اکبر طیبی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اهمیت محصول زیتون برای کشور و استان در سال زراعی گذشته برای اولین بار به ازای هر هکتار باغ زیتون ۲۰۰ کیلوگرم کود ازته، ۷۰ کیلوگرم کود فسفاته و ۸۰ کیلوگرم کود پتاسه تخصیص یافت.
وی تصریح کرد: اگر کشاورزان در طول سال زراعی قبل به سازمان جهاد کشاورزی یا شرکتهای توزیع کود مراجعه کرده باشند حتما سهمیه تخصیصی را تحویل گرفته اند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه استان زنجان عملکرد خوبی در جذب کود داشت، اضافه کرد: از سهمیه تخصیصی تنها کود ازته به طور کامل و حتی بیشتر از سهمیه تخصیصی جذب شد.
وی با بیان اینکه برای سال زراعی جدید "کود چالکود" که بعد از برداشت محصولات باغی به گیاهان داده میشود، تخصیص داده شد، افزود: باغداران زیتون کار میتوانند بعد از برداشت محصول فعلی نسبت به دریافت سهمیه کود درنظر گرفته شده اقدام کنند.
طیبی با بیان اینکه پارسال با برداشت بیش از ۱۰۰ هزار تن زیتون در مزارع طارم، میزان تولید این محصول چهار برابر متوسط سالهای گذشته بود، اضافه کرد: بر اساس برآوردها میزان برداشت زیتون از باغهای طارم در سال جاری به بیش از ۲۰ هزار تن میرسد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با بیان اینکه ارقام زیتون داخلی مورد کشت در شهرستان طارم شامل "زرد زیتونی، روغنی، شنگه، ماری و گلوله زیتون است"، گفت: رقم زرد زیتون با ۹۰ درصد زیر کشت بیشترین سطح را در بین ارقام زیتون شهرستان طارم به خود اختصاص داده است.
چالکود به مخلوط کودهای آلی و شیمیایی گفته میشود که در عمق خاک مصرف میشود.
در این روش کود دهی نزدیک ریشه درخت بعد از خزان کامل و به حداقل رسیدن فعالیت درختان، چالههایی حفر می شود و آنها را با مواد غذایی و کودهای موردنیاز پر میکنند.
نظر شما