فاطمه رحمانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به تشکیل ستاد در دستگاههای مختلف برای همکاری در برگزاری این رویداد افزود: معاونت آموزشی و فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با همکاری بنیاد آیههای تلاش و ایثار نسبت به انتشار فراخوان رویداد «روایت زن شهید» اقدام کردند.
به گفته وی، امور بانوان فرمانداری تهران نیز برای اینکه دستگاههای مختلف همکاری لازم در هرچه بهتر برگزار شدن این رویداد را داشته باشد، نامهای ارسال و در جلسات هماهنگی آن نیز حضور داشتیم.
رحمانی با اشاره به اینکه فراخوان برای دریافت ایده و طرحهای مختلف در قالب فیلم، گرافیک، عکاسی، تصویرسازی، کمپینهای تبلیغاتی، چیدمان حجم و سازههای سه بعدی، شعر، داستان کوتاه و بلند و همچنین صنایع دستی منتشر شد، ادامه داد: بیش از ۳۰۰ طرح به دبیرخانه جشنواره وصول و ۶ طرح از نظر هیات داوری برگزیده شد در اختتامیه این رویداد که آذر ماه امسال برگزار میشود علاوه بر دعوت از تمام شرکتکنندگان از نفرات برگزیده تجلیل و تقدیر میشود.
مشاور امور بانوان فرمانداری تهران با اشاره به اینکه چگونگی روایت زن شهید با بهرهگیری از روشهای مختلف و هنرمندانه در این رویداد تاکید کرد: برخی از شرکتکنندگان حتی طرح و ایدههایی در حوزه معماری ارایه دادند از مابقی طرحهایی که برگزیده نشده بودند، نیز در برنامه استفاده میشود.
رحمانی برگزاری رویداد «روایت زن شهید» را یکی از اقدامات مهم در راستای اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت از زاویه دانست و گفت: برای بهتر دیده شدن بانوان شهید باید اقداماتی از این دست رویدادها بیشتر برگزار شود؛ روایتگری زن شهید یک چارچوبی دارد و تبیین نوع حرکت در این مسیر باید بیشتر بیان و تشریح شود.
وی با اشاره به برگزاری رویداد «روایت زن شهید» در کنار کنگره شهید یادآور شد: تاثیرگذاری و نقشآفرینی زنان در دفاعمقدس انکارناپذیر است؛ زنان در کنار هویتبخشی به خانواده، نقش تربیتی، مربیگری و هدایتگری نقش ذاتی زنان در همه عرصهها بوده و هست ولی در دوران دفاع مقدس بروز و نمود بیشتری داشت.
مشاور امور بانوان فرمانداری تهران با اشاره به اینکه اثرگذاری زنان در دوران دفاعمقدس را نمیتوان دست کم گرفت، ادامه داد: وجود زنان در آن دوران باعث ایجاد انگیزه و روحیه برای رزمندگان بود؛ آنها علاوه بر اینکه پشت جبههها را گرم نگه داشته و صحنههای زیبایی خلق شد که تاریخ این همدلیها را کمتر به خود میبیند.
رحمانی با اشاره به نقشآفرینی خاص زنان به عنوان رزمنده نیز صحنههای بیبدیلی را خلق کردند، یادآور شد: مادری در خانواده که با وجود مصیبت، مجروح شدن فرزندان و یا بیماری دیگر اعضای خانواده ولی برای سرپا نگه داشتن خانواده تلاش بسیاری داشت و اینکه زنان در دفاعمقدس اجازه ندادند که رزمندگان روحیه خود را از دست بدهند و چون توان نظامی کشور در آن دوران آنقدر قوی نبود به این انگیزه دادن نیاز داشتیم.
وی با اشاره به فعالیت خوب زنان در زمینه حمایت، پشتیبانی و پرستاری در دوران دفاعمقدس اضافه کرد: زنان ایرانی حتی در زمان اسارت نیز صبوریهای زیادی داشتند امیدوارم زنان امروز این هویتهای اصیل قبلی را حفظ کنند تا این روحیات بیشتر از گذشته تقویت شود.
به گزارش ایرنا، در کشور ١٦ هزار و ٣٤٩ زن ایثارگر در کشور داریم که تاکنون هفت هزار و ٣٦٥ نفر از آنها به شهادت رسیدند؛ همچنین هشت هزار و ٩١٧ نفر از آنها جانباز و ٦٧ نفر نیز آزاده هستند.
نظر شما