آسیب شناسی انتخابات گذشته؛تخلف های داوطلبان رصد و گزارش می شود

یاسوج- ایرنا- رییس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد بر ضرورت آسیب شناسی جدی فرآیندهای انتخابات های گذشته در همه شهرستان ها و حوزه های انتخابیه تاکید کرد و گفت: هیات های اجرایی و نظارت باید با دقت و با نگاهی به گذشته نقاط قوت را تقویت و سعی در رفع نقاط ضعف کنند.

به گزارش ایرنا، سید جواد هاشمی شامگاه یکشنبه که در همایش معتمدان و هیات های اجرایی و نظارتی انتخابات در شهرستان بهمئی سخن می گفت بر این مهم تاکید کرد که همه راه ها و منفذهای احتمالی برای بروز تقلب و یا تخلفات انتخاباتی بسته شده و تدابیر لازم از سوی ستاد انتخابات کشور در این راستا با جدیت عملیاتی شده است.

او گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده همه فرآیندهای انتخابات تا روز اخذ رای به صورت الکترونیکی انجام می شود و حتی آن فردی که یک بار در جایی و نقطه یا شهری رای داده به صورت ان لاین در سراسر کشور مشخص است و امکان رای مجدد با توجه به سختگیری ها و نظارت ها و روند الکترونیکی شدن به هیچ وجه وجود ندارد.

هاشمی بیان کرد: حتی در زمینه تعرفه های انتخاباتی نیز مکانیسم ها و فرآیندهایی جدید تعریف شده که هیچ منفذی برای انجام تقلب و تخلفی از هیچ شخصی وجود نداشته باشد و دولت، وزارت کشور و ستاد انتخابات عزمشان برای برگزاری یک انتخابات سالم ، امن و پرشور در اسفند ۱۴۰۲راسخ است.

وی بیان کرد: کارگروه پیشگیری از تخلفات انتخاباتی از ماه ها پیش نیز در دستگاه قضایی استان تشکیل شده و جلسات متعدد و منظمی در این راستا برگزار شده است.

وی عنوان کرد: همچنین هیات های نظارت نیز به طور مرتب همه تخلف های کاندیداها و داوطلبان انتخاباتی را رصد و مستند سازی می کنند و به موقع در اختیار مراجع ذیصلاح قرار می دهند.

هاشمی همچنین دوری از هر گونه تعصبات قومی و نگاه های احساسی و افراطی بر روند برگزاری انتخابات را یادآور شد و گفت: سید علی احمدزاده استاندار کهگیلویه وبویراحمد و ستاد انتخابات استان با حساسیت ، دقت و نظارت دقیق همه فرآیندهای لازم انتخابات را رصد می کند و همواره بر وجود آرامش و استفاده از همه ظرفیت های موجود در شهرستان ها به ویژه معتمدان و افراد شاخص و اثرگذار در این زمینه تاکید دارند.

رییس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد به مردم، داوطلبان و هواداران اطمینان داد که همه برنامه ریزی ها، راهکارها و تدابیر لازم نظارتی، امنیتی و اجرایی برای برگزاری انتخاباتی شکوهمند، پرشور و در عین حال امن و سالم انجام شده است.

وی همچنین با اشاره به روند تشکیل هیات های اجرایی در سطح شهرستان ها و برخی نگرانی هایی که در این راستا وجود داشت، گفت: تایید و انتخاب این هیات ها بر اساس ماده ۳۹ قانون انتخابات بر عهده شخص فرماندار است.

وی تصریح کرد: شوربختانه در این استان اعتراض هایی در خصوص تشکیل هیات های اجرایی داشتیم که این رویه و رسم غلطی است و نباید باب شود.

وی عنوان کرد: تشکیل هیات های اجرایی، شرکت سهامی عام نیست که بگوییم هرکسی بیاید ثبت نام کند، تمامی فرآیند برای تایید و انتخاب افراد که باید شخص مورد اعتماد و معمتمد فرماندار به عنوان مجری انتخابات باشد، برعهده فرمانداران است.

همه راهکارها برای جلوگیری از تخلف های انتخاباتی پیش بینی شده است

هاشمی بیان کرد: باید قبول کنیم که صفر تا ۱۰۰ فرآیند برگزاری انتخابات در هر شهرستان هم بر عهده فرماندار است و او باید در قبال هر اتفاقی و کمبودی در این عرصه پاسخگو باشد.

مهندسی انتخابات، فضاسازی دشمن است

معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: برخی فضاسازی های بیرونی برای کمرنگ شدن حضور مردم در عرصه انتخابات را یادآور شد و گفت: برخی حرف ها و فضاسازی های بیرونی که انتخابات مهندسی شده است و یا دامن زدن به بروز تخلف و تقلب در این صحنه سیاسی همواره و در همه انتخابات وجود داشته است.

وی گفت: مردم نباید به این مسایل توجه کنند و هم داوطلبان و هوادارانش و هم مردم بدانند و اطمینان داشته باشند که عزم ما برای برگزاری شکوهمند انتخابات و رعایت کامل امانت و حراست از تک تک ارای مردمی راسخ است.

آموزش

هاشمی همچنین یکی از ابزارهای لازم در فرایند برگزاری انتخابات را آموزش از سوی مجریان و همه هیات های اجرایی و نظارت در سطح شهرستان ها و حوزه های انتخابیه عنوان کرد.

وی یادآور شد: فرمانداران باید از هم اینک کار آموزش را در دستور جدی خود قرار دهند، مجریان و ناظران باید نسبت به همه قوانین و فرآیندهای انتخابات اشرافیت و آشنایی کامل داشته باشند.

