علی زاهدی روز شنبه به مناسبت ۱۵ مهرماه روز روستا و عشایر در گفت وگو با ایرنا افزود: امید میرود با تامین اعتبار مورد نیاز رقم تسهیلات پرداختی در بخش اشتغال روستایی و عشایری این استان تا پایان سال به ۶هزار میلیارد ریال برسد.
وی اظهار داشت: همچنین سال گذشته از محل اعتبارات ارزان قیمت سال ۱۴۰۱ مبلغ پنج هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی برای روستاییان و عشایر این استان پرداخت شده است.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: یکی از سیاستهای دولت سیزدهم برای حمایت از روستاها ایجاد فرصت شغلی پایدار و پیشگیری از مهاجرت روستاییان است که در این خصوص گامهای مثبت و مهمی برداشته شده است.
اختصاص ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار عمرانی به روستاها
به گفته زاهدی یکی از اولویتهای دولت سیزدهم توسعه و ارتقای زیرساختهای روستایی با اجرای پروژههای عمرانی موثر است که تاکنون بیش از ۶ هزار میلیارد ریال اعتبار در بخش ایجاد جوی، جدول، ابنیه، دیوار حائل و سایر پروژههای عمرانی هزینه شده است.
زاهدی ادامه داد: تاکنون با تامین پنج هزار تن قیر از محل قیر رایگان ۵۰۰ هزار مترمربع از معابر روستایی چهارمحال و بختیاری آسفالت شده است.
برخورداری ۶۰۰ روستای استان از دهیاری
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: براساس آمار سال ۹۵ از ۹۰۰ روستای استان ۶۰۰ روستا بالای ۲۰ خانوار دارای دهیاری هستند و با پیگیریهای انجام شده سال گذشته مجوز۴۷ دهیاری جدید گرفته شد و امسال نیز تلاش میشود مجوزهایی برای تاسیس دهیاری گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه پارسال ۲هزار میلیارد ریال اعتبار به دهیاریهای استان اختصاص یافت گفت: امسال نیز یک هزار میلیارد ریال معادل ۲ سوم اعتبار سال گذشته دهیاریها در مدت چهار ماه جذب شده و انتظار میرود اعتبار تخصیص یافته به دهیاریها درسالجاری بیش از سال گذشته باشد.
وی با اشاره به ایجاد ۲ تا سه هزار پنل خورشیدی در روستاهای چهارمحال و بختیاری گفت: تلاش میشود ۱۰۰ درصد روستاهای استان که در محیطهای جنگلی و منابع طبیعی قرار دارند از پنل خورشیدی برخوردار شوند.
تنش آبی مهمترین مشکل روستاهای چهارمحال و بختیاری
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: تنش آبی و آبرسانی با تانکر در روستاها از مهمترین مشکلات روستاهای این استان به شمار میرود که تلاش شده با همکاری قرارگاه محرومیت زدایی این مشکل برطرف شود.
وی ادامه داد: در همین ارتباط یک هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار بحث تامین آب و اجرای خدمات لوله گذاری و لوله کشی تنها بخشی از کار است که در روستاهای چهارمحال و بختیاری انجام شده است.
زاهدی نوسازی شبکه، مخازن تامین آب و فراهم کردن شرایط استفاده از آب چشمه سفید در شهرستان خانمیراز با یک هزار میلیارد ریال، تامین آب در مناطق محروم رودشت و سردشت شهرستان لُردگان، اجرای طرح آبرسانی در منطقه دهناش بازفت را از جمله طرحهای آبرسانی روستایی عنوان کرد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری چهارمحال و بختیاری ضعف زیرساختهای روستایی را از دیگر مشکلات روستاهای چهارمحال و بختیاری عنوان کرد و گفت: با وجود گامهای برداشته شده در بخش زیرساختی شامل آسفالت، ابنیه، جوی و جدول و فضا سازی مناسب روستایی اما هنوز بسیاری از روستاها هستند که در این بخش با مشکلات و تنگناهایی روبرو هستند که تلاش میشود این زیرساختها تقویت شود.
زاهدی تقویت زیرساختهای گردشگری در مناطق روستایی با توجه به قابلیتها و جاذبههای گردشگری استان را از دیگر رویکردهای استان در بخش روستاها عنوان کرد.
حضور تولیدکنندگان روستایی و عشایری چهارمحال و بختیاری در نمایشگاه ملی "روستا آباد"
وی از حضور یکصد نفر از تولیدکنندگان و صنعتگران روستایی و عشایری استان چهارمحال و بختیاری در قالب ۳۰ غرفه در پنجمین نمایشگاه توانمندی روستاییان و عشایر کشور خبر داد.
زاهدی ادامه داد: حضور این شمار از تولیدکنندگان و صنعتگران روستایی و عشایری استان در پنجمین جشنواره توانمند روستاییان و عشایر کشور نشان از وجود ظرفیت بالای تولید در بخشهای روستایی و عشایری دارد.
وی افزود: جشنواره و نمایشگاه ملی روستا آباد از ۱۲ تا ۱۸ مهرماه در مصلی امام خمینی تهران با هدف تقویت روحیه خودباوری در بین روستاییان و عشایر در حال برگزاری است.
زاهدی با بیان اینکه تولیدکنندگان روستایی و عشایری استان در حوزه صنایع غذایی و صنایع دستی در این نمایشگاه حضور دارند گفت: ظرفیتهای گردشگری، بومی و محلی، آیینی، بازی های بومی محلی و فرهنگی این استان در این نمایشگاه به نمایش گذاشته میشود.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر است که بیش حدود ۹۰۰ روستا دارد.
نظر شما