ضرورت آمادگی شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری نسبت به بارش‌ها پیش‌رو

شهرکرد- ایرنا- بارش برف سال گذشته که نسبت به سال‌های قبل کم سابقه بود شرایط چهارمحال و بختیاری را به گونه‌ای رقم زده است که به عقیده کارشناسان، این استان نسبت به بارش‌های فصل جدید نیز باید آمادگی لازم را داشته باشد.

به گزارش ایرنا، وقوع ۲ دهه خشکسالی در چهارمحال و بختیاری و تغییر اقلیم و تغییر بارش‌ها از برف به باران، باعث شد که مردم کم‌کم برف‌خیز بودن این استان را فراموش کنند و حتی بارش سال گذشته نیز برای برخی از مردم خاطره انگیز شد چرا که سال‌ها بود چنین برفی در استان نباریده بود.

با این وجود با آغاز فصل پاییز و وجود احتمال بارش‌ها، ضرورت دارد که دستگاه‌های عضو مدیریت بحران در شهرستان نیز هماهنگی لازم و آمادگی قابل قبولی داشته باشند.

ضرورت آمادگی شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری نسبت به بارش‌ها پیش‌رو

خشکسالی همچنان دامنگیر چهارمحال و بختیاری

خشکسالی ۲ دهه اخیر باعث اُفت سفره‌های زیرزمینی و خشک شدن برخی از رودخانه‌های فصلی و کاهش ورودی رودخانه‌های استان شده است و بارش ها نیز بیشتر باران بود که از این استان خارج می‌شود.

معاون توسعه و پیش‌بینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: بر اساس الگوهای فعلی، بارش‌های موثر پاییزی در استان از روزهای پایانی مهر آغاز می‌شود.

معصومه نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که برای ماه‌های آبان و آذر بارش‌های موثر قابل توجهی پیش‌بینی می‌شود و بیشتر از میانگین عادی( نرمال) خواهد بود.

وی ادامه داد: با وجود اینکه بارش‌ها بیشتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود اما الگوهای موجود خبر از وقوع بارش‌های سیلابی و مخاطره‌آمیز نمی‌دهد، هر چند ممکن است در ادامه در الگوها تغییراتی ایجاد شود که در زمان خود اطلاع‌رسانی می‌شود.

نوروزی خاطرنشان کرد: در مجموع دما در پاییز امسال نسبت به میانگین بلندمدت گرم‌تر خواهد بود.

به گزارش ایرنا، با پایان یافتن سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۲ چهارمحال و بختیاری شانزدهمین سال متوالی خشکسالی خود را پشت سر گذاشت.

اگر چه در سال آبی که گذشت بارش برف در استان تا حدی بهبود یافت و موجب جاری شدن برخی چشمه‌ها شد اما این بارش‌ها در مقایسه با میانگین بلندمدت ۳۲ میلی‌متر کاهش دارد.

افزایش دمای هوا و تبخیر آب نیز در وقوع این خشکسالی‌ها تاثیرگذار بوده است.

چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه زاینده‌رود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

ضرورت آمادگی شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری نسبت به بارش‌ها پیش‌رو

آمادگی نسبی برای فصل بارش‌ها

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: با هماهنگی بین‌بخشی و ابلاغ شرح وظایف دستگاه‌های خدماتی و امدادی، این استان برای مقابله و کنترل مخاطرات احتمالی بارش‌ها در فصل پاییز و زمستان آمادگی نسبی پیدا کرده است.

خسرو کیانی روز پنجشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: نیمه دوم سال زمان پیش‌بینی شده برای بارش‌هاست و بر اساس آن، رخدادهایی با منشا جوی و اقلیمی در این نیمه از سال بیشتر است از این رو در خصوص آمادگی مدیریت بحران باید جدی‌تر و گسترده‌تر وارد عمل شد.

وی ادامه داد: از همان ابتدای پاییز شرح وظایف هر یک از دستگاه‌های امدادی و خدماتی در استان تدوین و ابلاغ شد و متناسب با وظیفه هر دستگاه، نظارت‌ها بر آمادگی هر دستگاه و رفع نقاط حادثه‌خیز در حال انجام است.

مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری با اشاره به شناسایی ۲۰۵ نقطه حادثه‌خیز در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌های استان، تصریح کرد: از این تعداد ۱۷ مورد ایمن‌سازی و رفع سایر نقاط حادثه‌خیز با اولویت نقاط حساس‌تر در دستور کار قرار گرفته است.

کیانی با بیان اینکه ۴۷ روستای در معرض خطر در استان وجود دارد، اظهار داشت: این روستاها در معرض خطر سیلاب، زمین‌لغزش و رانش کوه قرار دارند که ایمن‌سازی و درجاسازی این روستاها نیز در دست اقدام است.

وی همچنین از تامین و ارسال ارزاق عمومی برای مردم مناطق دوردست و کوهستانی استان خبر داد و گفت: راه ارتباطی برخی روستاها با اولین بارش برف با مرکز شهرستان قطع می‌شود از همین رو برای رفاه حال این روستاییان مواد غذایی و سوخت مورد نیاز آنها تامین و ارسال شده است.

کیانی یادآور شد: همچنین تمامی راهدارخانه، پایگاه‌های امداد و نجات کوهستان و اورژانس‌های بین‌راهی در استان فعال و آماده‌سازی شده است.

به گزارش ایرنا، ۴۵ دستگاه اجرایی در چهارمحال و بختیاری عضو ثابت و متغیر ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان هستند. چهارمحال و بختیاری جزو استان‌های حادثه‌خیز در کشور به‌شمار می‌رود.

ضرورت آمادگی شهرستان‌های چهارمحال و بختیاری نسبت به بارش‌ها پیش‌رو

تاکید بر جذب خسارات برف پارسال

بارش برف سال گذشته به بخشی از زیرساخت‌های چهارمحال و بختیاری خسارت زد و قرار شد که از در این زمینه، بودجه‌ای برای جبران این خسارت‌ها اختصاص داده شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به در پیش بودن ماه‌های سرد سال گفت: مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط، روند ابلاغ و جذب اعتبارات خسارت‌های برف سال گذشته این استان را از سازمان‌های برنامه و بودجه و مدیریت بحران در سطح ملی تسریع کنند.

غلامعلی حیدری در پنجمین شورای برنامه‌ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری در سال‌جاری تاکید کرد: وزارتخانه‌های بهره‌مند از اعتبارات ملی محرومیت‌زدایی می‌توانند ۱۰ درصد این اعتبارات را جابه‌جا کنند.

این استان سرچشمه سه رودخانه زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در چهارمحال و بختیاری، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha