توزیع شیر در مدارس در رشد و یادگیری دانش‌آموزان موثر است

تهران - ایرنا - امسال سال تحصیلی دانش‌آموزان با خبر خوش توزیع شیر در مدارس آغاز شد، در این راستا یک متخصص تغذیه گفت: اگر دولت شیر را در مدارس توزیع کند، هم در رشد بلندمدت این دانش‌آموزان و هم در یادگیری آنها موثر است، علاوه بر آنکه فرهنگسازی انتخاب تغذیه سالم هم انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ایرنا، پس از ۶ سال وقفه در توزیع شیر مدارس، آیت الله سید ابراهیم رئیسی روز شنبه اول مهر، در حاشیه مراسم نواختن زنگ آغاز سال تحصیلی اعلام کرد که امسال توزیع شیر در مدارس آغاز شده و امیدواریم بتوانیم در مدارس زیادی شیر توزیع کنیم تا بدین ترتیب نسبت به مسئله جسمی دانش‌آموزان توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

رییس‌جمهور همزمان با آغاز سال تحصیلی، خبر خوش توزیع شیر در مدارس به منظور حفظ سلامت جسمانی دانش‌آموزان را در حالی اعلام کرد که این اقدام مهم از سال ۹۶ متوقف شده است.

ماجرای توزیع شیر در مدارس با زیرپوشش قرار دادن حدود ۱۰ هزار دانش‌آموز در سال ۷۹ آغاز شد و براساس این طرح، ۷۰ نوبت شیر در طول سال تحصیلی در میان دانش‌آموزان توزیع می‌شد اما به مرور از میزان توزیع شیر در مدارس کاسته شد و در نهایت در سال ۹۶ به بهانه کمبود منابع اعتباری، این طرح متوقف شد.

این توقف درحالی صورت گرفت که کارشناسان تغذیه و مسئولان حوزه آموزش و سلامت معتقدند که شیر می‌تواند نیازهای تغذیه‌ای کودکان و نوجوانان را تامین کند و اصرار دارند تا فرهنگ سازی مصرف شیر در بین دانش‌آموزان انجام شود.

براساس این ضرورت، کارشناسان و مطالبه‌گران حوزه تعلیم و تربیت هر ساله موضوع توزیع شیر در مدارس سراسر کشور را به عنوان یک دغدغه‌ جدی مورد توجه قرار داده‌اند و از مسئولان آموزش و پرورش درخواست مجدد توزیع شیر در مدارس سراسر کشور را داشتند تا در نهایت این اقدام مهم در دولت سیزدهم با اعلام رئیس جمهور در ابتدای سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ دوباره کلید خورد.

توزیع شیر در مدارس در رشد و یادگیری دانش‌آموزان موثر است

توزیع شیر از بروز بیماری‌های مزمن در آینده فرزندان پیشگیری می‌کند

براین اساس، گلبن سهراب در گفت‌وگو با خبرنگار گروه جامعه ایرنا درباره فواید توزیع شیر در مدارس اظهارکرد: تغذیه کودکان بسیار مهم است چراکه دانش‌آموزان درحال رشد هستند و حدود هشت ساعت را در مدرسه می‌گذرانند، بنابراین باید تغذیه سالمی داشته باشند.

وی افزود: تغذیه سالم روی رشد دانش‌آموزان تاثیر می‌گذارد و همچنین اینکه مطالعات نشان داده که دانش‌آموزانی که تغذیه مناسب‌تری دارند، تمرکز و یادگیری بهتری خواهند داشت.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: بنابراین اگر دانش‌آموزان صبحانه نخورده باشند یا در مدارس تغذیه همراه خود نداشته باشند، گرسنگی روی یادگیری و تمرکز آنها می‌تواند اثر منفی داشته باشد.

سهراب یادآورشد: بنابراین تغذیه سالم هم روی رشد آنها و هم پیشگیری از بیماری‌های مزمن مانند دیابت نوع ۲، انواع سرطان و سندروم متابولیسم و بیماری‌های قلبی و عروقی در آینده تاثیر دارد.