بررسی صلاحیت ۱۷۴ داوطلب

۱۷۴ نفر با پایان مهلت ثبت نام، برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان کهگیلویه و بویراحمد نام نویسی کردند. این تعداد نسبت به دوره گذشته، افزایش قابل توجهی داشته است. این افزایش نشان دهنده افزایش مشارکت مردم در انتخابات و همچنین رقابت بیشتر بین نامزدهای مختلف است.

وی گفت: تعداد ثبت نام کنندگان در انتخابات مجلس کهگیلویه و بویراحمد با افزایش قابل توجهی نسبت به دوره های گذشته همراه بوده است. در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، تعداد نامزدهای ثبت نامی در این استان ۹۳ نفر بود که در این دوره به ۱۷۴ نفر افزایش یافته است. این افزایش نشان دهنده افزایش مشارکت مردم در انتخابات و همچنین رقابت بیشتر بین نامزدهای مختلف است.

هاشمی بیان کرد: همچنین، این افزایش نشان دهنده رقابت بیشتر بین نامزدهای مختلف است، زیرا نشان می دهد که افراد بیشتری برای نمایندگی در مجلس شورای اسلامی رقابت می کنند.همچنین، رقابت بیشتر بین نامزدهای مختلف می تواند منجر به انتخاب نمایندگانی شایسته تر و توانمندتر شود.

ترکیب جنسیتی نامزدها

در انتخابات مجلس کهگیلویه و بویراحمد، تعداد نامزدهای زن نسبت به دوره گذشته تفاوتی نداشته است. در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، تعداد نامزدهای زن در این استان چهار نفر بود که در این دوره نیز چهار نفر است. این رقم نشان دهنده لزوم تلاش برای حضور زنان در عرصه سیاسی و همچنین تلاش جریان های سیاسی برای جذب مشارکت زنان در انتخابات است.

برای افزایش مشارکت زنان در انتخابات، می توان اقداماتی مانند افزایش آگاهی سیاسی زنان، ایجاد فرصت های برابر برای زنان در عرصه سیاسی و حمایت از حضور زنان در انتخابات انجام داد.

افزایش آگاهی سیاسی: زنان باید از اهمیت انتخابات و تأثیر آن بر زندگی خود آگاهی بیشتری پیدا کنند. این امر می تواند منجر به افزایش مشارکت زنان در انتخابات شود.

وی ابراز داشت: ایجاد فرصت های برابر برای زنان در عرصه سیاسی: زنان باید فرصت های برابری برای حضور در عرصه سیاسی داشته باشند. این امر می تواند منجر به افزایش مشارکت زنان در انتخابات شود.

حمایت از حضور زنان در انتخابات: باید از حضور زنان در انتخابات حمایت شود. این امر می تواند منجر به افزایش مشارکت زنان در انتخابات شود

ترکیب سنی نامزدها

هاشمی گفت: در انتخابات مجلس کهگیلویه و بویراحمد، ترکیب سنی نامزدها نسبتاً متنوع است. بیشترین تعداد نامزدها در گروه سنی ۳۵ تا ۴۵ سال هستند که حدود ۴۱ نفر از کل نامزدها را تشکیل می دهند. پس از آن گروه سنی ۴۵ تا ۵۰ سال با ۱۵ نفر و گروه سنی ۳۰ تا ۳۵ سال با ۱۵ نفر قرار دارند. این نشان دهنده حضور نامزدهای مختلف از نسل های مختلف در انتخابات است.

رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه وبویراحمد گفت: در ترکیب سنی نامزدها در انتخابات مجلس کهگیلویه و بویراحمد، یک نکته قابل توجه حضور تعداد نسبتاً بالایی از نامزدهای جوان است. این امر نشان می دهد که جوانان به عرصه سیاست نیز گرایش دارند. حضور نامزدهای از نسل های مختلف می تواند منجر به تنوع دیدگاه ها و تجربیات در مجلس شود. این امر می تواند به تصمیم گیری بهتر و موثرتر مجلس کمک کند.

حضور نامزدهای جوان در مجلس می تواند نشان دهنده اهمیت دادن به مشارکت جوانان در سیاست باشد. این امر می تواند منجر به بهبود وضعیت جوانان در جامعه شود.

ترکیب تحصیلاتی نامزدها

وی یادآور شد: در انتخابات مجلس کهگیلویه و بویراحمد، بیشترین تعداد نامزدها دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد هستند که حدود ۱۳۴ نفر از کل نامزدها را تشکیل می دهند. پس از آن گروه های دارای مدرک تحصیلی دکتری با ۲۲ نفر و کارشناسی با ۱۰ نفر قرار دارند. این نشان دهنده اهمیت تحصیلات در عرصه سیاسی است.

هاشمی بیان کرد: در ترکیب تحصیلاتی نامزدها در انتخابات مجلس کهگیلویه و بویراحمد، یک نکته قابل توجه حضور تعداد نسبتاً بالایی از نامزدهای دارای مدرک تحصیلی دکتری است. این امر نشان می دهد که تحصیلات عالی در این استان اهمیت زیادی دارد و افراد تحصیلکرده به عرصه سیاست نیز گرایش دارند.

البته، تحصیلات تنها عامل تعیین کننده برای موفقیت در انتخابات مجلس نیست. تجربه، سابقه کاری و توانمندی های فردی نیز از عوامل مهم دیگری هستند که می توانند در موفقیت نامزدها تأثیرگذار باشند

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha