«بهار شاهمحمدی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: با توجه به اجرای برنامه خدمات نوین سلامت از سال ۱۳۹۶ در کشور، معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز اقدام به انجام پیشگیری و تشخیص زود هنگام سرطان سینه در جمعیت گروه هدف کرد که نتیجه آن شناسایی ۱۲۲ مورد ابتلا است.
وی بیان کرد: میزان بروز استاندارد شده سنی سرطانها در صدهزار نفر جمعیت از زنان کشور ۴۳ و ۴۳ صدم درصد است که در زنان استان مرکزی این میزان ۴۲ و ۹۹ صدم درصد گزارش شده است.
کارشناس ثبت سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: یکی از عوامل نگران کننده در سلامتی زنان، سرطان سینه است و در اکثر کشورهای دنیا این نوع سرطان شایعترین سرطان و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان است و در ایران نیز این بیماری در صدر سرطانهای زنان قرار دارد.
شاهمحمدی با بیان اینکه، در صورتی که این نوع سرطان به موقع تشخیص داده شود به راحتی قابل درمان است، افزود: پیشگیری از ابتلا به این بیماری با واکسیناسیون امکان پذیر نیست، اما زنان با در پیش گرفتن یک الگوی سالم در سبک زندگی میتوانند تا حدودی خود را از ابتلا به این بیماری ایمن نگه دارند و بنابراین تشخیص زودهنگام به منظور بهبود بقا، سنگ بنای کنترل این بیماری است.
کارشناس ثبت سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: افزایش احتمال زنده ماندن پس از ابتلا به سرطان سینه، یک فرمول بیشتر ندارد و آن هم تشخیص به هنگام است.
شاهمحمدی گفت: هدف از برنامه غربالگری و تشخیص زود هنگام سرطان سینه، شناسایی و ثبت بیماران مشکوک یا مبتلا به سرطان و سپس ارایه خدمات مناسب در سطوح مختلف است.
ماه اکتبر(۹ مهر تا ۹ آبان) به عنوان ماه جهانی اطلاع رسانی درباره سرطان سینه نامگذاری شده است.
۴۹ درصد از جمعیت یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی را زنان تشکیل میدهند.
نظر شما