وی عنوان کرد: ترجیح این است که دانش‌آموزان در ساعات مدرسه، مواد غذایی را استفاده کنند که غنی از پروتئین، کلسیم و فسفر باشد که به رشد آنها کمک کند، دلیل اینکه در همه دنیا درباره تغذیه مدارس به‌ویژه شیر صحبت می‌شود، این است که شیر تنها ماده غذایی محسوب می‌شود که اولا هر سه درشت مغذی یعنی کرب هیدرات، پروتئین و چربی را دارد و همچنین اینکه پروتئین خیلی زیاد با کیفیت جذب خیلی خوبی دارد، یک لیوان شیر هشت گرم پروتئین با کیفیت جذب بسیار بالا دارد.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: همچنین شیر در کنار پروتئین، کربوهیدارت و چربی به نسبت مناسبی دارد، منبع غنی فسفر و کلسیم است، ید خوبی دارد و غنی از ویتامین‌های گروه ب است.

سهراب افزود: همه این ترکیبات برای رشد کودکان لازم و ضروری است و دلیل اینکه دائم صحبت می‌شود که بهتر است شیر در مدارس توزیع شود، این است که خوراکی دیگری نداریم که به این نسبت غنی باشد.

توزیع شیر در مدارس در رشد و یادگیری دانش‌آموزان موثر است

توزیع شیر در مدارس آغاز فرهنگسازی برای انتخاب تغذیه مناسب

وی یادآورشد: با توجه به اینکه اگر بخواهد شیر در مدارس توزیع شود، احتمال فاسد شدن آن وجود دارد، توصیه می‌شود که از شیرهای استریزه که ماندگاری بالا دارند، استفاده شود چراکه برای توزیع در بخش وسیع جامعه مناسب است.

این متخصص تغذیه عنوان کرد: یک باور غلط در میان مردم است که گمان می‌کنند که شیرهای استریزه مواد نگهدارنده دارند و به این دلیل طولانی مدت می‌توان آن را نگه داشت اما در واقع اینطور نیست. دمایی به شیرهای استریزه برای یک مدت خیلی کوتاه منتقل می‌شود و کلیه میکروب‌های بیماری‌زا و غیر بیماری‌زا از داخل شیر حذف می‌شود و تا زمانی که در آن باز نشود، امکان فاسد شدن نخواهد داشت.

سهراب درباره لزوم توزیع شیر در مدارس توضیح داد: این موضوع خیلی ضروری است، نزدیک به صد کشور دنیا، حتی کشورهایی که مردم آنها از نظر اقتصادی هم وضع بهتری دارند، باز هم توزیع شیر در مدارس را انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه توزیع شیر در مدارس چند فایده دارد، گفت: با توزیع شیر در مدارس فرهنگسازی می‌شود و از کودکی آنها را با انتخاب تغذیه سالم و مواد غذایی مناسب آشنا می‌کنیم.

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: همچنین مطالعات مصرف کشوری نشان می‌دهد که در برخی از مناطق کودکان و نوجوانان کمبودهای غذایی دارند و بویژه در مصرف پروتئین دریافتی مناسبی ندارند.

سهراب با بیان اینکه توصیه می‌شود که شیر کم‌چرب برای دانش‌آموزان استفاده شود، گفت: همچنین والدین می‌توانند کمک کنند که دانش‌آموزان تغذیه‌ دیگری را هم همراه خود داشته باشند، بی‌شک میوه‌های تازه، خشک و انواع مغزها در کنار یک لیوان شیر به رشد قدی دانش‌آموزان کمک می‌کند.

وی عنوان کرد: اگر هم ساعت حضور دانش‌آموزان در مدرسه طولانی است، والدین می‌توانند انواع لقمه‌های سالم مانند نان و پنیر و گردو، ساندویچ کوچک مرغ یا انواع کوکو با روغن کم و نان با کره بادام زمینی توصیه می‌شود که برای استفاده دانش‌آموزان تهیه شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha