به گزارش ایرنا از از مرکز رسانه قوه قضاییه، ذبیح الله خداییان امروز دوشنبه (۱۰ مهر) در نشست شورای عالی قوه قضاییه، افزود: با وجود طرح مطالبی در روزهای گذشته در برخی مطبوعات درباره احتکار خودروهای ۲ شرکت خودروساز، همکاران ما در سازمان بازرسی در بررسیهایی که انجام دادند به این موضوع نرسیدند.
وی افزود: شرکت ایرانخودرو در سال جاری ۲۶۷ هزار و ۶۲۰ خودرو تولید کرده که از این میزان ۲۵۴ هزار و ۸۰۳ دستگاه فاکتور (ایفای تعهد) شده و ۱۳ هزار و ۷۸۶ دستگاه نیز در سیر شمارهگذاری هستند؛ همچنین حدود ۱۷ هزار خودروی این شرکت هنوز به دلیل مشکلات مربوط به استاندارد یا سایر مسائل، فاکتور نشدهاند.
رئیس سازمان بازرسی ادامه داد: شرکت سایپا نیز در امسال ۲۴۵ هزار و ۴۵۳ دستگاه خودرو تولید کرده که از این میزان ۲۲۶ هزار و ۶۶۲ دستگاه فاکتور (ایفای تعهد) شده و همچنان ۱۲ هزار و ۱۸۷ خودرو به دلیل عدم دریافت مجوز از سازمان استاندارد یا مشکلات محیط زیستی، شمارهگذاری نشدهاند.
خداییان درباره روند واردات خودروهای نو و کارکرده به کشور گفت: با وجود آنکه مدت زیادی از تصویب قانون مربوط به واردات خودروهای کارکرده میگذرد اما هنوز دستورالعمل و آییننامه واردات این خودروها از سوی دولت صادر نشده و به همین دلیل، تاکنون واردات خودروی کارکرده به کشور نداشتهایم. انتظار ما از دولت این است که در اسرع وقت، نسبت به صدور دستورالعمل و آییننامه مربوط به واردات خودروهای کارکرده، اقدامات لازم را انجام دهد.
وی با اشاره به ثبتنام حدود ۳۳ هزار نفر برای واردات خودروهای نو به کشور گفت: تا امروز کمتر از چهار هزار دستگاه خودرو نو به گمرکات کشور وارد شده و از این تعداد، کمتر از ۲ هزار دستگاه ترخیص شدهاند.
رئیس سازمان بازرسی با اشاره به آمار پایین خودروهای وارداتی نو به گمرکات کشور در مدت گذشته اظهار داشت: مشکلاتی نظیر «روند اخذ مجوز استاندارد خودروها»، از جمله دلایل اصلی آمار پایین خودروهای وارداتی نو به گمرکات کشور طی مدت اخیر بوده است.
به گزارش ایرنا، رئیس قوه قضاییه در شورای عالی قضایی امروز دوشنبه دهم مهر، خطاب به رئیس سازمان بازرسی کل کشور برای بررسی سریع برخی موضوعات مطرح در زمینه عرضه خودرو، دستورهای مشخصی را صادر کرد.
محسنی اژهای گفت: موضوع خودرو برای اقشار مختلف مردم یک امر عمومی تلقی میشود؛ در بعضی رسانهها این مقوله مطرح شده که برخی در راستای گران کردن خودرو میخواهند بازار را تشنه کنند و حتی تعبیر «احتکار» را هم در جریدهای ملاحظه کردم.
رئیس دستگاه قضا افزود: سازمان بازرسی کل کشور باید در اسرع وقت به این موضوع ورود کند تا چنانچه در این قضیه کوتاهی صورت گرفته به سرعت اصلاح شود و در غیراینصورت، موضوع برای مردم به روشنی تبیین شود.
محسنی اژه ای تصریح کرد: خیلی واضح است که برای مثال یک خودروساز در بازه زمانی سه ماه چه میزان تولید و چه میزان عرضه داشته است؛ باید با سرعت به این مقوله ورود کرد و موضوع برای مردم روشن و شفاف شود.
وی افزود: اینکه فردی از مردم عادی که از مدتها قبل برای خرید خودرو اقدامات لازم و اعلام شده را انجام داده اما هنوز خودرویی دریافت نکرده است، در رسانهای صحنهای از خودروهای عرضهنشده را مشاهده کند، زمینه دلآزردگی او فراهم میشود.
نظر شما