حجت الاسلام محمدهادی بهرامی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در سال گذشته و همچنین امسال هیات امنایی برای موقوفات شهرستان انتخاب شدند که اعضای آن به صورت جدی تر پیگیر موقوفه ها و مطالبات از مستاجرهای وقفی بودند، که این امر رشد ۱۰۰ درصد درآمدها را برای موقوفه ها به همراه داشته است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۱۷۰ میلیارد ریال، موقوفه ها و بقاع متبرکه شهرستان آمل درآمد داشتند، افزود: در ۶ ماه نخست سال۱۴۰۲ با ادامه همین سیاستها حدود ۲۵۰ میلیارد ریال درآمد برای موقوفه ها وبقاع متبرکه شهرستان آمل کسب شد که پیش بینی می شود این میزان درآمد تا پایان سال جاری به حدود ۳۵۰ میلیارد ریال نیز افزایش یابد.
وی اضافه کرد: از هیات امنا موقوفات برای به روزترکردن موقوفه ها وارتباط نزدیکتر با مستاجرها ونیز ارتباط با دهیاران وشورهای اسلامی روستاها برای حفظ واحیا موقوفه ها درسال جاری تلاش بیشتری شود.
تکلیف درآمد موقوفهها چه می شود؟
رییس اداره اوقاف وامورخیریه آمل با طرح این پرسش که همه مردم در ذهن خود بابت درآمدهای به دست آمده موقوفه ها نظرهای متفاوتی دارند وتکلیف این درآمدها چه می شود، پاسخ داد: همه درآمدهای یک موقوفه صرف اجرای دقیق نیت واقف آن موقوفه می شود و اداره اوقاف و امورخیریه هیچ حساب مالی ندارد که این کسب درآمدها به این اداره واریز شود.
حجت الاسلام بهرامی ادامه داد: هر موقوفه ای چه امامزاده ویا موقوفه ها، هیات امنای مستقل دارد وهزینه هایی که انجام می دهند، به خود آنها مرتبط است و نقش اداره اوقاف به عنوان نظارت نهاد بالادستی است.
وی یادآورشد، شهرستان آمل از شهرهای مهم مذهبی، علمی و فرهنگی و سابقه تاریخی درخشان است و واقفان خیراندیش نیز در زمان حیات خود، وقف های خاص برای مراسم های خاص دراین شهرستان داشتند که عمده نیت برخی ازموقوفه ها برای مساجد، تکایا وهزینه های مربوط به اطعام دهی و برپایی مراسم های عزاداری امام حسین(ع) ویاران باوفایش درماه های محرم و صفر است.
ضرورت هدایت وقف های جدید متناسب با نیازهای روزجامعه
رییس اداره اوقاف و امور خیریه آمل دربخش دیگری از واقفان و افراد خیرکه قصد وقف اموال خود را دارند، توصیه کرد، با توجه به نیاز روز جامعه ضرورت دارد، وقف های جدید به سمت تامین جهیزیه برای ازدواج جوانان، اشتغال، بهداشت و درمان، تحصیل و فناورهای جدید و دانش بنیان ها هدایت شود که زمینه ساز تعالی ورشد جامعه خواهد شد.
حجت الاسلام بهرامی افزود: انتظار است که رسانه ها هم در روشنگری برای اهمیت وقف وجایگاه آن هم برای واقف وهم افراد جامعه که ازآن نفع می برند، پای کار باشند.
وی همچنین به اجرای چهار طرح عمرانی توسط اداره اوقاف وامورخیریه آمل درسطح بقاع متبرکه این شهرستان اشاره کرد وگفت: ساخت وتجهیز سرویس بهداشتی درآستان مقدس امامزاده ابراهیم(ع) و بازسازی ۲ واحد خیریه اسلامی و اداری با ۱۶ واحد به پایان رسیده و ۲ طرح دیگر از جمله واحد تجاری و مسکونی ۶ واحدی موقوفه "ملامهدی کفان" و بهسازی حرم امامزاده محمد در روستای "نوگردن" است که در مجموع بیش از ۱۰۰ میلیارد ریال برای این طرح ها اعتبار اختصاص داده شده است.
در شهرستان آمل بیش از ۹۸ بقعه متبرکه امامزادگان معصوم (ع) و بیش از ۴۲ هزار رقبه وقفی وجود دارد.
نظر شما