خبر فوری: رفع فیلترینگ

تداوم قاچاق شیرخشک از مرزهای سیستان و بلوچستان با وجود کمبود جدی در داروخانه‌ها

زاهدان- ایرنا- کمبود شیرخشک و زمزمه‌های گرانی این کالای اساسی در حالی خانواده‌های دارای فرزند شیرخوار را نگران کرده که تداوم قاچاق شیرخشک از مرزهای سیستان و بلوچستان یکی از مهمترین دلایل کمبود شیرخشک در داروخانه‌های زاهدان به شمار می‌رود.

به گزارش ایرنا، در حالی هرازچندگاهی خبرها حکایت از قاچاق شیرخشک از مرزهای سیستان و بلوچستان به آن‌سوی کشور دارد که این روزها حرف از کمبود و گرانی شیرخشک در کشور بسیار داغ بوده و خانواده‌هایی که فرزندانشان از شیرخشک تغذیه می‌کنند، نسبت به این موضوع بسیار نگران هستند.

البته این نگرانی‌ها در شرایطی ذهن مردم را به خود مشغول کرده که به گفته مسوولان، مشکلی در تأمین شیرخشک وجود ندارد؛ اما داروخانه‌داران به عنوان توزیع‌کنندگان اصلی شیرخشک در میان مردم، گلایه‌هایی در زمینه توزیع این محصول میان داروخانه‌ها دارند که با گفته‌های متولیان امر همخوانی ندارد.

قاچاق شیرخشک از کشورمان به علت تفاوت قیمت با کشورهای همسایه در کنار افزایش قیمت مواد اولیه این محصول به همراه رکود کارخانه‌های تولیدکننده از دلایل مهم قاچاق آن به خارج از مرزهای کشور خوانده می‌شود
چند وقتی است والدین زاهدانی که فرزند شیرخوار دارند کفش‌های آهنین به پا کرده و از این داروخانه به آن داروخانه می‌روند تا شاید شیرخشک را که حالا کمیاب و در برخی موارد نایاب شده، بیابند و این درحالیست که پای بازار سیاه دلالی روی گلوی شیرخواران فشار آورده، اقدامی غیرانسانی که حتی شیرخشک و نوزادان و کودکان جامعه نیز از آن در امان نبوده‌اند.

به واقع، تخصیص ارز یارانه‌ای به شیرخشک و تهیه این ماده غذایی با نرخی ارزان‌تر از قیمت واقعی آن، منجر به وسوسه افراد سودجو شده تا شیرخشک را در کشور به نرخ دولتی خریداری کرده و در کشورهای همجوار با سود بیشتری به فروش برسانند.

قاچاق شیرخشک از کشورمان به علت تفاوت قیمت با کشورهای همسایه در کنار افزایش قیمت مواد اولیه این محصول به همراه رکود کارخانه‌های تولیدکننده از دلایل مهم قاچاق آن به خارج از مرزهای کشور خوانده می‌شود که خود همین پدیده نیز دلیلی محکم برای کاهش این محصول در کشور و بروز مشکلات عدیده برشمرده شده است.

اما واقعیت اینکه وجود مشکلاتی از قبیل کمبود شیرخشک با سیاست‌های فرزندآوری همخوانی ندارد و معلوم نیست چرا باید اجازه داده شود که کار به اینجا برسد و از این رخدادها پیشگیری نشود؟

تداوم قاچاق شیرخشک از مرزهای سیستان و بلوچستان با وجود کمبود جدی در داروخانه‌ها

نگرانی‌ها از کمبود شیرخشک

بهاره یکی از مادران زاهدانی که فرزند شیرخوار ۹ماهه دارد چندی پیش در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه برای یافتن یک قوطی شیرخشک به بیش از ۱۲ داروخانه مراجعه کرده، افزود: این چالشی است که با هر بار تمام شده قوطی شیرخشک با آن مواجه می‌شوند.

وی از مسوولان خواستار چاره‌اندیشی برای رفع این مشکل شد و ادامه داد: هر شیر خشکی به نوزادان نمی‌سازد و این موضوع مشکلاتی را برای خانواده‌های دارای فرزند شیرخوار به وجود آورده، چرا که نوزاد در سنی قرار دارد که منبع تغذیه دیگری به جز شیرخشک ندارد.

