به گزارش خبرنگار ایرنا، آبدانان یکی از شهرستان های محروم جنوب استان ایلام است که از ضعف در حوزه زیرساخت ها به ویژه در حوزه راه، رنج می برد، این امر باعث شده که هیچ سرمایه گذار بخش خصوصی، رغبتی به سرمایه گذاری در آبدانان نداشته و در گردونه توسعه، از سایر مناطق استان عقب بماند.
شهرستان آبدانان که به واسطه قرار گرفتن در منطقه خاص جغرافیایی در بین ۲ کوه دینار کوه و کبیرکوه محصور مانده است، از دیرباز با محرومیت های زیادی در حوزه های مختلف از جمله سرمایه گذاری، اشتغال، نبود صنایع بزرگ در بخش های مختلف و زیرساخت های لازم در رنج بوده است.
در سنوات اخیر دولت سیزدهم گام های بزرگی برای توسعه این منطقه برداشته است و با تزریق اعتبارات مناسب به برخی طرح ها از جمله تونل "کبیرکوه" که نقش مهمی در تحول در زیرساخت های این منطقه و استان دارد، نوید روزهای امیدبخشی را برای مردم این سامان می دهد.
اما از سوی دیگر چند طرح بزرگ اقتصادی و عمرانی اشتغالزا برای این شهرستان تعریف شده اما متاسفانه به دلیل بروکراسی طولانی اداری و تعدد مراجع تصمیم گیری، این طرح ها و پروژه های نیازمند توجه و حمایت دولت در راستای تسریع در کار و خروج از وقفه های طولانی است که از جمله این طرح ها می توان به کارخانه سیمان آبدانان، احداث ۲ واحد صنعتی بزرگ در شهرک صنعتی، فرودگاه آبدانان، گاوداری صنعتی هزار راسی، سایت گلخانه ای و...، اشاره کرد که تاکنون در گیر و دارهای مختلف، از پیشرفت اندکی برخوردار هستند.
۱۲ سال از ساخت کارخانه سیمان آبدانان گذشت
کارخانه سیمان آبدانان سال ۹۰ در زمینی به وسعت ۵۰ هکتار در منطقه "آب انار" این شهرستان کلنگ زنی شد، پیمانکار این پروژه تا سال ۹۲ مراحلی از کار را پیش برد، اما بعد از اندکی، این پروژه به حال خود رها شد و هم اکنون به علت عدم تامین منابع ارزی و عدم اختصاص ارز برای خرید ماشین آلات و تجهیزات خط تولید، کار آن متوقف شده است.
در طول این ۱۲ سال مسئولان زیادی از مکان احداث کارخانه سیمان آبدانان بازدید کردند اما فعلا از آغاز مجدد عملیات اجرایی این کارخانه خبری نیست.
پروژه هایی مانند پروژه بزرگ "کارخانه سیمان" در این شهرستان ظرفیت های بسیار عالی برای اشتغالزایی و کارآفرینی در منطقه و زمینه صادرات برای کشورهای منطقه دارد و می تواند تحولی بزرگ در این شهرستان ایجاد کند.
آخرین وضعیت کارخانه سیمان آبدانان
فرماندار آبدانان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طبق گفته مدیران کارخانه سیمان آبدانان در حال حاضر خط انتقال آب صنعتی پروژه و همچنین پیمانکار این پروژه نیز انتخاب شده است، مسیر انتقال آب رودخانه نیز تعیین و پیمانکار آن نیز آماده کار است.
"محمد رحمانی" افزود: پیمانکار احتمالا تا هفته آینده در کارگاه مستقر و فعالیت خود را شروع خواهند کرد.
فرماندار آبدانان با بیان اینکه امیدواریم در ادامه این طرح مهم در شهرستان به سرانجام برسد، گفت: در صورت احداث کارخانه سیمان آبدانان ۳۵۰ نفر به صورت مستقیم و سه هزار نفر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار می شوند.
وی پیشرفت فیزیکی کارخانه سیمان زاگرس آبدانان را مطلوب دانست و افزود: علاوه بر اعتبارهای ریالی و تسهیلات تخصیصی، ۹۶ میلیون یورو نیز برای خرید تجهیزات و تهیه قطعات مهم این طرح بزرگ اختصاص یافته است که به تدریج در اختیار مجری آن قرار خواهد گرفت.
فرماندار آبدانان خاطرنشان کرد: تمامی امور زیرساختی کارخانه سیمان در این شهرستان شامل آب، برق، جاده و مجوزها و موافقتهای اصولی با مساعدت دستگاههای متولی و پیگیری مستمر مجریان مهیا شده است.
احداث کارخانه سیمان آبدانان مطالبه اصلی مردم در سفر آتی رییس جمهور به ایلام
یکی از شهروندان آبدانانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: احداث کارخانه سیمان آبدانان سالهاست که بلاتکلیف است، زیرساختهای این کارخانه به حال خود رها شده و امیدواریم مسئولان در راه اندازی عملیات اجرایی این کارخانه اهتمام داشته باشند.
"رضا عباسی" بیان کرد: بیکاری معضل اصلی جوانان شهرستان آبدانان است، احداث این کارخانه سیمان نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی شهرستان که بیشتر آنها ناشی از بیکاری است، خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه شهرستان آبدانان دارای طرح های بزرگ صنعتی نیست، بیان کرد: مردم شهرستان آبدانان انتظار دارند مانند دیگر مناطق استان به این منطقه از نظر سرمایه گذاری توجه ویژه صورت گیرد.
عباسی افزود: احداث طرح های صنعتی و بزرگ در شهرستان آبدانان باعث عدم مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگ می شود، متاسفانه در سال های اخیر آمار مهاجرت جوانان افزایش پیدا کرده است.
ایجاد مشوق سرمایه گذاری از نیازهای اصلی سرمایه گذاری درآبدانان است
یک کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: لازم است که دولت در مناطق محرومی مثل شهرستان آبدانان که از نبود طرح های بزرگ صنعتی و سرمایه گذاری رنج می برند، مشوق هایی را برای حضور سرمایه گذاران در این مناطق فراهم کند.
"منوچهر عسگری" با اشاره به اینکه تسهیل در صدور مجوزهای جداگانه از ادارات مختلف از قبیل منابع طبیعی، جهاد کشاورزی، امور اراضی، میراث فرهنگی، راه و شهر سازی، بنیاد مسکن و شرکت های آب، برق، گاز، مخابرات برای حضور سرمایه گذاران در آبدانان باید فراهم شود، گفت: نبود زمین از بزرگترین مشکلات حوزه سرمایه گذاری در آبدانان است و بر همین اساس تهیه زمین مناسب و ارزان برای اجرای طرح های صنعتی در کوتاه ترین زمان ممکن با شرایط سهل و آسان زمین باید در اختیار متقاضیان سرمایه گذاری قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم تامین امکانات زیربنایی از قبیل آب، برق، گاز، شبکه فاضلاب و تصفیه خانه برای سرمایه گذاری در شهرستان آبدانان، تصریح کرد: معافیت مالیاتی برای واحدهای مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی آبدانان از دیگر راهکارهایی است که سرمایه گذاران راغب به حضور در این شهرستان می کند.
لزوم تکمیل تونل کبیرکوه برای خروج آبدانان از بن بست جغرافیایی
یکی از طرح های مهم زیرساختی که می تواند منجر به خروج شهرستان آبدانان و حضور سرمایه گذاران شود، تکمیل تونل "کبیرکوه" است که هم اکنون بیش از۸۵ درصد پیشرفت دارد و قرار است تا پایان امسال تکمیل شود.
تونل کبیرکوه به عنوان یکی از بزرگترین پروژه راهسازی در کشور و بزرگترین تونل غرب کشور سال ۱۳۸۹ کلنگ زنی و سال ۱۳۹۲ عملیلات اجرایی آغاز شد، شهریورماه ۱۳۹۸ عملیات حفاری تونل اصلی به طول چهار هزار و ۷۵۰ متر به اتمام رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی استان ایلام در این ارتباط گفت: عملیات راهسازی تونل "کبیرکوه" و راه های طرفین تا دهه مبارک فجر تکمیل و امکان عبور وسایل نقلیه از این مسیر فراهم خواهد شد.
"فرشاد دوستی" یادآور شد: هم اکنون پیمانکار مشغول عملیات لاینینگ و احداث جداول کناری هدایت آب و … آن است.
وی افزود: تاکنون حدود چهار هزار و ۴۰۰ متر از لاینینگ این تونل به انجام رسیده و طبق برنامه ریزی به عمل آمده در شرایط عادی و تأمین اعتبار پیش بینی می شود تا دهه مبارک فجر عملیات لاینینگ و زیرسازی و روسازی مسیر تونل اصلی به پایان برسد.
دوستی افزود: هدف از اجرای این تونل علاوه بر تسهیل تردد بین شهرستانهای دره شهر و آبدانان در استان ایلام، ایجاد یک محور جاده ای مناسب برای ارتباط استانهای مرکزی کشور از طریق مرزهای بین المللی مهران و در آینده نزدیک مرز چیلات با کشور عراق است.
وی در پایان گفت: با بهره برداری از تونل کبیرکوه بیش از ۲۰۰ پیچ پر خطر و گردنه های سخت گذر و برفگیر حذف خواهد شد.
به گزارش ایرنا، آبدانان از جمله مناطق محروم استان ایلام به شمار می رود، با توجه به وجود خیل عظیمی از جوانان تحصیلکرده بیکار در این شهرستان محروم، لازم است نسبت به رفع موانع طرح های مهم شهرستان از جمله کارخانه سیمان اقدام شود.
همچنین تعریف پروژهای اقتصادی و عمرانی اشتغالزایی جدید از طریق مقامات کشوری پیگیری شود تا شاهد کلنگ زنی طرح های بزرگ صنعتی و عمرانی در سطح شهرستان محروم آبدانان باشیم.
حضور سرمایه گذاران در شهرستان آبدانان منوط به اجرای پروژه های زیرساختی مهم مثل تونل "کبیرکوه" است و امیدواریم که با بهره برداری از آن، بخش مهمی از مشکلات این شهرستان تا پایان سال حل شود.
نظر شما