به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حامد زارعی» امروز (شنبه) در مراسم روز ملی دامپزشکی و بزرگداشت دامپزشک افزود: در بحث حفظ سلامت غذا، پیش از این نگرانی هایی درخصوص پرداخت حقوق مسوولان فنی توسط کارفرمایان وجود داشت، اما اکنون این ارتباط مالی قطع شده و قرار است از این به بعد حقوق ناظران بهداشتی را وزارت جهاد کشاورزی پرداخت کند.
رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور اظهار داشت: در ماده ۳۴ احکام برنامه هفتم تاکید شده که هرگونه ارتباط مالی ناظران بهداشتی با کارفرمایان قطع شود و حقوق آنان زیر نظر وزارت جهاد کشاورزی پرداخت شود.
وی با بیان اینکه دو سازمان دامپزشکی و نظام دامپزشکی ایران متولی حوزه دامپزشکی کشور هستند، تصریحکرد: در احکام ابلاغی برنامه هفتم توسعه زمانی که رهبر معظم انقلاب برنامه را ابلاغ کردند، در کنار امنیت غذایی به صراحت ایمنی غذای مورد تاکید قرار گرفت.
زارعی اضافهکرد: در کنار فراوانی، تامین غذا و اقتدار غذا یکی از اصلی ترین مطالب ایمنی و سلامت غذایی است که این دو سازمان پا به پای هم سالها بدون چشم داشت و انتظار تلاش می کنند.
وی با بیان اینکه ایمنی غذایی در کنار امنیت غذایی در برنامه هفتم توسعه مورد تاکید است، گفت: با این وجود بسیاری از مشکلات دامپزشکان همچنان پابرجاست و حل نشده است.
رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور با بیان اینکه دامپزشکان امنیت شغلی ندارند، گفت: ۸۰۰ بیماری مشترک انسان و دام در کشور وجود دارد که فعالیت در این حوزه نگرانیهای سلامت برای دامپزشکان درست کرده است.
وی اظهار داشت: دامپزشکان در مقایسه با پزشکان، تحصیلات و امکاناتی که دریافت می کنند، بسیار اندک است؛ به طور مثال از حضور دامپزشکان در کلینیک های دامپزشکی ممانعت میشود و همچنین علاوه بر کسر ارزش افزوده از حقوق، پرداخت های مالیاتی برای آنها بیشتر است.
زراعی ادامهداد: این درحالی است که سالیانه دامپزشکان زیادی را در راه دفاع از سلامت مردم از دست میدهیم، به طوری که به بیماری های لاعلاجی مبتلا شده و جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: مکاتبهای با رییس جمهوری انجام دادهایم که دامپزشکانی که در راه ایمنی غذا و سلامت مردم جان خود را از دست میدهند در فهرست شهدای سلامت قرار بگیرند.
رییس سازمان نظام دامپزشکی کشور در ادامه به صدور ۷۰ هزار پروانه اماکن صنعتی و نیمه صنعتی و عشایری در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این رقم نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش یافته، این در حالی است که همه این اقدامات با ۱۰۰ نفر نیرو انجام شده است.
زارعی تصریح کرد: صدور همه این مجوزها و پروانه ها در سامانه یکپارچه درگاه مجوزها انجام میشود و اگر مجوزها و پروانه های سازمان دامپزشکی را در کنار آن قرار دهیم چند صد هزار بستر اشتغال در این دو سازمان اتفاق میافتد.
نظر شما