این مادر جوان با اشاره به اینکه در داروخانه‌ها شیرخشک نان و آپتامیل یافت نمی‌شود، بیان کرد: مسوولان داروخانه پیشنهاد استفاده از سایر برندها را می‌دهند در حالیکه شاید کیفیت آن بر روی نوزاد جواب ندهد و دچار بیماری و دل‌درد شود.

شهروند دیگری هم ضمن گلایه‌مند از نبود شیرخشک در داروخانه‌ها بود، گفت: شیرخشک در داروخانه‌ها موجود نیست؛ اما در بازار آزاد آن هم با قیمت چندبرابر یافت می‌شود.

وی از مسئولین دست‌اندرکار خواست تا به این مسئله رسیدگی کنند و ادامه داد: وقتی فرزند شیرخوار غذایی جز شیرخشک ندارد و مادر توانایی شیردادن به را ندارد برای سیرکردن شکمش باید چه کرد.

تداوم قاچاق شیرخشک از مرزهای سیستان و بلوچستان با وجود کمبود جدی در داروخانه‌ها

قاچاق به کشورهای همسایه علت کمبود شیرخشک

مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان بیان کرد: قاچاق شیرخشک در حدود سه سال اخیر در این استان رایج شده این سازمان مرجع رسیدگی به پرونده‌های این‌چنینی تخلفات است و در زمینه مقابله با شبکه‌هایی که این اقدامات را انجام می‌دهند دستگاه‌های نظارتی و امنیتی پیگیر کار هستند.

موسی عباس‌زاده محمودی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمینه رسیدگی تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان به نحوی عمل می‌کند که برای متخلفان و افرادیکه پرونده برای آنها تشکیل می‌شوند به اشد مجازات محکوم شوند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون ۲۸ فقره پرونده در سیستان و بلوچستان در خصوص قاچاق شیرخشک تشکیل شده که ارزش آنها ۶ میلیارد و ۴۷۵ میلیون ریال بوده که از مجموع این تعداد ۱۵ فقره در حوزه شهرستان زابل، ۶ فقره در حوزه شهرستان زاهدان، سه فقره در حوزه شهرستان ایرانشهر، ۲ فقره مربوط به سراوان و ۲ فقره در نیکشهر بوده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی سیستان و بلوچستان گفت: بیشتر این شیرخشک سهمیه استان نبوده و از دیگر نقاط کشور تجمیع و برای قاچاق به آن‌سوی مرز به این خطه وارد می‌شود.

وی ادامه داد: قاچاقچیان به شگردها و شیوه‌های مختلفی نسبت به قاچاق شیرخشک به سیستان و بلوچستان و پس از آن، از این استان به آن‌سوی مرزها اقدام می‌کنند که می‌طلبد دستگاه‌های نظارتی در این زمینه تمرکز بیشتری داشته باشند.

عباس‌زاده محمودی تأکید کرد: بهترین مسیر برای جلوگیری از قاچاق این است که سازمان غذا و دارو و دانشگاه علوم پزشکی در بحث رصد توزیع شیرخشک از طریق سامانه‌ها ورود بهتری داشته باشند.

ثبت اصالت شیرخشک‌ها در سامانه با هدف جلوگیری از قاچاق

نماینده مردم زاهدان و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی گزارش‌ها از فروش شیرخشک با قیمت چندبرابری از قیمت مصوب، گفت: ما اصالت این موضوع را از رئیس سازمان غذا و دارو جویا شدیم که طبق اعلام وی قیمت‌های اعلام شده نادرست است، انواع شیرخشک بین ۵۰ تا ۸۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده و داروخانه‌ها هم ملزم به فروش با همین قیمت هستند.

حسینعلی شهریاری درباره چرایی کمبود شیرخشک در بازار و شایعه ارسال آن به کشورهای دیگر بیان کرد: طبق گفته رئیس سازمان غذا و دارو در حال حاضر کمبود شیرخشک نداریم، بلکه برای جلوگیری از قاچاق شیرخشک، داروخانه‌ها برای ارائه شیرخشک ملزم به ثبت اصالت شیرخشک‌ها در سامانه هستند و به هیچ جایی هم ارسال نشده است.

وی تأکید کرد: افرادی هم که شیرخشک را با قیمت بیشتر از قیمت اعلام شده از طرف سازمان غذا و دارو خریداری کردند، می‌توانند به سازمان غذا و دارو شکایت کنند، سازمان شکایت آنها را بررسی و پیگیری خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید:

کمبود شیرخشک خانواده‌های زاهدانی را به‌زحمت انداخت/والدین نگران وضعیت نوزادان

توزیع شیرخشک رگولار در داروخانه‌های زاهدان توسط وزارت بهداشت رصد می‌شود

بیش از هشت هزار شیرخشک یارانه‌ای در داروخانه‌های زاهدان توزیع شد

تداوم قاچاق شیرخشک از مرزهای سیستان و بلوچستان با وجود کمبود جدی در داروخانه‌ها

عرضه شیرخشک با کد ملی و تاریخ تولد نوزاد

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تأکید بر اینکه هیچ سقفی برای داروخانه‌ها و مصرف‌کننده‌ها برای توزیع شیرخشک تعیین نشده، گفت: ارائه این محصول با کد ملی و تاریخ تولد نوزاد و ثبت در سامانه تی‌تک از ۲۰ مهرماه الزام‌آور شد تا طول زنجیره تأمین تا مصرف قابل‌رصد باشد.

ثبت سامانه‌ای شیرخشک‌ها کمک می‌کند تا این محصول از زنجیره تأمین خارج نشود و به دست مصرف‌کننده واقعی برسد

مصطفی صالحی زاده ادامه داد: ثبت سامانه‌ای شیرخشک‌ها کمک می‌کند تا این محصول از زنجیره تأمین خارج نشود و به دست مصرف‌کننده واقعی برسد.

وی در خصوص چگونگی ارائه شیرخشک به اتباع و افراد فاقد شناسنامه، گفت: برای اتباع و افراد فاقد شناسنامه تمهیداتی پیش‌بینی‌شده که با همکاری اداره ثبت‌احوال استان یک کد مجازی تهیه و به ما اعلام شود تا برای اتباع و افراد فاقد شناسنامه نیز سهمیه در نظر گرفته شود، در مجموع داروخانه‌ها موظف‌اند هر کسی که مراجعه کرد شیرخشک را با کد ملی تحویل دهند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: با تدابیر وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، شیرخشک موردنیاز از ۲ مسیر تولید داخل و واردات تأمین شده و تولیدکنندگان داخلی شیرخشک با تمام ظرفیت در حال تأمین بازار هستند و تولیدات آنها روزانه در سطح کشور و استان توزیع می‌شود که در هفته‌های آتی شاهد وفور این محصول خواهیم بود.

پیشتازی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پیشگیری از قاچاق شیرخشک

رئیس اداره نظارت و ارزیابی فراورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل‌های معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با عنایت به لزوم استعلام شناسه رهگیری و ثبت اطلاعات دریافت‌کنندگان شیرخشک‌های رگولار از ۲۰ مهرماه جاری تاکنون این دانشگاه در رتبه نخست ثبت و ارتقا در کشور قرار گرفته است.

ارسلان جهانتیغی افزود: با ثبت مشخصات شیرخواران در سامانه تیتک علاوه بر توزیع عادلانه شیرخشک برای مصرف‌کننده واقعی، قاچاق این فراورده نیز کاهش خواهد یافت.

وی تصریح کرد: در راستای اجرای بند الف تبصره یک ماده قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۱۳۹۲ و اصلاحیه‌های ۱۳۹۴ و ۱۴۰۰، هرگونه اقدام به تأمین، واردات، ساخت، نگهداشت (انبارش) و توزیع و عرضه فرآورده مذکور خارج از ضوابط تعیین شده به منزله تهیه و توزیع غیرمجاز و خارج از شبکه بوده و قاچاق محسوب می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha