مبلمان شهری کهگیلویه و بویراحمد برای نابینایان نامناسب است

یاسوج-ایرنا- معاون توانبخشی بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: اجرای مناسب سازی مبلمان شهری استان با وجود پیگیری های فراوان اما همچنان برای عبور نابینایان نامناسب است.

"کریم رهیده" روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: خیابان های برخی از شهرهای استان به خصوص مرکز استان که موزاییک های نرده ای مناسب نابینایان فرش شده به خوبی اجرا نشدند چرا که این موزاییک ها که باید به فرد نابینا برای شناخت مسیر کمک کند ادامه آنها به یک جدول یا چاله و درخت می رسد که باید اصلاح شود.

رهیده استقلال معلولان را جزو حقوق آنها دانست و گفت: فرد معلول از گرفتن دستش توسط دیگری برای راه رافتن بیزار است و دوست دارد خود به تنهایی پیاده روی داشته باشد باید محیط را مناسب سازی کرده،استقلال معلولان را تضمین کنیم و به تبع آن خانواده ها هم فرد معلول را از همه توانمندی ها و فرصت های پیش رو محروم و محدود نکند.

نگرش منفی و مثبت خانواده ها نسبت به معلولان

وی با اشاره به ۲ گونه رفتار خانواده ها با معلولان گفت: یک گروه از خانواده ها،با رفتار و نگرش های خود مانع پیشرفت فرد معلول می شوند و وی را به عنوان فرد ناتوان در نظر گرفته و از سایر توانمندی ها و فرصت های زندگی محروم می کنند.

دیدگاه دیگری که بدرستی معتقد است فرد معلول یا معلول نابینا توانایی استفاده از سایر اندام های خود را برای جایگزین عضو معلول خود دارد و می تواند به نیازهای خود پاسخ دهد چرا که افراد معلول موفقی زیادی داریم که در برخی از زمینه ها خود را بهتر از افراد سالم نشان دادند.

معاون توانبخشی بهزیستی برای تایید دیدگاه دوم به افتخارات برخی از معلولان استان اشاره کرد و گفت: معلولان ورزشی مدال آوران المپیک هم استانی همانند "سامان پاکباز"، "علی پیروج" یا "کلثم رضایی" که فرد نابینا،حافظ قرآن و دانشجوی ارشد است و "عرفان شیروانی لک" که ‌نویسنده سه کتاب، ۱۴ ساله و نابینای مطلق است و دیگر معولانی که در استان در حوز های مختلف ممتاز و از سایر توانمندی های خود به خوبی استفاده می کنند.

رهیده باور به توانمندی های فرزندان معلول را، از خانواده ها خواستار شد و تاکید کرد این افراد با بکارگیری سایر ظرفیت ها و توانایی خود می توانند همانند افراد سالم از فرصت های مختلف زندگی خود بخوبی استفاده کنند که لازم است سازمان ها نیز حمایت های لازم را داشته باشند.

وی با اشاره به قوانین حمایت از معلولان تاکید کرد: حمایت از معلولان وظیفه همه سازمان ها است،سازمان بهزیستی هم خدمات دهی می کند و هم از دیگر سازمان ها برای رفع نیازهای این گروه از افراد جامعه مطالبه گری می کند.

معاون توانبخشی بهزیستی با اشاره به حمایت های این سازمان گفت: در سالجاری مبلغ چهار میلیارد ریال جهت خرید تجهیزات کمک توانبخشی ویژه نابینایان هزینه شد.

تجهیزات کمک توان بخشی شامل عصا درشت نما، به دید برجسته نگار مخصوص علائم خط بریل، انواع اسپیکر رکوردر، انواع وسایل بازی و لوازم تحصیلی مخصوص کودکان کم بینا و نابینا که امسال در اختیار معلولان نابینای استان قرار گرفت.

رهیده با اشاره به آمار معلولان نابینای استان گفت: از ۲۷ هزار ۸۰۰ معلول در استان، تعداد سه هزار و ۶۴۹ نفر نابینا هستند که ۵۷ نفر دانشجو و ۱۸۷ نفر دانش آموز هستند که این دانش آموزان و دانشجویان سالانه کمک هزینه تحصیلی و حمایت تحصیلی دریافت می‌کنند

معاون توانبخشی بهزیستی با اشاره به حمایت‌های اشتغالی سازمان برای افراد معلول گفت: تسهیلات اشتغال تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان برای هر نفر است که در ۶ ماهه نخست سالجاری تعداد ۲۲ نفر افراد دارای معلولیت بینایی از این خدمت بهره‌مند شدند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha