به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، نشست علنی امروز- شنبه ۲۹ مهر ماه- مجلس شورای اسلامی ادامه بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان با بند(ث) ماده ۷۵موافقت کردند و بندهای (ب)،(ت) و (پ) این ماده برای بررسی بیشتر به کمیسون تلفیق ارجاع شد.
در بند(ب) ماده ۷۵ آمده است:به منظور احصاء دقیق و برخط(آنلاین) داده های آماری مورد نیاز به جهت تسهیل پردازش، تحلیل دقیق و ایجاد بستر مناسب برای آینده پژوهی روندهای سبک زندگی جامعه ایرانی، شناخت تحولات فرهنگی - ارتباطی و همچنین انتشار آنها، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است با همکاری سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مرکز آمار ایران و راهبری و نظارت مرکز رصد و برنامه ریزی و ارزیابی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت به راه اندازی سامانه رصد، پایش و سنجش مستمر شاخص های فرهنگ عمومی، سبک زندگی مردم، مرجعیت رسانه ای و وضعیت ارتباطات کشور اقدام نماید. دستگاه های اجرائی و دارندگان پایگاه های داده موضوع این بند، موظفند نسبت به ارائه مستمر و جامع داده ها به این سامانه به صورت برخط(آنلاین) اقدام کنند.
محمد مهدی اسماعیلی ،وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح این بند گفت: با این بند امکان برنامه ریزی و آمایش فرهنگی را در اختیار حاکمیت قرار میدهد چون ما به واسطه نداشتن این اطلاعات دچار آسیب های جدی شدیم.
وی افزود: اتفاقاتی که در سالهای اخیر رخ داده هر جا آسیب شناسی کردیم یکی از مهمترین اشکالات این بود که نظام جامع رصدی و آمایشی را در حوزه فرهنگ نداشتیم در اینجا با همکاری همه بخشها ما می توانیم این سامانه را احداث کنیم از نمایندگان می خواهیم به این بند رای مثبت دهند.عبدالتی
رضا مصری نایب رییس مجلس که ریاست این جلسه را بر عهده داشت در مورد این بند گفت:رعایت اصل ۲۵ قانون اساسی در این بند مهم است و قانون داده و اطلاعاتی ملی هم در مجلس تصویب شده است که برای رفع ابهام و جلوگیری از موازی کاری بندهای (ب )،(پ)، (ت)و تبصره های آن به کمیسیون تلفیق ارجاع می شود. در اصل ۲۵ قانون اساسی آمده است: استراق سمع و هرگونه تجسس ممنوع است مگر به حکم قانون.
بند(پ) بدین شرح است: به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اجازه داده می شود، به منظور تقویت نقش نظار
در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه، در چهارچوب آیین نامه اجرائی که ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب هیأت وزیران می رسد، در صورت احراز تخلفات نسبت به محرومیت، تعلیق یا لغو مجوز متخلفین اقدام نماید.
در بند(ت) آمده است: دستگاه های اجرائی به ویژه وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور خارجه، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم مکلفند با استفاده از کلیه امکانات فرهنگی، هنری و امکانات تجسمی و رسانههای همگانی نسبت به تبیین، تبلیغ، ترویج و نشر آثار و اندیشه ها و سیره عملی حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در گستره ملی و بین المللی اقدام نمایند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است آیین نامه اجرائی این بند را ظرف شش ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون، تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.
تبصره- دستگاههای اجرائی مکلفند نسبت به تبیین و ترویج اندیشه مقام معظم رهبری حضرت آیت الله- العظمی خامنه ای (مدظله العالی)، در گستره ملی و بین المللی اقدام نمایند.دولت مکلف است آییننامه اجرائی این تبصره را ظرف شش ماه اول اجرای برنامه، تدوین و پس از تأیید دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت االله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) به تصویب هیأت وزیران برساند.
نمایندگان در ادامه این نشست با بند(ث) و الحاق آن بدین شرح موافقت کردند: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است به منظور مردمی سازی فعالیت های فرهنگی و استفاده از ظرفیت مساجد و با همکاری مرکز رسیدگی به امور مساجد، سازمان بسیج مستضعفین، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، شورای عالی حوزههای علمیه و شورای سیاستگذاری ائمه جمعه و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی طرح مسجدمحوری در محلات را ظرف سه ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون و پس از طی تشریفات قانونی، تهیه و به تصویب هیأت وزیران برساند.
پیشنهاد الحاقی بند(ث) بدین شرح است:وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است آیین نامه اجرایی حمایت و پشتیبانی از مردمی سازی فرهنگ جریان حلقههای میانی مروج گفتمان انقلاب اسلامی را با همکاری قرارگاه قرب بقیه الله ظرف سال اول اجرای برنامه در حوزه های همچون نهضت های قرآنی، خانواده، بانوان، عفاف و حجاب، فضای مجازی و محتوای رسانه ای، نوشت افزار ایرانی اسلامی مطالبه گری پیشرفت و عدالت ،جنبش نرم افزاری، فعالیت های مردمی و ورزشی تربیتی، سبک زندگی سالم تهیه و به تصویب هیات وزیران برساند .
محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح این بند گفت: نهضت بازگشت به مساجد به عنوان یکی از شعارهای اصلی دولت مطرح شده است به این معنا که تلاش کنیم حوزه مسجد ،محل تمرکز برنامه های فرهنگی و هنری باشد.زیست بوم ایرانی اسلامی هم این اقتضا را دارد و امروز هم ضرروت فضای فرهنگی کشور است.
اسماعیلی با بیان اینکه علت پیروزی انقلاب در فضای مساجد بوده و استمرار انقلاب و آینده تمدن اسلامی هم با محوریت مسجد در حوزه فرهنگ و هنر اتفاق می افتد گفت: در حوزه مساجد گروهها و سازمان های مختلفی فعال هستند این پیشنهاد مورد تایید همه سازمان های است که در حوزه مسجد فعالیت دارند.در حال حاضر هم۲۶ هزار کانون فرهنگی مساجد وجود دارد و رای مثبت نمایندگان پیام روشن بازگشت مساجد به حوزه فرهنگ تایید می شود.
نظر شما