ورزش فارس نیازمند حمایت ، ‌از جاکارتا تا هانگژو

شیراز- ایرنا - استان فارس با  ۱۱ورزشکار و  کسب تنها ۲ مدال برنز آن هم توسط بانوان در نوزدهمین  دوره بازی های آسیایی هانگژو چین، شرکت داشت که این آمار در مقایسه با  ۱۲ ورزشکار بازیهای ۲۰۱۸  و ۲ مدال طلا و ۲ برنز جاکارتا،‌ورزش این استان از نظرمرغوبیت مدال بااُفت محسوسی مواجه بوده که نیازمند حمایت جدی برای برون رفت از وضعیت موجود است.

به گزارش خبرنگارایرناٰ‌، ورزش فارس نیاز به تحول اساسی در ساختار ورزش قهرمانی هم دربخش بانوان و هم در بخش آقایان دارد و از هم اینک باید برای بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ که همزمان در دو شهر ناگویا و آیچی ژاپن برگزاری می شود،برنامه ریزی اساسی صورت گیرد.

بانوان فارس جور آقایان را کشیدند

در این دوره از بازیها کاروان ورزشی فارس متشکل از۱۱ ورزشکار شامل ۲ خانم و هفت آقا دستاوردشان ۲ نشان برنز بود که بانوان برای فارس رقم زدند و آقایان با دست خالی بازیهای آسیایی هانگِژو را ترک کردند تا بانوان جور آنها را بکشند.

مدال آوران فارس، تاریخ سازی پرتو آذر

در بازیهای هانگژو، فرانک پرتو آذر بانوی دوچرخه سوار شیرازی دست به کار بزرگی زد و با کسب نشان برنز در رشته سخت کوهستان نخستین مدال زنان ایران در تاریخ رشته دوچرخه سواری بانوان برای فارس و کشور رقم زد و تاریخ ساز شد.

ورزش فارس نیازمند حمایت ، ‌از جاکارتا تا هانگژو
پر تو آذر تاریخ ساز دوچرخه سواری بانوان

طلایی که تبدیل به برنز شد

سعیده جعفری ورزشکار اهل شهرستان فسا از توابع استان فارس، دیگر ورزشکار شرکت کننده از این استان در رشته تیمی کبدی بود که این رشته با وجود کسب مدال طلای جاکارتا نمایشی ضعیف داشت و مدال طلای آنها تبدیل به برنز شد تا سهم جعفری هم یک مدال برنز تیمی شود.

سعیده جعفری تنها ورزشکار این رشته از فارس است که افزون بر ۱۰ سال سابقه حضور در تیم ملی را دارد در حالی که از دیگر استعداد های این رشته در فارس خبری نیست و نیاز به خانه تکانی اساسی دارد.

اسامی ورزشکاران شرکت کننده از فارس در هانگژو

بر اساس آمار اداره کل ورزش و جوانان که در اختیار ایرنا قرار گرفت، میثم دلخانی کشتی فرنگیٰ، فرانک پرتو آذر دوچرخه سواریٰ‌، مهران ستار جوجیتسو،‌ سید حسین حسینی، غلامرضا ثابت ایمانی و آریا برزگر در فوتبال،‌ سعیده جعفری کبدی، ‌علی رحیمی کازرونی و یاسین کبیریان جو در هندبال،‌مهدی فتحی پور جودو و پیمان اسدی آقا جاری واتر پلو، ۱۱ ورزشکار شرکت کننده از استان فارس در بازیهای آسیایی هانِگژو چین بودند.

ورزش فارس نیازمند حمایت ، ‌از جاکارتا تا هانگژو
سعیده جعفری دارنده مدال برنز بازیهای هانگژو

عدم حضور برادران گرایی در هانگژو

محمد علی و محمد رضا گرایی ۲ کشتی گیری که شانس کسب مدال در هانگژو داشتند به دلیل حضور در مسابقات جهانی، فدراسیون کشتی تصمیم گرفت این دو فرنگی کار در مسابقات جهانی شرکت کنند هر چند محمد علی از دور مسابقات حذف شد و محمد رضا هم مدال برنز گرفت که تغییر وزن این دو برادر و مصدومیت هایی که داشتند نتوانستند در مسابقات جهانی کیفیت همیشگی خود را به نمایش بگذارند.

این امکان وجود داشت که اگر این دو برادر در بازیهایی آسیایی هانگژو شرکت داشتند شاید تعداد و مرغوبیت مدال های ورزشکاران فارس بهتر می شد اما این استان نباید تنها به رشته کشتی فرنگی بسنده کند و از پیله این رشته خارج و سایر رشته ها را احیا کند.

برنامه ریزی روی ۱۸ رشته

چندین سال است که ورزش فارس روی ۱۸ رشته که می تواند شانس کسب مدال داشته باشد سرمایه گذاری و برنامه ریزی کرده اما معلوم نیست چرا در این سال ها این امر محقق نشده و نه تنها پیشرفتی نداشته بلکه عقب گرد هم داشته است که جای تامل دارد و حوزه ورزش قهرمانی باید پوست اندازی کند.

