سازوکار ثبت قراردادهای صادراتی برای خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارو تعیین شد

تهران- ایرنا- طبق لایحه برنامه هفتم توسعه، سازوکار ثبت قراردادهای صادراتی برای افزایش خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارو در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، در جلسه علنی روز چهارشنبه (۲۶ مهرماه) مجلس شورای اسلامی، ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق درباره برنامه هفتم توسعه در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و بند (الف) ماده (۷۲) به تصویب نمایندگان رسید.

بر اساس ماده (۷۲)، به منظور تبدیل جمهوری اسلامی ایران به قطب تأمین سلامت منطقه جنوب غرب آسیا، دستیابی به صادرات سالانه بیش از یک میلیارد یورو دارو و ایمن ساز (واکسن) و بیش از یک میلیارد یورو تجهیزات پزشکی، افزایش درآمد سالانه کشور از گردشگری سلامت به ۶ میلیارد یورو و افزایش درآمد سالانه حاصل از جذب دانشجویان خارجی در رشته‌های علوم پزشکی به بیش از ۷۰۰ میلیون یورو، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف به انجام اقدامات زیر است:

طبق بند (الف) که به تصویب نمایندگان رسید، جهت افزایش ضریب خودکفایی در تأمین مواد اولیه دارو، فراورده‌های دارویی و محصولات کشاورزی، ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی تا پایان سال اول اجرای برنامه، با همکاری وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به راه اندازی سازوکار ثبت قراردادهای صادراتی و تضمین حقوق و امنیت این قراردادها اقدام کند. وزارت جهاد کشاورزی و سازمان غذا و دارو مکلفند جز در موارد ضرورت نسبت به اعلام ممنوعیت‌های صادراتی حداقل یکسال پیش از اعمال آنها اقدام کنند. در صورت اتخاذ ممنوعیت‌های صادراتی، قراردادهایی که در چهارچوب سازوکارهای مذکور انجام شده باشد، مشمول این ممنوعیت‌ها نیستند. موارد ضرورت در هر مورد با تشخیص وزارتخانه‌های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت جهادکشاورزی تعیین می‌شود.

همچنین بر اساس بند (ب) که به تصویب نمایندگان رسید، تا پایان سال دوم اجرای برنامه، با انجام مذاکرات دوجانبه و چندجانبه با اولویت کشورهای منطقه، حوزه تمدنی و اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا، اقدامات لازم را جهت پذیرش مواد اولیه دارو و فراورده های دارویی، ملزومات مصرفی و تجهیزات پزشکی ثبت شده در ایران توسط این کشورها و همچنین صدور گواهی ثبت و مجوز ورود به بازار و گواهینامه های مشترک کیفیت تولید انجام دهد.

محسن نجفی خواه در موافقت با بند (ب) گفت: در بند (ب) موضوع حمایت از صادرات مطرح است. چرا که دارویی که در کشور تولید می‌شود، فرآیند بسیاری برای گرفتن مجوز طی می‌کند تا امکان تولید دارو فراهم شود.

معاون سازمان برنامه و بودجه افزود: در بند (ب) گفته شده که از سازوکار دیپلماسی اقتصادی استفاده شود و تفاهم نامه‌ها و فرآیندهای چندجانبه انجام شود تا طرف های مقابل هم پذیرای این شرایط شوند.

وی تاکید کرد: هدف از این اقدامف تسهیل صادرات دارو است و در حقیقت استفاده از مزیت اقتصادی ما در صادرات دارو است.

در نهایت نمایندگان با بند (الف) ماده (۷۲) موافقت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha