هشت درصد بافندگان فرش استان مرکزی جیریایی هستند+فیلم

اراک - ایرنا- مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ۸۵۰ بافنده فرش معادل هشت درصد فرش دستباف این استان توسط زنان و مردان ساکن روستای جیریا شهرستان اراک بافته می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « علی جودکی » روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه اولین جشنواره فرش جیریا، افزود: ۱۲ هزار بافنده فرش در استان فعالیت دارند اما هشت هزار بافنده از خدمات بیمه قالی بافی بهره‌مندند و چهار هزار بافنده فرش معادل ۳۰ درصد در استان بدون بیمه هستند.

وی با بیان اینکه، هزینه تولید فرش دستباف بالا است، ادامه داد: پارسال ۱۲۰ میلیارد ریال به مشاغل خانگی استان مرکزی تخصیص داده شد که ۴۰ میلیارد ریال آن در حوزه فرش دستباف بود.

مدیرکل صمت استان مرکزی ادامه داد: اداره فرش این اداره‌کل به ۱۲ هزار بافنده فرش خدمات می‌دهد.

جودکی اظهار کرد: سالانه ۲۶ هزار مترمربع فرش دستباف در این استان تولید می‌شود که ۱۲ هزار مترمربع آن قابلیت صادرات دارد.

وی بیان کرد: سالانه ۴۰ میلیون دلار درآمد از محل صادرات فرش ایران، ارز وارد کشور می‌شود که سهم استان مرکزی، یک‌میلیون دلار از این بازار است.

هشت درصد بافندگان فرش استان مرکزی جیریایی هستند+فیلم

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اضافه کرد: بازار جهانی فرش ایران در آمریکا و اروپا شمالی است که بازگشت ارز آن سخت و نیازمند برنامه‌ریزی است.

جودکی گفت: فرش نماد وحدت است، وقتی از وحدت اقوام نام برده می‌شود از فرش نام برده می‌شود.

وی بیان کرد: فرش در این منطقه نماد اتحاد و اتفاق است و زنان هنرمند با سرپنجه هنر آن را خلق می‌کنند.

وی درباره تدریس این رشته نیز گفت: در دانشگاه ملی اراک، رشته فرش تا کارشناسی ارشد تدریس می‌شود و در جایگاه سازمانی نیز اداره فرش این اداره‌کل، از ادارات عملیاتی و فعال است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی درباره نام تجاری هم اظهار کرد: در حوزه فرش دستباف برندسازی نشده است و در سازمان ملل فرشی پهن است که از ایران است اما به اسم افغانستان نامگذاری شده است.

فرماندار اراک نیز در این جشنواره گفت: هر بخشی با نماد و هویت آن شناخته می‌شود که نشان از هویت فرهنگی و منطقه‌ای است و فرش بخشی از هویت قدیمی و ماندگار ساروق روستای جیریا است.

«امیر هادی» افزود: صنعت فرش در این منطقه ظرفیت اقتصادی است و می‌تواند محرومیت را از این منطقه دور کند و برگزاری نمایشگاه نشان داد این ظرفیت به خوبی فراهم است.

وی بیان کرد: اداره‌کل صمت با همکاری و اهتمام بخشداری برای راه‌اندازی اداره فرش در ساروق اقدام کند.

فرماندار اراک ادامه داد: فرش ساروق نیازمند کار تحقیقاتی است و این مهم در یکی از مراکز دانشگاهی اراک پی گرفته شود.

هادی اظهار کرد: فعالیت یک‌هزار دار قالی در روستای جیریا ظرفیت تولیدی مهم و بزرگی است که باید برای ادامه فعالیت آن توجه جدی صورت گیرد.

اولین جشنواره فرش جیریا با ۱۲ غرفه از ۱۲ تا ۱۴ مهرماه در روستای جیریا برای بازدیدکنندگان از ساعت ۹ صبح تا ۱۸ عصر دایر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha