«مرتضی صیاد » روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: ۲ آموزشگاه ابتدایی ۱۲ کلاسه در راستای تامین سرانه آموزشی شهرک شهید سلیمانی طرح نهضت ملی مسکن اراک با هشت هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی بر اساس آخرین استانداردهای کشور طراحی و در مرحله اجرا قرار گرفت.
وی ادامه داد: این مجموعه آموزشی برای استفاده دانش آموزان مسکن ملی واقع در شهرک شهید سلیمانی اراک در زمینی به مساحت چهار هزار و ۸۳۸ مترمربع به صورت ۲ آموزشگاه ابتدایی ۱۲ کلاسه، با زیربنای سه هزار و ۹۳۳ مترمربع در سه طبقه در قالب ۲۴ کلاس درس، ۲ آزمایشگاه، ۲ کارگاه، ۲ کارگاه کامپیوتر، ۲ کتابخانه، ۲ نمازخانه، یک سالن ورزشی و سایر فضاهای خدماتی و پشتیبانی طراحی و توسط اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی اجرا میشود.
طراح مجتمع آموزشی شهرک شهید سلیمانی اراک نیز گفت: از محوطه مرکزی به عنوان یک کهن الگوی معماری ایرانی اسلامی در این طرح استفاده شده، تا علاوه بر دمیدن حال و هوای معماری ایرانی اسلامی به فضا، پیوستگی تاریخی، رعایت محرمیت، انتقال سبزینگی به فضای داخلی و ایجاد یک فضای واسط برای ارتباط حوزههای اداری در آموزشگاهها دنبال شود.
«مهدی رجبی» افزود: بهرهگیری از این الگو امکان استفاده حداکثری از نور و انرژی خورشید و کاهش مصرف انرژیهای فسیلی را در این مجتمع آموزشی فراهم میکند.
وی ادامه داد: برای هر آموزشگاه یک سالن بزرگ و درخور شکلگیری تعاملات و ملاقاتهای اجتماعی دانش آموزان در طرح گنجانده شده و به عنوان فضای تفریح در فصول سرد سال قابل استفاده است.
طراح مجتمع آموزشی شهرک شهید سلیمانی اراک خاطرنشان کرد: در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در بین دانش آموزان فضای کتابخانه در مجاورت سالن این مجتمع و در تعامل با آن ایجاد میشود.
رجبی اظهار کرد: دستهبندی فضاهای آموزشی، کمک آموزشی، اداری و پشتیبانی، ورزشی و خدماتی در این مجتمع رعایت شده است و همچنین نمازخانه به صورت یک سالن چند منظوره در بالاترین طبقه قرار گرفته و از جایگاه ویژهای در طرح برخوردار است.
وی گفت: در راستای ترویج فرهنگ ورزش و حفظ سلامت روح و جسم دانش آموزان یک سالن ورزشی در مجموعه پیش بینی شده که به صورت مشترک بین ۲ آموزشگاه و با در نظر گرفتن نیازهای ورزشی مقطع ابتدایی طراحی شده است.
طراح مجتمع آموزشی شهرک شهید سلیمانی اراک افزود: در نمای طرح سعی شده از اقتدار و ابهت توده ساختمان کاسته و با توجه به مقطع تحصیلی دانش آموزان دعوت کنندگی، پذیرا بودن و صمیمیت در این فضا افزایش یافته و در مصالح و ترکیببندیهای نما به ویژگیهای معماری ایرانی اسلامی از جمله رنگ، بافت، ریتم، مردم واری و ایمنی مورد توجه ویژه قرار گرفته است.
گروه نوسازی مدارس استان مرکزی در سال ۱۳۵۵ شکل گرفته و در سال ۱۳۷۱ از گروه به مدیریت و در سال ۱۳۷۷ از مدیریت به اداره کل تبدیل شده است.
نظر شما