به گزارش خبرنگار،فیبر نوری به فناوری(تکنولوژی) خاصی گفته میشود که اطلاعات را به صورت پالسهای نور درون رشته سیمهای شفاف (فیبر) شیشهای یا پلاستیکی منتقل میکند. درون هر کابل فیبر نوری صدها فیبر شیشهای یا پلاستیکی وجود دارد. هسته کابل فیبر نوری را یک لایه شیشهای به نام روکش (Cladding)، پوشانده است.
غلامعلی حیدری روز شنبه در آیین بهرهبرداری مرحله نخست نهضت جهادی توسعه فیبرنوری شرکت مخابرات ایران در چهارمحال و بختیاری افزود: فیبرنوری به عنوان یک فناوری پیشرفته و زیرساخت ارتباطات پیشرفته میتواند منشا خدمات مهمی در بخش فرهنگی، اجتماعی، رفاهی، امنیتی، ترافیکی و سایر خدمات داشته باشد و توسعه زیرساختهای مخابراتی در همه مناطق استان دنبال میشود.
وی اظهار داشت: پیادهسازی نسل پنجم شبکه سیار با فناوری جدید از دستاوردها و مزیتهای فیبر نوری است و ایجاد این زیرساخت روند دسترسی به دولت الکترونیک و شهر هوشمند را سرعت میدهد.
استاندار چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه پوشش فیبر نوری به منظور پایدار سازی شبکهها است گفت: گسترش به موقع فیبر نوری موجب پایداری شبکه ارتباطی میشود و دسترسی به این زیرساخت نقش مهمی در مدیریت بحران به خصوص در حوادث طبیعی و غیرطبیعی دارد.
وی ادامه داد: شبکه فیبرنوری شبکه ایمن و مطمئنی است که میتواند ارتباطات را در زمان بحران پایدار کند.
استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: وجود شبکه فیبرنوری و شبکه رادیویی از الزامات پدافند غیرعامل در روستاها و شهرها و مسیرهای دور است.
حیدری تاکید کرد: توسعه اینترنت با کیفیت از مزیتهای فیبر نوری است و دسترسی به این زیرساخت موجب کاهش میلیونها تردد، کاهش ترافیک بعنوان یکی از معضلات کلان شهرها و کنترل و کاهش آلودگی هوا میشود.
وی ادامه داد: امروز با رویکرد مثبت دولت سیزدهم بیشتر روستاهای کشور از فناوری و زیرساخت فیبرنوری برخوردارند و تلاش میشود این زیرساخت در زمانبندی مشخص به جای جای شهرها و روستاهای این استان برسد.
حیدری با اشاره به انعقاد تفاهمنامه استانداری چهارمحال و بختیاری با شرکت مخابرات در خصوص توسعه فیبر نوری گفت: تلاش میشود در قالب این تفاهمنامه زیرساخت فیبرنوری در جای جای استان به خصوص دورترین و مناطق صعب العبور استان در کوتاهترین زمان ممکن برسد.
به گزارش ایرنا، مرحله اول نهضت جهادی توسعه فیبرنوری شرکت مخابرات ایران (نجما) در چهارمحال و بختیاری روز شنبه به بهرهبرداری رسید که برای اجرای این طرح سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال شامل یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار استانی و ۲ هزار میلیارد ریال اعتبار ملی تامین و هزینه شد.
چهار هزار و ۳۱۵ کیلومتر شبکه فیبر نوری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد از این میزان یکهزار و ۷۱۵ کیلومتر در شهرها، یکهزار و ۳۷۵ کیلومتر در روستاها و یکهزار و ۲۳۵ کیلومتر در مناطق بینشهری اجرا شده است.
چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما