سمیه کریمی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اقدامات بهزیستی استان اصفهان در مورد کاهش معلولیتها، اظهار کرد: نیمه اول امسال در استان اصفهان برای ۲ هزار و ۲۹۴ نفر مشاوره ژنتیک برای کاهش و پیشگیری از معلولیت صورت گرفت زیرا ژنتیک میتواند عامل بین ۴۰ تا ۵۰ درصد معلولیتهای همچون عقب ماندگی، ناشنوایی، نابینایی و اختلال جسمی و حرکتی باشد.
وی با اشاره به اینکه علم ژنتیک نسبت به دیگر شاخههای پزشکی جدیدتر و سرعت پیشرفت آن زیادتر است، افزود: بالا رفتن سن ازدواج و بارداری و هم چنین شیوع ازدواج فامیلی در کشور و آمار معلولیتهای ژنتیکی، اهمیت مشاوره ژنتیک و نقش آن درپیشگیری از معلولیت نمایان میشود.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی اصفهان تصریح کرد: بر همین اساس بهروزرسانی دانش ژنتیک در زمینه ژنتیک بالینی و آزمایشهای ژنتیک سبب ارتقای خدمت در شبکه گسترده مشاوره ژنتیک در کشور میشود.
معاون پیشگیری بهزیستی استان اصفهان با توجه به اهمیت بیماریهای با منشاء ژنتیک « دهمین سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیتها » به میزبانی استان اصفهان برگزار شد.
وی ادامه داد: اداره کل بهزیستی استان اصفهان با توجه به ضرورت اقدام به برگزاری دورههای بازآموزی برای پزشکان و کارشناسان شاغل در مراکز مشاوره ژنتیک کرده است که این سمینار با محور ارزیابی بالینی و ژنتیکی اختلالات نروماسکولار(بیماری عصبی)، بیماری چشم و گوش، سرطانها، سقط و ناباروری ، عقبماندگی ذهنی و همچنین روشهای جدید تشخیص بیماریهای ژنتیکی برگزار شد.
دهمین سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت ها ۲۶ و ۲۷ مهر امسال در اصفهان برگزار شد .
استان اصفهان بیش از ۲۳ هزار معلول ذهنی دارد که از این تعداد سه درصد دارای معلولیت ذهنی بسیار شدید هستند.
نظر شما