مشکل کجاست؟ چه باید کرد ؟

در این سالها مشکل اساسی ورزش فارس عدم ثابت در مدیریت بوده طوری که از بازیهای ۲۰۱۸ جاکار تا تا ۲۰۲۲ هانگژو در کمتر از چهار سال سه مدیر درراس ورزش فارس قرار گرفته و همین تغییر و تحول های زیاد از دلایل اُُفت ورزش بوده است چرا که مدیران فرصت پیدا نکرده اند که برنامه خود را پیاده کنند و آنگاه آنها را مورد ارزیابی قرار داد.

ورزش فارس نیازمند حمایت ، ‌از جاکارتا تا هانگژو
میثم دلخانی کشتی گیر فارس در بازیهای آسیایی

نقش هیات ها در این ناکامی، تعارف کنار گذاشته شود

اما نقش هیات های ورزشی به عنوان بازوان اصلی اداره کل هم در این ناکامی بسیار تاثیر گذار است، برخی از رشته ها مانند والیبال افزون بر ۲ سال است که به صورت سر پرستی اداره می شود و برخی رشته ها هم که شانس مدال دارند در این سال ها با مشکل و افت روبرو بودند و اگر قرار است ورزش فارس اوج بگیرد لازم است که بدون تعارف با مسئولان رشته های مدال آور و کم کار بر خورد شود چرا که دیگر جای آزمون و خطا نیست.

کارشناسان ورزش فارس بر این باور هستند که در حوزه توسعه ورزش قهرمانی باید تحول اساسی صورت گیرد و با استفاده از افراد خبره برای همیشه این ناکامی ها پایان داده شود.

نگاهی به کارنامه ورزشکاران فارس در جاکارتا ۲۰۱۸

حبیب رنجبر و مهران ستار در رشته جوجیتسو، محمدعلی و محمدرضا گرایی در کشتی فرنگی، سعیده جعفری در کبدی، فرزاد رستمی و علی رحیمی در هندبال، سعیدرضا کیخا در ژیمناستیک و فرانک پرتو آذر در رشته دوچرخه سواری و محمد بهروز کارگران، محمد حسن زاده در بسکتبال پنج نفره و علی الله وردی در بسکتبال سه نفره ۱۲ ورزشکار استان فارس بودند که در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا حضور داشتند.

در این رقابت ها، محمد علی گرایی در کشتی فرنگی نشان برنز گرفت و برادرش محمدرضا در همین رشته مدال طلا را از آن خود کرده بود.

سعیده جعفری دیگر ورزشکاران شرکت کننده از فارس بود که مدال پُر افتخار تیمی طلا را در ورزش کبدی بانوان کسب کرد و علی الله وردی از فارس در رشته بسکتبال سه نفره نیز مدال برنز تیمی را بر گردن آویخت.

بدین ترتیب، کاروان ورزشی فارس متشکل از ۱۲ نفر در این بازی ها موفق شدند در مجموع رقابت های تیمی و انفرادی، ۲ مدال طلا، و ۲ برنز کسب کنند.

اگر بخواهیم از نظر تعداد رشته بازیهای آسیایی ۲۰۱۸ ا را با ۲۰۲۲ مقایسه کنیم تغییر اساسی صورت نگرفته چرا که هم در رشته های انفرادی و هم تیمی نتایج خوبی کسب نشده است در حالی که حدود ۵۰ هیات ورزشی در فارس فعال است که باید فکر اساسی کرد.

ورزش فارس نیازمند حمایت ، ‌از جاکارتا تا هانگژو
عنوان

عمکرد ورزشکاران ایران در هانگژو، یک پله سقوط

به گزارش ایرنا، کاروان ورزشی ایران با تاکید برکیفی‌گرایی با ۷۷ بانوی ورزشکار و ۲۰۸ ورزشکار مرد در شرایطی راهی هانگژو شد که حاصل این حضور ۱۳ مدال طلا، ۲۱ نشان نقره و ۲۰ مدال برنز بود و نسبت به دوره قبل با یک پله سقوط در رده هفتم ایستاد.

چین با ۲۰۱ طلا رکود دار شد

به گزارش ایرنا، کاروان ورزشی چین که با ۸۸۴ ورزشکار در نوزدهمین دوره بازی‌های آسیایی حضور پیدا کرده بود موفق شد رکورد کسب مدال طلا را جابجا کند.

چین که با ۴۳۵ ورزشکار زن و ۴۴۹ ورزشکار مرد در این دوره از بازی‌ها حضور داشت با کسب ۲۰۱ مدال طلا رکورد جدیدی در این بازیها به نام خود ثبت کرد ضمن اینکه چینی ها ۱۱۱ مدال نقره و ۷۱ مدال برنز هم کسب کردند.

همچنین ژاپن با ۶۲ مدال طلا، ۶۷ نقره و ۶۹ برنز در جایگاه دوم قرار گرفت و کره‌جنوبی هم با ۴۲ مدال طلا، ۵۹ نقره و ۸۹ برنز جایگاه سوم این دوره از مسابقات را به خود اختصاص داد.

بهترین مقام ایران طی ۱۹ دوره

اما بهترین مقامی که ورزشکاران ایران در بازی های آسیایی تاکنون کسب کرده اند مربوط به سال ۱۹۷۴ تهران است که در این سال که هفتمین دوره این بازی ها بود، تیم ایران با ۴۰۰ ورزشکار در ۲۴ رشته توانست با کسب ۳۶ نشان طلا، ۲۸ نقره و ۱۷برنز در رده دوم جدول رده بندی قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha