علی موذنی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برداشت سماق از سطح یک هزار و ۳۵۰ هکتار زمینهای زیر کشت این محصول در شهرستان گناباد از اواخر مردادماه آغاز و به مدت ۲ ماه ادامه یافت.
وی ادامه داد: از این میزان سماق برداشتی ۶۲ تن پودر ارگانیک سماق برای صادرات و مصرف داخلی تولید و روانه بازارهای مصرف شد.
مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد تصریح کرد: شهرستان گناباد با هزار و ۳۵۰ هکتار کشتزار سماق افزون بر ۹۰ درصد تولید سماق کشور را به خود اختصاص داده است و به عنوان پایتخت و یا قطب سماق ایران شناخته میشود.
موذنی گفت: از مجموع یک هزار و ۳۵۰ هکتار زمینهای زیر کشت سماق در گناباد یک هزار و ۲۴۰ هکتار آن بارور است و ۶۲۰ خانوار در مناطق روستایی این شهرستان به کشت سماق اشتغال دارند.
وی اظهار کرد: طرح کشت گیاهان کم آب طلب در زمینهای کشاورزی شیبدار با محوریت توسعه سماق در روستاهای «خانیک و زیرجان» شهرستان گناباد از سال ۱۳۹۵ آغاز شده و بیش از ۴۵۰ هکتار از زمینهای زیر کشت سماق در این شهرستان تاکنون از یارانه تهیه نهال برخوردار شدند.
مسوول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد بیان کرد: با توجه به ارگانیک بودن محصول سماق گناباد و اخذ گواهینامه های سلامت از آزمایشگاههای داخلی و کشور آلمان و فرانسه، امکان صادرات آن به نقاط مختلف دنیا و به خصوص کشوهای روسیه، آلمان و فرانسه و کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، امارات عربی متحده و عمان فراهم شده است.
سماق درختچه ای کوهستانی است که در زمین هایی با شیب های ملایم و به نسبت تند کوهپایه ای رشد کرده و میوه می دهد و میوه ها به صورت خوشه برداشت و پس از خشک شدن فرآوری شده و به عنوان چاشنی غذا استفاده می شود.
بیشتر مردم سماق را با مصارف غذایی آن و استفاده در زمان صرف چلوکباب می شناسند، در حالیکه سماق دارای طیف گستردهای از ترکیبات دارویی مانند «اسیدهای ارگانیک، فنولیک اسید، فلاونوئیدها، آنتوسیانینها، تاننهای هیدرولیزکننده و ترپنوئیدها» است.
سماق در درمان بیماری هایی نظیر دیابت، فشار خون، نقرس، بیماریهای دستگاه گوارش و کبد چرب، دردهای عضلانی و کاهش کلسترول و پوکی استخوان نقش مهمی دارد.
سماق گناباد از گیاهانی است که پودر آن به عنوان یکی از ادویههای محبوب در ایران مورد استفاده قرار میگیرد و رنگی نزدیک به قرمز و طعمی متمایل به ترشی دارد که از طریق قلمه، پاجوش و بذر تکثیر میشود و رایجترین روش کشت آن پاجوش است.
مرکز شهرستان گناباد در فاصله ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد و جنوب استان خراسان رضوی واقع است.
نظر شما