برگزاری جشنواره های آیینی  ضامن حراست از آداب و رسوم فاخر ایرانی است

زنجان - ایرنا - مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان گفت: برگزاری رویدادها و جشنواره‌های آیینی نقش مهمی در حفظ، حراست و پاسداشت آداب و رسوم فاخر ایرانی دارد و باید گام‌هایی هرچند کوتاه در این زمینه برداریم و هنرمندانی را که کمر همت بر مانایی این آیین‌ها بسته‌اند را ارج نهیم و بر صدر نشانیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امرالله حسنی روز یکشنبه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی آیینی سنتی ترک زبانان کشور در فرهنگسرای امام خمینی زنجان افزود: در دنیای امروزی قومی که آیین‌ها و رسوم خود را ارج ننهد و آن را به سخره گیرد به باد فراموشی سپرده خواهد شد و به مرور زمان آیین‌ها، باورها، اندیشه‌ها و فرهنگ بیگانه به جای آن خواهد نشست.

وی با یادآوری اینکه برگزاری جشنواره ملی‌آیینی ترک زبانان کشور طی سال های گذشته با تلاش‌ها و پیگیری‌های بی‌وقفه شکل یافته است و امروز شاهد به بارنشستن آن هستیم، اظهار کرد: امیدواریم مداومت و پیگیری‌های تمامی هنرمندان و مسئولین استانی زمینه را برای برگزاری هرچه باشکوه تر این رویداد در سال‌های آتی هموار سازد.

حسنی با اشاره به اینکه آیین‌ها، سنت‌ها و باورها قسمت اعظمی از تمدن مردمان یک منطقه و کشور را تشکیل داده و بخش تفکیک ناپذیر از تاریخ و فرهنگ هر جامعه است، گفت: مردم هر منطقه‌ای برای خود آیین و رسوم خاصی دارند که در زمان و مکان خاصی شکل گرفته و برخی که دارای جنبه‌های نمایشی بوده به اجرا گذاشته می‌شدند که تعلق نمایش‌های آیینی و سنتی به زمان و مکان خاصی از ویژگی‌های برجسته و منحصر به فرد چنین نمایش‌هایی محسوب می‌شود.

نخستین جشنواره ملی آیینی و سنتی ترک زبانان کشور از ۲۷ مهرماه به مدت سه روز در فرهنگسرای امام خمینی(ره) زنجان برگزار شد.

این جشنواره در نخستین دوره برگزاری، ‌میزبان هنرمندان استان های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، همدان، قم و قزوین بود.

۶۰ اثر به دبیرخانه این جشنواره در زنجان ارسال شده بود که از این تعداد ۹ اثر در بخش نمایش و ۱۱ اثر در بخش عاشیقی به مرحله نهایی راه یافت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha