همدان در استفاده از فناوری‌های نوین برای حفاظت از محیط زیست پیشتاز است

همدان- ایرنا- مدیرکل حفاظت از محیط زیست همدان گفت: همدان در استفاده از فناوری‌های نوین و پایش هوشمند برای حفاظت از عرصه های محیط زیست از استان های پیشتاز کشور است.

سیده مریم محمدی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: به منظور حفاظت از عرصه های زیست محیطی سه دستگاه دوربین هوشمند پیشرفته با زاویه دید ۳۶۰ درجه در منطقه حفاظت شده خانگرمز تویسرکان و سه دستگاه دوربین در منطقه حفاظت شده لشگردر نصب و راه اندازی شد.

وی اضافه کرد: تصاویر این دوربین ها به روز و آنلاین به پاسگاه محیط بانی و اداره کل ارسال می شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست همدان افزود: این دوربین ها تا وسعت مناسبی از مناطق تحت مدیریت محیط زیست را به صورت شفاف پوشش تصویری می دهند.

محمدی اظهار کرد: هزینه نصب، راه اندازی، راهبری و نگهداری هر یک از این دوربین ها در ارتفاعات بسیار بالا است با این حال در دستور کار داریم برای جبران کمبود نیروی محیط بان و سخت کردن عرصه برای متخلفان و مستند سازی جرائم در سال جاری دوربین های لشگردر ملایر را افزایش دهیم.

وی گفت: همه محیط بان استان همدان امسال مجهز به دستگاه «جی پی اس» شدند تا مسیر های گشت زنی آنها رصد شود همچنین مسئولان مناطق مجهز به دوربین های لباسی هستند که در مستند سازی بسیار موثر است.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست همدان اظهار کرد: بیشترین متخلفان زیست محیطی مربوط به شکار غیرمجاز پرنده و پستانداران است و میزان پرونده هایی متشکله در زمینه تخریب و تصرف اراضی، شخم و برداشت ماده معدنی کمتر است.

محمدی افزود: چند سالی است که در کشور پروانه شکار، صید ماهی و شکار پرنده به جز در قُرق های اختصاصی صادر نشده البته با وجود فراخوان محیط زیست کسی از ایجاد قرق اختصاصی در استان همدان استقبال نکرده است.

همدان در استفاده از فناوری‌های نوین برای حفاظت از محیط زیست پیشتاز است

وی گفت: ادارات کل حفاظت محیط زیست بر اساس ویژگی های منطقه ای هر استان از نظر پوشش گیاهی، منابع گیاهی و گونه های جانوری مناطقی را انتخاب و برنامه حفاظتی برای آن پیش بینی می کنند.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست همدان اضافه کرد: بر اساس گونه ها و زیستگاه های با ارزش هر منطقه، مناطق طبقه بندی می شوند که پایین ترین سطح حفاظت، منطقه شکار و تیراندازی ممنوع سپس حفاظت شده، پناهگاه حیات وحش، پارک ملی و اثر طبیعی ملی است.

محمدی با بیان اینکه همدان بدون پناهگاه حیات وحش و پارک ملی است اما دارای منطقه تیراندازی و شکار ممنوع و حفاظت شده است بیان کرد: ۶ منطقه حفاظت شده به وسعت ۶۲ هزار هکتار و ۲۰۰ هزار هکتار منطقه شکار ممنوع در این استان وجود دارد.

وی ادامه داد: منطقه حفاظت شده خانگرمز تویسرکان به عنوان پناهگاه حیات وحش پیشنهاد شده است اما ارتقای مناطق باید در شورای عالی محیط زیست به ریاست رییس جمهور مصوب سپس ابلاغ شود.

مدیرکل حفاظت از محیط زیست همدان ادامه داد: البته تصمیم گیری در زمینه تبدیل منطقه ای به شکار ممنوع در سازمان حفاظت محیط زیست انجام می شود.

محمدی گفت: همدان دارای هفت پاسگاه محیط بانی است و همه مناطق تحت مدیریت این اداره کل دارای پاسگاه ها محیط بانی هستند که محیط بانان ۲۴ ساعته در این محل ها حضور دارند یعنی لحظه ای محیط زیست خالی از گشت و محیط بان نمی ماند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha