به گزارش روز یکشنبه ایرنا، گاردین با ذکر این نکته که این حمله با تردیدهایی مواجه است، نوشت: اسرائیل روز دوشنبه با بسیج ۳۰۰ هزار نیروی ذخیره آنها را به ترکیب ارتش خود متشکل از ۱۷۰ هزار نیرو ملحق و آنها را در نزدیک مرز غزه مستقر کرده است و با وجود قدرت نظامی اسرائیل، حماس نیز مدتهاست که خود را آماده این حمله کرده و با حفر تونل های پیچیده در سراسر غزه قصد نجات نیروهایش در بمباران های هوایی را دارد.
به نوشته گاردین، اگر حماس از تکنیک روسیه برای خنثی کردن حملات متقابل اوکراین استفاده کند مین گذاری ها می تواند مانع پیشرفت نظامیان اسرائیل شود. اگر رژیم صهیونیستی بتواند کنترل ورودی تونل ها را بدست آورد احتمالا به جای ورود، آنها را با مین تخریب خواهد کرد. اما بدون دستیابی به کنترل کامل شبکه زیرزمینی در شمال غزه که احتمالا نیروهای حماس در آن مستقر خواهند بود هر گونه کنترل نظامی بر شمال غزه ناامن خواهد بود.
این گزارش افزود، واقعیت این است که حمله زمینی به غزه خونین خواهد بود و احتمال دارد که حمایت سیاسی بین المللی از رژیم صهیونیستی با افزایش تلفات غیرنظامیان فلسطینی و گرفتار شدن آنها بدون سرپناه، غذا یا برق کاهش یابد.
این سوال وجود دارد که اگر تل آویو بتواند کنترل نیمه شمالی غزه را بدست بگیرد راهبرد میان مدت این رژیم چگونه خواهد بود. تهاجم با هدف نابودی حماس تنها زمانی معنا خواهد یافت که این اشغالگری کامل باشد. در مقیاسی بزرگتر این حمله قابل مقایسه با اشغال ۲۰ ساله افغانستان به رهبری آمریکا به بهانه حملات یازده سپتامبر است.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه گفت که هدف او در هم شکستن و نابودی حماس است اما همان طوری که هایلر تحلیلگر انگلیسی اندیشکده موسسه رویال یونایتد سرویس گفته است برای این که اسرائیل بتواند کنترل غزه را بدست آورد باید همه ظرفیت های حاکمیتی در این منطقه را از بین ببرد و آن را با یک اداره نظامی جایگزین کند و همزمان با شورش های جاری مبارزه کند.
حسن الحسن کارشناس خاورمیانه در موسسه بین المللی مطالعات راهبردی پا را از این فراتر گذاشت و در یک سمینار آنلاین در روز جمعه این سوال را پرسید که آیا «گزینه جایگزینی به غیر از نسل کشی کامل در غزه وجود دارد که به شکست دائمی حماس منجر شود» و «آیا اسرائیل با این اقدام با پای خود به دام حماس نمی افتد؟»
این تحلیگر چنین استدلال کرد که حماس قدرت خود را از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری ساکن غزه می گیرد که با خاطره خشونت ها در گذشته بزرگ شده اند.
نظر شما