به گزارش ایرنا، اقوام و مذاهب مختلف ساکن در دیار گلستان از دیرباز تا به امروز در سایه همدلی و وحدت شکل گرفته بر پایه دوستی و مودت حاکم میان علما، بزرگان و روحانیون زندگی مسالمت آمیزی دارند و در مجالس و محافل خود بدون هیچ گونه تفاوتی از همگان میزبانی میکنند و در مناسبتها شاهد حضور برادران و خواهران شیعه و سنی در کنار هم هستیم.
یکی از این مناسبتهای شاخص هفته وحدت (۱۲ تا ۱۷ ربیع الاول) است که اقوام مختلف به ویژه ترکمنها بیشترین برنامههای جشن و عروسی خود را در این روزها انجام میدهند و هر شب صدای ساز و دقل موسیقی سنتی در نقاط مختلف روستاها و شهرها شنیده میشود و پدران و مادران با شور و شوق برای افزایش برکت در زندگی، زوجهای جوان را در این ایام به خانه بخت میفرستند.
برپایی کاروانهای شادی، مسابقات اسبدوانی و کشتیهای محلی همراه با اجرای موسیقی ترکمنی در مراسم عروسی و همچنین نشستهای قرآنی با دعوت از قاریان برجسته کشوری و بین المللی در کنار سخنرانیهایی با موضوع وحدت و همدلی از شاخص ترین برنامه این روزها در بیشتر نقاط استان گلستان است.
دانش آموزان دختر و پسر هم همانند بزرگترها این روزها در مدارس خود میزبان جشنهای شادی همراه با اجرای سرود و شعرهایی با موضوع وحدت در کنار موسیقیهای زنده هستند و این برنامهها نقش مهمی در افزایش آگاهی آنان نسبت به اهمیت حاکمیت همدلی و دوستی برای تقویت امنیت و آرامش در ایران اسلامی دارد.
نامگذاری هفتهای به نام وحدت اقدامی بسیار ارزشمند است که نه تنها در ایران اسلامی بلکه در جهان اسلام مورد استقبال قرار گرفت و هر ساله در این هفته برنامههای فرهنگی مختلفی با حضور علما و روحانیون تشیع و تسنن در کشور از جمله استان گلستان برای نشان دادن وحدت و همدلی حاکم برگزار میشود.
به گفته حجت الاسلام محمدزمان قربانی مسوول شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گلستان، برنامههای ستاد گرامیداشت هفته وحدت برای دسترسی تمام اقشار جامعه در قالب هشت کمیسیون از جمله بانوان، اقوام و اقشار، مردمی و دستگاهها و نهادها در سطح استان با حضور پرشور مردم در حال اجراست.
به اعتقاد علما و بزرگان تشیع و تسنن، هر چه زمان میگذرد مسلمانان با افزایش توطئههای تفرقه افکنانه دشمنان به اهمیت مساله وحدت بیشتر پی میبرند لذا همگی تلاش میکنند با برگزاری برنامههای متنوع هر سال بهتر از گذشته هفته وحدت را در ایران اسلامی از جمله استان گلستان پاس بدارند.
وحدت موضوعی راهبردی مورد تاکید دین اسلام و همه انسانهای اهل تعقل و تفکر است بر همین اساس محافل گفتمانی با عنوان نشستهای برادری با موضوع وحدت و همدلی این روزها در مراکز علمی، حوزوی، دانشگاهی و ادارات گلستان در حال برگزاری است که خود نقش موثری در معرفی بهتر وحدت حقیقی حاکم بر این استان تقریبی دارد.
رییس اداره تبلیغات اسلامی گنبدکاووس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از اجرای ۱۹ برنامه فرهنگی و بصیرتی ویژه بزرگداشت هفته وحدت در این شهرستان خبر داد و گفت: از این برنامهها ۱۲ مورد محافل و مجالس اُنس با قرآن و هفت مورد هم برنامههای فرهنگی، بصیرتی و همایش نخبگانی علمای شیعه و اهل سنت است.
حجت الاسلام احمدرضا کریمی اعزام کاروانهای وحدت و قرآنی به روستاها، مساجد و محلات شیعه و اهل سنتنشین، برپایی نمایشگاه محصولات فرهنگی و جشنهای وحدت و میلاد حضرت ختمی مرتب محمد مصطفی(ص)، دعای ندبه و عطرافشانی گلزار شهیدان را از مهمترین این برنامهها برشمرد.
وی افزود: در این هفته در جای و جای گنبدکاووس مراسم جشن و شادی و محافل قرآنی در حال برگزاری است و مردم خودجوش در خانههای خود، مدارس، محافل، مساجد و خیابانها و ادارات و یا روستاها با همراهی هیاتهای مذهبی و شهرداری و دهیاران برنامههای متنوع فرهنگی اجرا میکند.
رییس اداره تبلیغات اسلامی گنبدکاووس ادامه داد: روز گذشته در مسجد آخوند طلابی این شهرستان محفل انس با قرآن با حضور قاریان شیعه و سنی و دعوت از حمید شاکرنژاد قاری بین المللی کلام الله مجید برگزار و از قاریان برجسته شهرستانی تجلیل شد و در ادامه به مناسبت میلاد نبی مکرم اسلام(ص) در مسجد امام حسن(ع) میزبان عاشقان امامت و ولایت بودیم.
حجت الاسلام کریمی افزود: امروز هم به مناسبت ولادت حضرت رسول اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) ایستگاههای صلواتی و موکبها در سطح شهر به ویژه میادین اصلی برپاست و امشب هم مسجد امام صادق(ع) میزبان جشن میلاد خواهد بود.
وی ادامه داد: همچنین مردم ترکمن هم در روستاهای مختلف میزبان محافل انس با قرآن در سایه وحدت و انسجام اسلامی هستند و بزرگترها جشنهای عروسی فرزندان خود را در این روزها انجام میدهند.
از ۱۲ ربیع الاول سالروز ولادت حضرت محمد (ص) به روایت اهل سنت تا ۱۷ ربیع الاول سالروز ولادت حضرت محمد (ص) به روایت شیعیان به عنوان هفته وحدت نامگذاری شده است.
نظر شما