به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، متیو (مت) میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این مطلب را روز دوشنبه به وقت محلی برابر با دهم مهرماه در نشستی با خبرنگاران در واشنگتن در پاسخ به سوالی درباره اظهارات ناصر کنعانی همتای ایرانی خود مبنی بر اینکه که به روند مذاکرات برای بازگشت مسؤولانه همه طرف ها به برجام پایبند هستیم ، بیان کرد که خبرنگار از او پرسید که با دیپلماسی دولت بایدن، آیا هدف احیای برجام است؟
میلر درحالیکه دولت دموکرات جو بایدن در پی توافق تبادل زندانیان میان تهران - واشنگتن و آزادسازی وجوه مسدود شده ایران در کره جنوبی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا به شدت تحت فشار مخالفان و جمهوریخواهان است، پاسخ داد: ما همچنان اعتقاد داریم که دیپلماسی بهترین روش برای کنترل برنامه هسته ای ایران است. ما همچنان از تهران می خواهیم گام های بیشتری برای کاهش تنش انجام دهد. ما فکر می کنیم با توجه به اخراج بازرسان آژانس اتمی، ایران تا بازگشت مجدد به برجام راه طولانی در پیش دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال ادامه داد: سیاست ما تغییر نکرده است. آمریکا متعهد به جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای است. ما هنوز شاهد گام های ایران برای کاهش تنش ها نبوده ایم.
به گزارش خبرنگار ایرنا از نیویورک، اکنون که بیش از یک سال مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، دولت دموکرات بایدن که محبوبیتش براساس نظرسنجیها همچنان در حال کاهش است، در جستجوی راههایی برای خروج از بنبستهای خودساخته در عرصه سیاست خارجی واشنگتن است تا شانس پیروزی حزب خود را افرایش دهد.
دولت دموکرات کنونی آمریکا برای خروج از بنبستها در عرصه سیاست خارجی، رویکرد "دیپلماسی، فشار و بازدارندگی" را در دستور کار قرار داده تا تنشهای موجود و احتمالی را در منطقه و در قبال جمهوری اسلامی ایران تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری این کشور در نوامبر ۲۰۲۴ به زعم خودش"کنترل" کند.
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا ۲۴ مرداد ماه امسال در جمع خبرنگاران، رویکرد کلی واشنگتن را در قبال ایران "دیپلماسی، فشار و بازدارندگی" اعلام کرد اما منابع دیپلماتیک غربی ادعا میکنند که کاخ سفید در تلاش است "تاکتیک کنترل تنشها" را تا پیش از انتخابات ۲۰۲۴ به دلیل منافع و نیاز خود هم در قبال ایران و هم منطقه اجرا کند.به گفته آنها، کاخ سفید در این راستا برای تامین منافع و نیازهای حزب دموکرات می کوشد اقدامات و توافقات محدودی داشته باشد تا جایگاه دموکرات ها را در رقابت های انتخاباتی پیش رو در مقابل جمهوری خواهان تحکیم بخشد.
یک دیپلمات غربی که خواست نامش بیان نشود، درباره این رویکرد دولت آمریکا تا پیش از انتخابات ۲۰۲۴ به خبرنگار ایرنا گفت: به نظر میرسد دولت بایدن در فرصت یکساله پیش رو، به دنبال ایجاد بحران جدیدی نیست بلکه در پی "کنترل" تنشهای فعلی با بهرهمندی از همه ظرفیتها و ابزارهای سیاسی موجود است تا هم به منافع مدنظر دست یابد و هم بخشی از شعارهای انتخاباتی دوره نخست ریاست جمهوری خود را تحقق بخشد.
این دیپلمات غربی در عین حال تصریح کرد: البته دولت آمریکا در این فرصت یکساله به دنبال حل "واقعی" مسائل و حتی "توافق های بزرگ" نیست زیرا عملا امکان آن وجود ندارد بلکه صرفا در پی «اقدامات مقطعی و تاکتیکی» در قالب توافقهای "محدود" است.
به گزارش ایرنا، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه شهریور ماه پیش از شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نشستی با حضور جمعی از استادان رشته علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاهها در مرکز مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با تشریح رویکرد کلی دولت سیزدهم در مواجهه با تحریمها مبنی بر تلاش برای بی اثرسازی تحریمها از یک سو، و در عین حال باز نگاه داشتن پنجره مذاکرات برای لغو تحریمها از سوی دیگر اعلام کرد: ما امروز در نقطه توافق موقت قرار نداریم و آنچه اتفاق افتاده، بازپس گیری عزتمندانه دارایی های ملت ایران در دو نوبت، از انگستان و کره جنوبی بوده است.
وزیر خارجه ایران افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا با حفظ خطوط قرمز، برای احقاق حقوق حقه ملت ایران و لغو تحریمها بر مبنای سند سپتامبر مذاکره کند، اما به آن اکتفا نکرده و همزمان به صورت جدی بی اثر کردن تحریمها را در دستور کار خود قرار داده است.
مذاکرات برای ازسرگیری اجرای برجام، بعد از ماهها گفتگوهای فشرده دیپلماتیک به دلیل عوامل مختلفی از جمله تناقض در رفتار، تعلل در تصمیمگیری، زیادهخواهی و طرح درخواستهای جدید از سوی آمریکا معطل مانده و دولت بایدن با وجود ادعای دیپلماسی، تاکنون اراده لازم را برای تصمیمگیری در زمینه بازگشت به برجام و جبران سیاست شکست خورده دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا علیه ایران نداشته است.
نظر شما