به گزارش ایرنا، کمبود نیروی انسانی و کمبود سرانه آموزشی، ورزشی و پرورشی از مهمترین مواردیاست که سالهاست آموزش و پرورش آذربایجانغربی با آن درگیر بوده و با وجود تلاشهای مستمر توسط مسوولان همچنان کاستی هایی در این زمینه وجود دارد.
بخش ورزش و تربیت بدنی و سلامت یکی از چهار مولفه تاثیر گذار در امر تعلیم و تربیت است که در یکسال اخیر و با توجه به شعار برقراری عدالت محوری در دولت سیزدهم بسیار مورد توجه مسوولان قرار گرفته و ماحصل این توجه اختصاص یکهزار میلیاردریال اعتبار برای احداث، آمادهسازی، تجهیز و مرمت فضاهای ورزش دانشآموزی آذربایجانغربی بودهاست.
نادر اسدی معاون تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش آذربایجانغربی در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در سال تحصیلی گذشته با اجرای طرح شهید سلیمانی در آذربایجان غربی ۹۵ زمین چمن مصنوعی احداث و راه اندازی و با بهینهسازی برخی سالنهایی که نیازمند تعمیرات بودند، این سالنها به چرخه فعالیت برگردانده شدند.
ایرنا: سرانه ورزشی در آموزش و پرورش استان چند سانتیمتر است؟
اسدی: فضای ورزشی دانش آموزی استان ۸۷ هزار متر مربع بود که در دولت سیزدهم ۵۴ هزار متر مربع افزایش یافته و به بیش از ۱۴۰ هزار مترمربع رسیدهاست.
سرانه فضای ورزشی در مدارس از ۱۳ سانتیمتر مربع در سال گذشته به ۱۸ سانتیمتر مربع در حال حاضر رسیدهاست که یک تحول بسیار مطلوب در سرانه ورزش دانش آموزی استان است.
این اقدام با با احداث ۹۵ زمین چمن مصنوعی و تعمیر و تجهیز سالنهای نیازمند مرمت محقق شدهاست.
ایرنا: هزینه این طرح ها چگونه تامین شده است؟ و آیا این اقدامات استمرار خواهد داشت؟
اسدی: این طرح ها در قالب طرح شهید سلیمانی احداث شدهاست و هزینه انجام شده برای این طرح ها مشارکتی بوده و ۴۰ درصد آن از طرف آموزش و پرورش و بقیه از طرف خیّران و نهادهای انقلابی دیگر تامین شدهاست.
شهرستانهایی مانند ارومیه و سایر مناطق آموزشی نیاز جدی به فضای ورزشی دارند تا بتوان به میانگین کشوری که ۳۴ سانتیمتر مربع است، رسید که با استمرار این تخصیصها این موضوع محقق خواهد شد.
ایرنا: درباره طرح شهید خرازی و آزاد سازی فضای ورزشی در اختیار دستگاهها برای بهرهبرداری آموزش و پرورش چه اقداماتی داشته اید؟
اسدی: طرح شهید خرازی یا همان آزاد سازی فضاهای ورزشی در اختیار دستگاهها از طرحهای تحولی دولت سیزدهم است که به ما ابلاغ شد و از سال گذشته اجرا شدهاست.
مجموعه آموزش و پرورش استان در این راستا بیش از ۲۵ سالن ورزشی را به صورت رایگان در روزهای پنجشنبه و جمعه در اختیار خانوادهها قرار دادهاست.
روزهای پنجشنبه دختران و مادران و روزهای جمعه پدران با پسران هر هفته در سال تحصیلی گذشته از این سالنها به صورت رایگان بهره مند شدند.
این موضوع همچنان استمرار خواهد داشت و برنامه ریزی برای آزاد سازی این سالنها در شهرستانهای مختلف نیز انجام شده است.
ایرنا: درباره تعمیرات سالنهای ورزشی و تجهیزات ارسالی به مدارس توضیحاتی بفرمایید؟
اسدی: ۱۳۰ فضای ورزشی در اختیار آموزش و پرورش استان است که برخی از این فضاها که نیازمند تعمیر و تجهیز بود و بلا استفاده مانده بودند؛ با توجه ویژه دولت و اعتبارات تخصیصی کف پوش ۱۴ باب سالن ورزشی در یکسال گذشته مرمت و تعویض شد و احداث ۲ باب زمین تنیس خاکی ورزشی و همچنین ترمیم و بازسازی زمین ورزشی مجتمع شهید رجایی ارومیه انجام شد.
در کنار این اقدامات توزیع اقلام ورزشی به ارزش ۶۰ میلیارد ریال و ایجاد و تجهیز ۱۵۰ اتاق بهداشت در مدارس نیز انجام شد.
با توجه به اینکه هم اکنون قیمت اقلام ورزشی افزایش یافتهاست و اگر مقرر باشد به همه مدارس اقلام ارسال شود، رقم اعتبار مورد نیاز بالاست؛ در صورت تامین بودجه آمادگی داریم تا تجهیزات ورزشی مورد نیاز را خریداری و به مدارس ارسال کنیم.
