به گزارش ایرنا، شورای جهانی آرشیو با علامت اختصاری ICA تشکیلاتی جهانی زیر نظر یونسکو است که مقر آن در پاریس بوده و مهمترین تشکیلات فراملی در حوزه آرشیو و علوم آرشیوی در جهان به حساب می آید.
این کنگره با سخنرانی ششو ثارو معاون دبیرکل سازمان ملل متحد٬ خوزه کیریس رییس شورای جهانی آرشیو ICA و فرانسوا اولاند رییس جمهور پیشین فرانسه افتتاح گردید و از میان بیش از ۱۵۰۰ مقاله ارسالی به کنگره ۱۸۶ مقاله جهت ارائه در پنل های تخصصی توسط کمیته علمی همایش برگزیده شد.
نخستین سخنرانی علمی این کنگره به دکتر حامد ایرانشاهی، مدیرکل پیشین خدمات آرشیوی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اختصاص داشت که توسط کمیته علمی همایش به عنوان یک ایده خلاقانه در توسعه علوم آرشیوی در جهان برگزیده شده و پس از سخنرانی های افتتاحیه، در سالن اصلی کنگره برای شرکت کنندگان که آرشیویست های سراسر دنیا بودند ارائه شد.
موضوع مقاله ایرانشاهی دیپلماسی آرشیوی بود که در دو بخش ارائه شد: بخش اول که به زبان انگلیسی بود و حاوی اعتراض وی به عدم امکان ارائه سخنرانی به زبان مادری و بیان کلیاتی در حوزه دیپلماسی آرشیوی بود. و بخش دوم که به زبان عربی ارائه شد و پیرامون این ایده نکاتی را در بر داشت.
شکستن انحصار انتشار اسناد و انتقاد به آزادسازی اسناد با اهداف سیاسی٬ عدم دسترسی به اسناد جنگ ها به منظور فهم عواقب جنگ به منظور پیشگیری از وقوع جنگ جدید٬ ایجاد بستری مناسب به منظور تبادل اسناد مشترک میان آرشیوها و تصویب پروتکلی با عنوان دیپلماسی آرشیوی به منظور ایجاد الزام برای آرشیوها به منظور رعایت نکات فوق از دیگر محورهای سخنرانی این پژوهشگر علوم آرشیوی کشورمان بود. لازم به توضیح است که کمیته بین الملل شورای جهانی آرشیو در این کنگره٬ جایزه خود را به این مقاله اختصاص داد و در این کمیته این ایده خلاقانه مورد تشویق قرار گرفت.
دسترسی به اسناد رسانههای اجتماعی به عنوان یک چالش در خطمشیهای آرشیوهای ملی جهان عنوان دیگر مقاله ایرانی ارسال شده به این کنگره بود که توسط سارا سلطانی دانشجوی دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه الزهراء ارائه گردید. توجه به محتوای رسانه ها به عنوان یک سند ارزشمند اصلی ترین محور مقاله وی بود که جهت ارائه در این کنگره توسط کمیته علمی همایش انتخاب شد.
در روزهای پایانی این کنگره سفیر جمهوری اسلامی ایرانی در امارات نیز با نمایندگان علمی ایرانی شرکت کننده در این کنگره دیدار بعمل آورد و از تلاش های آنها تجلیل شد.
نظر شما