خوشهای به هنگام انفجار شمار زیادی بمبهای کوچکتر را در محیط وسیعی پخش میکند و این بمبهای کوچکتر تا سالها جان غیرنظامیان را تهدید میکنند.
مقایسهی میزان کمکهای ایالات متحده به اوکراین با سایر دریافتکنندگان برتر چه در سال گذشته (میلادی) و چه در چند دهه اخیر نشان میدهد که کییف با اختلاف زیاد بیشترین سهم را داشته است.
با این حال، میزان کمکهای ایالات متحده به اوکراین در مقایسه با بودجهای که سالانه برای پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) در نظر گرفته میشود یا بودجهای که به وزارت خزانه داری (از طریق صندوق امداد داراییهای مشکلدار Troubled Asset Relief Fund) برای کمک مالی به بانکهای وال استریت، شرکتهای خودروسازی و سایر بخشها اقتصادی در طول بحران مالی آمریکا ارائه میشود، بسیار کمتر است.
همچنین میزان حمایت آمریکا از اوکراین در مقایسه با سایر کشورها، نشان میدهد که کمکهای ایالات متحده بیشتر بوده است.
بیش از یک سال و هفت ماه از آغاز جنگ اوکراین به سرکردگی غرب میگذرد و هر روز خبر تازهای از ارسال کمکهای نظامی و جنگافزاری آمریکا و متحدان آن به گوش میرسد.
بسیاری از مقامات بارها هشدار دادهاند که این اقدامات مناقشه اوکراین و روسیه را به جنگی جهانی سوق میدهد.
نظر شما