به گزارش خبرنگار ایرنا، خیران سلامت، افراد دغدغه مند در حوزه بهداشت و سلامت به شمار می روند که خیرخواهانه برای به دوش کشیدن بخشی از بار نگرانی و هزینه ها در این حوزه ورود کرده اند اما ورود آنها به حوزه هایی که می تواند در آینده به پیشگیری و کنترل بیماری ها کمک کند نکته مهمی به شمار می رود که ساخت مرکز در حوزه سرطان از جمله هدفگذاری صحیح در این وادی در مازندران به شمار می رود.
سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیونها نفر در جهان رخ می دهد که در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام، تومور در مراحل اولیه محدود شده، در نتیجه درمان آن آسانتر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد می شود و کارشناسان حوزه بهداشت و درمان این بیماری را قابل پیشگیری می دانند به طوری که بیش از ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند.
مهم بودن کنترل و پیشگیری از سرطان بخاطر اینکه با ۱۶ درصد، بعد از بیماری های قلبی عروقی، دومین عامل مرگ و میر در کشور ما به شمار می رود که علاوه بر از دست رفتن جان افراد در ابتلا به این بیماری، بنا به آمارهای سرطان جزو یکی از پرهزینه ترین بیماری ها به شمار می رود و سالانه رقمی معادل چهار هزار میلیارد تومان برای این بیماری در کشور هزینه می شود.
با توجه به شرایطی که بیماری سرطان برای مبتلایان بوجود می آورد مازندران طی سالهای اخیر روند افزایشی ابتلا به این بیماری را دارد به طویکه در جدیدترین و آخرین آمار ارائه شده در این خصوص که کتاب سیمای سرطان کشور و مازندران درج شده است این وضعیت تشریح شده است که علاوه بر افزایش ابتلا به این بیماری در استان، بیشترین فراوانی سرطان ها مربوط به روده بزرگ، پستان، پروستات و دهانه رحم است.
همچنین سرطان به عنوان سومین عامل مرگ و میر زودرس در مازندران است که شاید این موضوع نشان دهنده شدت بیماری در استان را به ما نشان دهد.
بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده در کتاب سیمای سرطان کشور و مازندران، تعداد کل موارد جدیدسرطان از چهار هزار و ۸۲۹ نفر در سال ۱۳۹۳ به هفت هزار و ۶۱۰ نفر در سال ۱۳۹۷ افزایش یافت که ۵۷.۵۸ درصدی کل سرطانها در استان است.
در این میان موارد جدید سرطان پستان ۱۰۴.۲ درصد، موارد جدید سرطان روده بزرگ(کولورکتال) ۸۱.۸۸ درصد و موارد جدید سرطان پروستات ۱۰۴.۸ درصد رشد را نشان می دهدو موارد جدید سرطان معده در آن سال ۲۳ درصد و موارد جدید سرطان دهانه رحم ۱۹.۵ درصد است.
در بین سرطانهای شایع کشور و مازندران، سه سرطان روده بزرگ، پستان و دهانه رحم از شایع ترین و در عین حال قابل پیشگیری ترین سرطان ها هستند.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران همسو با سیاست های کشور، برنامه ملی پیشگیری از سرطان در نظام سلامت کشور را در حال اجرا است که برای این منظور غربالگری سرطان روده بزرگ به صورت آزمایشی در شهرستان میاندورودشروع شده است و در کنار برنامه های دولت قدم گذاشتن خیران در حوزه ساخت مراکز تشخیص و پیشگیری نقش کمک کننده ای در مهار بیماری را دارد.
به همین منظور تفاهم نامه ساخت مرکز پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان و آزمایشگاه مرجع در جویبار امضا شد که در آن ۲ خیّر این شهرستان تامین زمین و بخشی از هزینه ساخت این مرکز را متقبل شدند.
ساختمان این طرح در زمین اهدایی "رمضانعلی رحیمی"یکی از خیران سلامت شهرستان به مساحت ۶۵۰ متر و سازه ۸۰۰ متری احداث می شود. قرار بر این است ساخت این مرکز با کمک مجمع خیران جویبار و تجهیز آن نیز با مشارکت مجمع خیران سلامت مازندران و دانشگاه علوم پزشکی استان انجام شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران در تشریح وضعیت ابتلا به سرطان در این استان گفت: سرطان سومین عامل مرگ در کشور و مازندران است و احداث این مرکز اقدام بسیار خوبی در جهت پیشگیری، شناسایی و درمان سرطان است.
فرهاد غلامی با تاکید بر پیگیری لازم برای اولویت قرار دادن این طرح، افزود: میانگین سن ابتلا به سرطان از ۵۷ سال درد اوایل انقلاب، اکنون به ۷۶ سال رسیده که نشان می دهد در حوزه سلامت اقدامات موثری انجام شده است و امیدواریم این عدد را در سال های آتی به ۸۰ سال برسد.
مدیر سازمان های مردم نهاد وخیران سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران نیز گفت: مرکز پیشگیری، تشخیص و درمان سرطان و آزمایشگاه مرجع در جویبار با مشارکت خیران و این دانشگاه ساخته می شود.
اسماعیل محمودیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای ساخت این مرکز ۶۵۰ متر مربع زمین از سوی "رمضانعلی رحیمی" یکی از خیران شهرستان و نیز یک قطعه زمین ۸۰۰ متر مربعی به همراه یکصد میلیارد ریال از سوی خیر دیگر شهرستان اهدا شده است.
وی ادامه داد: همچنین برای تکمیل و تجهیز این مرکز، دانشگاه علوم پزشکی مازندران اعتبار اختصاص می دهد.
مدیر سازمان های مردم نهاد وخیران سلامت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران تعداد طرح های خیرساز حوزه سلامت و بهداشت استان ۲۷ مورد اعلام کرد و گفت :از این تعداد ۱۹ طرح به طور کامل خیرساز است و همه مراحل ساخت از تامین زمین، ساخت و تجهیز آنها را خیران اهدا می کنند.
وی اظهارداشت:هشت طرح نیز به صورت مشارکتی با اعتبارات دولتی و کمک خیران در حال ساخت است.
محمودیان ادامه داد: از طرح های سلامت خیرساز مازندران ۱۲ طرح حوزه بهداشت از جمله خانه های بهداشت و مراکز جامع سلامت و هفت طرح نیز پایگاه های اورژانس است. هشت طرح نیز مربوط به توسعه زیرساخت های بیمارستانی است.
نظر شما