ایرنا: درباره طرح شهید هادی و ایجاد نشاط و شادابی در میان فرهنگیان چه اقداماتی داشتید؟
اسدی: اجرای طرح شهید هادی بعد از تعطیلی ۱۳ ساله رقابتهای ورزشی در بخش فرهنگیان موجب مشارکت ۹ هزار فرهنگی در این زمینه و برگزاری مسابقات والیبال کشوری در ارومیه شد.
در ایام تابستان مسابقات والیبال فرهنگیان کشور به میزبانی این استان و با حضور۴۸۰ ورزشکار و داور و مربی برگزار شدکه باعث شد تا روحیه شادابی و نشاط بار دیگر با این رقابتها در بین معلمانه استان دمیده شود.
ایرنا: در زمینه المپیادهای درون مدرسهای میزان مشارکتها چگونه بود؟
اسدی: اجرای المپیاد درون مدرسهای تحت عنوان "شهدای زینبیه و ثارالله میانه" نیز به صورت سراسری برگزار شد و دانش آموزان ما به تعداد ۲۱۰ هزار نفر در این زمینه در سامانه سیدا ثبت نام کرده بودند که حرکت بسیار خوبی بود.
در سال تحصیلی گذشته تیمهای ورزشی مختلف استان بعد از رقابتهای آموزشگاهی، شهرستانی و استانی به مرحله کشوری اعزام شدند و دختران آموزش متوسطه دوم این استان در کشور موفق به کسب مقام سوم کشور شدند، همچنین دانش آموزان مقطع متوسطه دوم پسران استان نیز موفق به کسب رتبه سوم شدند.
برخی از دانش آموزان نیز در رشتههای مختلف دو و میدانی به رتبه های مطلوبی دست یافتند و حتی دانش آموزانی با همکاری اداره کل ورزش و جوانان به تورنمنت های بین المللی اعزام شدند.
ایرنا: آیا کانونهای ورزشی همچنان امسال هم فعالیت خواهند کرد؟
اسدی: ۶۰۲ کانون ورزشی نیز با محوریت استعدادیابی و با آموزش دانش آموزان در رشتههای متنوع ورزشی و با رویکرد کانون درون مدرسهای به عنوان محل تربیت دانش آموزان تاکید شده تا فعال شوند.
در سال جدید در این راستا همزمان با شروع هفته تربیت بدنی افتتاحیه طرح ۱۰۰ مدرسه ۱۰۰ روز مسابقه در استان انجام شد که با دریافت دستور العمل در هفته جاری آغاز می شود.
همچنین جشنواره دانش آموزی دختران آفتاب هم برای دانش آموزان مناطق عشایری اجرا میشود تا ضمن استعداد یابی آمورش مهارتهای مختلفی ورزشی را نیز برای آنان محقق کنیم.
در طی سال جشنواره ویژه بازیهای بومی ومحلی برای دانش آموزان عشایری در نقده اجرا میشود و این برنامه خواهد توانست برای ایجاد شور و نشاط در بین دانش آموزان عشایری مفید باشد.
برای فرهنگیان ارومیه و سایر مناطق هم به تعداد ۲۰۰ تیم مسابقاتی برنامه ریزی شده تا با انجام رقابتها به شور و نشاط و شادابی لازم دست یابند.
در زمینه اجرای طرح شهید طوقانی هم که مربوط به آموزش مرشد از بین دانش آموزان است و برگزاری ورزش صبحگاهی با ضرب آهنگ مرشد را در بردارد مقرر شده تا دانش آموزان مستعد و علاقمند شناسایی و آموزش لازم را دریافت کنند.
ایرنا: چند نفر معلم تربیت بدنی در مدارس فعال هستند و آیا در این زمینه کمبودی داریم؟
اسدی : یک هزار و ۳۵۰ معلم تربیت بدنی در استان فعال هستند که توانمندسازی این معلمان در دستور کار بوده و اعتبار آن به مناطق ۲۴ گانه ابلاغ و دوره آموزشی برای معلمان برگزار شده است و در طول سال استمرار خواهد داشت.
هر چند در تمام مدارس استان معلمان ورزش حضور دارند ولی کمبود معلم ورزش داریم چرا که ورودی معلمان ورزش از محل ماده ۲۸ و جذب دانشگاه فرهنگیان و خروجی و بازنشسته ها با هم تطابق ندارد .
در زمینه مراقبان سلامت هم کمبود داریم و هم اکنون به مدارس آموزش ابتدایی و مدارس شبانه روزی مراقبان سلامت اعزام میشود.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی دارای پنج هزار و ۲۰۰ مدرسه با بیش از ۶۸۰ هزار نفر دانش آموز است که بیش از ۴۰ هزار فرهنگی مشغول تعلم و تربیت در این مدارس هستند.
نظر شما