راه‌اندازی شهرک تخصصی پوشاک در شهرستان بن در دستورکار قرار گرفت

شهرکرد- ایرنا-معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به ظرفیت اشتغالرایی حوزه پوشاک و نساجی گفت:راه‌اندازی شهرک تخصصی پوشاک در شهرستان بن در دستور کار قرار گرفته و نیازمند سرمایه‌گذار قوی است.

به گزارش ایرنا، محمدکاظم منزوی روز چهارشنبه در نشست با مدیرکل دفتر منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های مطلوب چهارمحال و بختیاری در حوزه تولید نخ افزود: هم‌اکنون برای اجرای طرح‌های توسعه واحدهای تولیدی با مشکل تامین مالی مواجه هستیم.

وی به تولید پارچه چادر مشکی در استان اشاره کرد و گفت: تنها واحد تخصصی تولید پارچه چادر مشکی کشور و تعدادی واحد تولیدی قوی در حوزه پارچه و موکت در این استان مستقر و فعال است.

راه‌اندازی شهرک تخصصی پوشاک در شهرستان بن در دستورکار قرار گفت

منزوی به تدوین سند راهبردی آمایش استان اشاره و تصریح کرد: صنایع نساجی به‌عنوان صنایع سبز کشور از مزیت‌های این استان است که در سند آمایش راهبردی توجه ویژه‌ای به آن شده است.

وی با اشاره به ایجاد اشتغال مناسب در حوزه نساجی چهارمحال و بختیاری یادآور شد: بیشتر واحدهای نساجی در اُفت‌وخیزهای اقتصادی پایدار هستند و پشتوانه مدیریتی قوی دارند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به موفقیت تعدادی از واحدهای نساجی در استان اظهار داشت: انتظار می‌رود وزارت صنعت، معدن و تجارت در اجرای طرح‌های توسعه این واحدها همکاری لازم را داشته باشد.

منزوی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری مطلوب در شهرک‌های صنعتی چهارمحال و بختیاری به افزایش اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و رونق اقتصادی در این استان کمک می‌کند و در این راستا درخواست می‌شود تمهیداتی برای استقرار صنایعی مانند تولید پوشاک در چهارمحال و بختیاری اندیشیده شود.

منزوی تصریح کرد: برای تسهیلات واحدهای تولیدی کوچک در چهارمحال و بختیاری بابد پروتکلی در نظر گرفته شود تا بتوان از محل تبصره ۱۸ استفاده شود.

چهارمحال و بختیاری برای توسعه صنعت نساجی ظرفیت مطلوبی دارد

مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز گفت: صنایع نساجی چهارمحال و بختیاری از لحاظ تعداد همپای استان‌های بزرگ نیست اما از نظر ویژند(بِرند) در رده بالایی قرار دارد.

محسن گرجی صنعت نساجی را از صنایع مهم کشور اعلام و تاکید کرد: نساجی به‌عنوان صنعت تاب‌آور و غیردولتی در ایران، اُفت و خیزهای مختلفی را پشت سر گذاشته و سر پا مانده است.

وی کارخانه چادر مشکی حجاب شهرکرد را یکی از صنایع مهم در حوزه حجاب و عفاف کشور دانست و افزود: قابلیت راه‌اندازی مجموعه دوم در کنار این صنعت وجود دارد.

گرجی تصریح کرد: مجموعه تولید موکت در شهرک صنعتی بروجن چهارمحال و بختیاری به‌عنوان یک مجموعه مطرح در کشور با تمام توان در حال تولید است و برنامه‌ریزی‌های بسیاری در صنعت نساجی برای به سرانجام رسیدن اهداف انجام شد.

وی نزدیک بودن به اصفهان را یکی از مزیت‌های چهارمحال و بختیاری دانست و یادآور شد: با بهره‌گیری از این ظرفیت می‌توان سرمایه‌گذاران استان همجوار را به این منطقه هدایت کرد.

مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در نشست با مسوولان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: زنجیره ارزش صنایع نساجی در این استان در حوزه پوشاک و بافندگی مورد توجه قرار نگرفته است.

راه‌اندازی شهرک تخصصی پوشاک در شهرستان بن در دستورکار قرار گفت

وی تکمیل زنجیره ارزش محصولات نساجی در چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و گفت: این اقدام منجر به ارزش افزوده بالایی خواهد شد.

گرجی قاچاق پوشاک را عامل ضربه به فعالان این حوزه در کشور اعلام و تاکید کرد: براساس اعلام مراکز رسمی، سالانه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار پوشاک به ایران قاچاق می‌شود، به‌همین منظور باید دستگاه‌های اجرایی مرتبط به‌طور جدی به حوزه برخورد با عرضه پوشاک قاچاق ورود کنند تا دستاوردهای این حوزه از دست نرود.

مدیرکل دفتر صنایع منسوجات و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت به برنامه‌ریزی این وزارتخانه برای حمایت از تولید پوشاک ایرانی و اسلامی اشاره و تصریح کرد: واحدهای تولیدی در این حوزه کوچک هستند و نمی‌توانند اعتبارات قابل‌توجهی را جذب کنند و در این راستا راه‌اندازی شبکه فراگیر برای تولید پوشاک ایرانی اسلامی در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل دفتر صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در بازدید از واحد صنعتی نساجی حجاب شهرکرد اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱ واردات ماشین‌آلات نساجی به کشور نسبت به سال قبل از آن ۳۵ درصد رشد داشته است.

وی گفت: برای کاهش و رفع مشکلات در صنایع مختلف به‌ویژه حوزه نساجی و پوشاک برنامه‌ریزی شده است و با استاندارد اجباری برای محصولات نساجی در کشور مخالف هستیم، زیرا برای تولیدکنندگان مشکلات زیادی را در واحدهای تولیدی و صنفی ایجاد می‌کند.

راه‌اندازی شهرک تخصصی پوشاک در شهرستان بن در دستورکار قرار گفت

ظرفیت مطلوب چهارمحال و بختیاری برای صنعت نساجی

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به آمار بالای واردات پارچه و پوشاک به کشور گفت: هم‌اکنون ظرفیت مطلوبی در حوزه تولید پوشاک و پارچه ایران وجود دارد و می‌تواند منجر به ایجاد اشتغال بالا شود.

شهرام زارع فارسانی شناسایی مشکلات هر حوزه به‌صورت تخصصی از سوی فعالان حوزه تولید پوشاک و پارچه را ضروری اعلام و تاکید کرد: در این زمینه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی می‌تواند به‌عنوان یک رابط بین بخش خصوصی و دولتی باشد.

وی با اشاره به آمار بالای واردات پارچه و پوشاک به کشور افزود: براساس آمار ارائه شده سالانه ۲ میلیارد دلار پارچه و پوشاک وارد ایران می‌شود که ۷۰۰ میلیون دلار آن مربوط به حوزه پوشاک است در حالی که در کشور ظرفیت تولید پوشاک و پارچه وجود دارد.

زارع توجه به استان‌های کم‌برخوردار به‌ویژه در حوزه صنایع را ضروری اعلام و تصریح کرد: این موضوع در دولت سیزدهم به‌صورت خاص مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت است و برخی از محصولات تولیدی تعدادی از واحدهای صنعتی این استان به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha