به گزارش خبرنگار ایرنا، حجتالاسلام غلامرضا حاجبی روز دوشنبه به مناسبت فرا رسیدن هشتم آبان سالروز شهادت دانش آموز شهید محمدحسین فهمیده در سال ۱۳۵۸ و روز نوجوان در دیدار با دانش آموزان بسیجی شهرستان مرزی قشم اظهار داشت: این روز به عنوان یک نماد برجسته از همت و شکوه روحی و عملی دانش آموزان است.
وی درباره علت نامگذاری این روز به نام بسیج دانش آموزی و ارتباط آن با شهادت محمدحسین فهمیده گفت: اقدام شجاعانه این شهید نشان دهنده بینش، معرفت و نگاه تکلیف گرایانه وی بود، چرا که امام خمینی(ره) در پیامی در وصف حماسه سازی این دلاورمرد کوچک فرمودند: «رهبر ما آن طفل سیزده ساله ای است که با قلب کوچک خود که ارزشش از صدها زبان و قلم بزرگ تر است با نارنجک خود را زیر تانک دشمن انداخت و آن را منهدم کرد و خود نیز شربت شهادت نوشید.»
امام جمعه قشم ادامه داد: ۳۶ هزار شهید دانشآموز نشان می دهد که دانشآموزان سهم بسزایی با معلمان خود در هشت سال دفاع مقدس داشتند.
حجتالاسلام حاجبی توضیح داد: فداکاری و مبارزات دانش آموزان بزرگ مردی مانند شهید حسین فهمیده به عنوان برگ زرینی از فعالیتهای دانش آموزی در هشت سال جنگ تحمیلی است؛ دانشآموزانی که در طول سالهای انقلاب اسلامی ثابت کردند برای دفاع از کشور از جان خود نیز میگذرند.
به گزارش ایرنا، در تقویم جمهوری اسلامی ایران هشتم آبان سالروز شهادت محمدحسین فهمیده نوجوان بسیجی ۱۳ ساله که در دوران دفاع مقدس به شهادت رسید، به عنوان روز نوجوان و بسیج دانش آموزی نامگذاری شده است.
هشت سال جنگ تحمیلی وامدار رشادت های رزمندگان اسلام و به ویژه بسیجیان دانش آموزی است که با ایثار و از خودگذشتگی در جبهه های حق علیه باطل به مبارزه پرداختند؛ دلاورمردانی که با وجود سن کم با فداکاری در این مسیر قدم گذاشتند و ردای شهادت را برتن کردند، شهید محمدحسین فهمیده یکی از این حماسه آفرینان بود که داستان شجاعتش در تاریخ این مرزوبوم برای همیشه جاودان ماند.
وی در اردیبهشت ۱۳۴۶ هجری خورشیدی در روستای سراجه قم دیده به جهان گشود و پس از پایان تحصیلات مقدماتی خود در این شهر، به همراه خانواده اش به کرج رفت.
نوجوانی او همزمان با اوج گیری اعتراض های مردمی نسبت به ظلم و ستم حکومت پهلوی بود، بنابراین با توجه به چنین شرایطی به همراه دیگر همسالان و هموطنانش با حضور در تظاهرات ها و پخش اعلامیه و پیام های امام خمینی(ره) به حمایت از انقلاب اسلامی و آرمان های آن پرداخت و با پیروزی انقلاب و تشکیل سازمان بسیج به این سازمان پیوست.
جنگ تحمیلی در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ خورشیدی آغاز شد و او همراه با نیروی مقاومت بسیج به جبهه خرمشهر رفت و با اشتیاق به مبارزه پرداخت و با وجود آنکه در عرصه نبرد آسیب دید اما دست از مبارزه نکشید و زمانی که هجوم گسترده تانک های رژیم بعث را به سمت مواضع خودی دید در حالی که نارنجک به کمر بسته بود به طرف تانک های دشمن حرکت کرد و با وجود اصابت تیری به پایش از ادامه مسیر بازنماند و خود را به یکی از تانک های نیروهای بعثی رساند و با قرار گرفتن در مسیر آن، تانک دشمن را منهدم ساخت.
اینگونه به مقام والای شهادت نایل آمد و پس از این رویداد مهم و تاریخی دشمن که می پنداشت نیروهای کمکی ایران از راه رسیده اند به سرعت عقب نشینی کرد و با حضور رزمندگان اسلام حلقه محاصره شکسته و این چنین این شهید نوجوان یکی از حماسه سازان جبهه های نبرد در طول دوران دفاع مقدس شد.
بنابراین از آن پس هشتم آبان به پاسداشت شهادت حسین فهمیده، به عنوان روز نوجوان نام گرفت. نوجوانی، مرحله گذار رشد فیزیکی و روانی انسان به شمار می رود که میان کودکی و جوانی روی می دهد. این گذار، تغییرهای زیستی، اجتماعی و روانشناختی همراه دارد و از مهمترین مرحله های زندگی هر فرد در جریان رشد و تکامل شخصیتی محسوب می شود.
شناخت ارزش ها و هنجارهای عمومی جامعه به نوجوان در این برهه بسیار مهم است و سهل انگاری در این امر سبب سردرگمی، تزلزل، بحران هویت و بحران شخصیت در این گروه سنی می شود و آموزش صحیح به آنها برای داشتن تجربه های اجتماعی مفید می تواند یاری رسان آنها در فراز و نشیب زندگی باشد.
نوجوانان ایرانی با تاثیر پذیری از آموزه های الهام بخش اسلام و آرمان های والای انقلاب، حماسه هایی مانا در دفاع از وطن خویش در برابر دشمن متجاوز خلق و شمار زیادی شهید نیز در این مسیر تقدیم انقلاب کردند.
سازمان بسیج دانش آموزی پس از پیروزی انقلاب و تشکیل بسیج به صورت غیررسمی کار خود را آغاز کرد و با شروع جنگ تحمیلی فعالیت آن گسترش یافت و از ۱۳۷۵ خورشیدی با تصویب قانونی به صورت رسمی تاسیس شد و به ادامه اقدام های خود پرداخت.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما