به گزارش روز شنبه ایرنا، این رسانه آمریکایی در مطلبی به قلم «جرد سوبا» (Jared Szuba) افزود: پنتاگون فرماندهان کارکشته کارزار مبارزه با داعش را به تل آویو اعزام کرده تا تلاش های جنگی رژیم صهیونیستی را هدایت و تعدیل کنند.
اما همان طور که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی روز چهارشنبه به وضوح اعلام کرد نوعی حمله زمینی به غزه حتمی است.
در حالی که نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در حال تمرین و بررسی تجهیزات خود هستند، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، آنچه را که به نظر می رسد آخرین هشدار بود روز پنجشنبه در برابر سازمان ملل در نیویورک، صادر کرد.
وی گفت به صراحت به سیاستمداران آمریکایی که مدیریت نسل کشی کنونی را در فلسطین برعهده دارند، می گویم که ما از گسترش جنگ در منطقه حمایت نمی کنیم اما هشدار می دهم که اگر نسل کشی در غزه ادامه یابد آنها (آمریکا) از این آتش در امان نخواهند بود.
المانتیور نوشت: دولت بایدن گمان می کرد که از طریق دیپلماسی می تواند ایران و گروه های نیابتی آن در یمن، سوریه، عراق و لبنان را مهار کند اما واشنگتن با سرپوش گذاشتن بر مساله فلسطین، فرصتی راهبردی به دشمن خود داد.
نویسنده این گزارش با بیان اینکه مقامات سابق به خبرنامه هفتگی المانتیور -که تحولات دفاعی و درگیری در خاورمیانه را پوشش می دهد- گفتند که به دلایل منطقی باید اظهارات وزیر خارجه ایران را باور کرد، مدعی است: «یکی از دلایل آن حملات پهپادی و راکتی نیروهای نیابتی ایران در عراق و سوریه است که تاکنون به زخمی شدن ۲۱ تن از کارکنان آمریکایی منجر شده است. در عین حال گروه های تحت حمایت ایران هشدار داده اند که پایگاه های آمریکا در کویت و امارات را حملات سنگین تر هدف قرار می دهند».
مقامات نظامی آمریکا گفته اند که این تهدیدها را جدی می گیرند. سفارت آمریکا در کویت روز چهارشنبه فعالیت نیروهای خود را در پایگاه های نظامی این کشور محدود کرد.
اما به غیر از منطقه خلیج فارس، واشنگتن بیشتر نگران ورود حزب الله به این درگیری ها است. یکی از مقامات ارشد حماس در مصاحبه با خبرگزاری آسوشیتدپرس، از گروه های نبابتی ایران خواست برای کاهش فشار بر گروه اسلامگرای فلسطینی، به مبارزه بپیوندند. در حالی که حزب الله نشانه اندکی از علاقه به تشدید قابل توجه درگیری ها نشان داده است، این امکان وجود دارد که منتظر استقرار نیروهای اسرائیل در غزه باشد.
المانتیور افزود: به نظر می رسد که رژیم صهیونستی بر روی قدرت نیروی دریایی و هوایی آمریکا برای جلوگیری از گشودن جبهه ای جدید از سوی حزب الله حساب باز کرده است.
اما حتی در محدوده عملیات غزه، یک تناقض اساسی بین هدف اولیه اعلام شده از سوی ارتش صهیونیستی برای نابودی کامل حماس و وظیفه حفظ جان بیش از ۲۰۰ اسیر اسرائیلی که در نوار غزه نگهداری می شوند، وجود دارد. این امر به معمایی برای تل آویو و به فرصتی برای آمریکایی ها برای خرید زمان تبدیل شده است.
المانیتور در بخشی از گزارش خود این سوال را مطرح کرده که آیا رژیم صهیونیستی می تواند به اهداف خود بدون یک حمله نظامی زمینی تمام عیار به غزه دست یابد؟
نویسنده افزود: یکی از مقامات سابق نظامی و یک منبع دیپلماتیک خاورمیانه به او گفته است که پاسخ این پرسش بستگی به این دارد که نتانیاهو چه چیزی را به عنوان پیروزی قبول خواهد کرد.
حماس تهدید کرده که محیط شهری متراکم غزه را که پر از شبکهای از تونلهای زیرزمینی به هم پیوسته است و بسیاری از آنها احتمالا با تلههای انفجاری تجهیز شده اند- به «جهنم روی زمین» برای ارتش اسرائیل تبدیل میکند. مقامات ارشد سابق ارتش آمریکا این جنگ را با جنگ موصل علیه داعش در سالهای ۲۰۱۶-۲۰۱۷ مقایسه کردهاند.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا که از زمان آغاز جنگ تقریبا هر روز با همتای صهیونیستی خود گفت وگوی تلفنی داشته است، روز یکشنبه به ای بی سی نیوز گفت: «نبرد شهری بسیار دشوار است».
در حالی که مقامات نظامی سابق می گویند ارتش رژیم صهیونیستی احتمالا می تواند رهبران رده اول و دوم حماس را با ابزارهای کمتری از بین ببرد، حذف رهبری سیاسی محلی حزب – حتی در صورت امکان - احتمالا مستلزم یک اشغال تمام عیار است، که به نظر می رسد یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در اوایل این هفته، آن را رد کرد.
تحلیلگران نظامی می گویند: با توجه به حضور میلیون های غیرنظامی که راهی برای فرار ندارند و بیش از ۲۰۰ اسیر صهیونیستی، حمله زمینی به غزه اساسا پیچیده تر است.
جوزپ ووتال ژنرال بازنشسته آمریکایی که نظارت بر سربازان آمریکایی در خاورمیانه را برعهده دارد، روز چهارشنبه گفت: روش سنتی عملیات «بگیر و ببند» یا به عبارتی حمله زمینی تمام عیار به ویژه در فضای شهری غزه و با حضور غیرنظامیان، به شدت زمانبر خواهد بود.
نویسنده این گزارش معتقد است: «این گزینه می تواند خط قرمز ایران باشد و ۳۰ هزار سرباز آمریکایی در کشورهای عربی و خلیج فارس را در معرض حملات موشکی و پهپادی نیروهای نیابتی این کشور قرار دهد».
المانیتور افزود: هر چند که به گفته تحلیگران غربی ایران به دنبال جنگ با آمریکا نیست، اما اگر کشورهای عربی زیر بمباران قرار گیرند این امر می تواند طرح های واشنگتن را برای گسترش پیمان ابراهیم و هر گونه امید به نفوذ راهبردی آمریکا در منطقه طی سالهای آینده را بر باد دهد.
المانیتور در ادامه آورده است: اشغال خونین غزه توسط نیروهای صهیونیستی احتمالا توانایی ریاض را برای عادی سازی روابط با تل آویو تضعیف خواهد داد. جنگ تمام عیار با حزب الله نیز می تواند اوضاع لبنان را به یک دولت فروپاشیده تبدیل کند و پای آمریکا را به جنگ منطقه ای باز کند. در عین حال، اگر گروه های تحت حمایت ایران حملات رژیم صهیونیستی را با حمله علیه نیروهای آمریکایی در خلیج فارس و در خود ایالات متحده تلافی کنند، امید به دیپلماسی در زمینه برنامه هسته ای تهران با خطر جدی مواجه خواهد شد.
متحدان قدیمی آمریکا در منطقه مانند مصر و اردن نیز با توجه به مواجهه آنها با ناآرامی ها در داخل و فشارهای اقتصادی در بحبوحه جنگ، زنگ هشدار را به صدا در آورده اند. یک منبع دیپلماتیک در این زمینه به نویسنده المانیتور گفت: اگر این اتفاق رخ دهد، اعراب آن را رویارویی مسلمانان با غرب قلمداد خواهند کرد.
رهبران عرب سالهاست که واشنگتن را تحت فشار قرار داده اند تا راه حل دو کشور را برای کمک فلسطینی ها بعد از چند دهه اشغالگری دنبال کند. روز چهارشنبه، بایدن - البته با تأخیر - نشان داد که دولت او به این خواسته گوش می دهد.
وی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با آنتونی آلبانیز نخست وزیر استرالیا گفت وقتی این بحران تمام شد، باید چشماندازی از آینده وجود داشته باشد و از نظر ما باید باید راه حلی برای تشکیل دو کشور مستقل وجود داشته باشد. بایدن در تماس تلفنی روز پنجشنبه با نتانیاهو نیز این خواسته را تکرار کرد.
عملیات طوفان الاقصی درحالی وارد بیست و دومین روز خود شده که خبرها از تشدید حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق مسکونی، درمانی و مدارس غزه حکایت دارد.
این منطقه از زمین، دریا و آسمان زیر بمباران سلاح های مرگبار رژیم آپارتاید تل آویو قرار دارد و این در حالی است که مقامات واشنگتن حمایت همه جانبه خود از رژیم صهیونیستی را به اوج خود رسانده اند.
نظر شما