به گزارش ایرنا، " شهریار عباسی" روز چهارشنبه در نشست تجلیل از فعالان برگزاری نمایشگاه دستاوردهای روستایی و عشایری (روستاآباد)، اظهار کرد: عرضه محصولات کشاورزی و سنتی روستاییان، نه تنها فرصت مغتنمی برای تقویت معیشت روستاییان و عشایر و تامین اقتصاد خانواده هاست، بلکه یک ظرفیت ویژه برای توسعه سرمایه گذاریهای فرهنگمحور، فروش محصولات، برندسازی، ایجاد اشتغال پایدار و معرفی استان در سطوح ملی و بین المللی خواهد بود.
وی افزود: ایجاد و ساماندهی بازارچهها، تنوع تولیدات و محصولات روستایی و عشایر، بهرهگیری از ظرفیت تعاونیهای روستایی و مردمیسازی امور میتواند چرخه تحول در روستاها را تقویت کرده و منجر به تسهیل سرمایه گذاری و اشتغال مولد شود.
عباسی با بیان اینکه در تولید یک محصول باید همه حلقه های زنجیره ارزش راهبردی با هم دیده شوند، گفت: اگر همه حلقههای تولید یک محصول با هم و در یک چرخه کامل دیده شوند، هزینه های تولید کم و سودآوری آن بیشتر شده و باعث رونق اقتصادی و توسعه کسب و کارهای جدید در حول آن محصول خواهد شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با اشاره به شعار سال و تاکید وزیر محترم کشور مبنی بر مهار تورم و رشد تولید مورد نظر مقام معظم رهبری، ابراز کرد: یکی از شاخصهایی که می تواند نقش پررنگی در مهار تورم و رشد تولید داشته باشد ایجاد بازارچههای عرضه مستقیم کالا در مناطق روستایی و عشایری و تکمیل زنجیره ارزش راهبردی آنهاست بطوریکه صفر تا صد یک محصول در یک چرخه اقتصادی تکمیل و منجر به نتایج مطلوب گردد.
وی با تاکید بر مردمیسازی تولید و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی در ایجاد بازارچه های روستا محور، گفت: تجربه نشان داده که هرجا برای تقویت تولید و توسعه اقتصادی به مردم تکیه کرده ایم موفق بودهایم و هر جا تولیدات دولت محور بوده با مشکل مواجه شده ایم.
عباسی با اشاره به تاکیدات قبلی به فرمانداران و شهرداران جهت همکاری در چرخه تولید تا مصرف محصولات روستایی و عشایری، خواستار همراهی و همکاری همه دستگاههای مرتبط با روستاییان و عشایر، اتحادیها، تعاونی ها و فعالان این عرصه شد.
وی اربعین را فرصت خوبی برای ارایه محصولات کشاورزی، صنایع دستی عشایر و روستاییان و ظرفیتهای تولید بومی استان دانست و گفت: باید تلاش کرد تا فرصت بهرهبرداری از این نمایشگاهها بصورت دائمی و فصلی و تقویت بازارچههای روستایی و عشایری فراهم آید.
معاون اقتصادی استاندار ایلام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به پرداخت تسهیلات تبصره (۱۸) و بهره مندی متقاضیان از مزایای آن عنوان داشت: تسهیلات کارفرمایی کم بهره تبصره (۱۸) فرصت خوبی برای ارتقا سطح تولید و ایجاد بازارچه ها و ارائه محصولات کشاورزی و...خواهد بود.
وی با بیان اینکه بهرهمندی از منابع داخلی بانکها یکی از ضرورت هایی است به منظور توسعه سرمایه گذاری ها و رونق تولید بکار گرفته شده است و بانکها را مکلف کرده که ۵۰ درصد منابع داخلی خود را در استان هزینه کنند، افزود: اتحادیه ها می توانند متقاضیان این تسهیلات را ساماندهی کرده و معرفی نمایند تا از این منابع در جهت توسعه اقتصادی و رونق تولید بهره گرفته شود.
عباسی در پایان با اشاره به مصوبه اجرای سه شهرک مشترک سرمایه گذاری در کشور، ادامه داد: یکی از این شهرک ها در استان ایلام قرار دارد که فرصت خوبی در کنار سایر حوزه های سرمایهگذاری برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی و تولیدات روستای و عشایری خواهد بود.
در پایان این مراسم، از فعالان برگزاری نمایشگاه دستاوردهای روستایی و عشایری (روستاآباد) با حضور مسئولان اجرایی و مدیران دستگاه های اجرایی استان تجلیل شد.
نظر شما