به گزارش ایرنا، افزون بر ۲ سال از سپردن سکان اداره کشور به دولت سیزدهم میگذرد، دولتی که با شعار مردمی بودن روی کار آمد و همواره محرومیت زدایی از مناطق گوناگون کشور را در اولویت کاری اش قرار داده است.
این دولت برای شتاب بخشی به توسعه در استان ها فارغ از بوروکراسی های اداری در جای جای کشور حضور یافت و پیوند خاک گرفته دولت و مردم در سال های گذشته را پاک کرد.
شمار این مشکلات و طرح های نیمه تمام در استان کم برخوردار خراسان شمالی نیز کم نیست و بیشتر در حوزه راه ها، مسکن روستایی و تامین آب پایدار تبدیل به مطالبات عمومی شد و از نگاه عدالت محور دولت دور نماند.
این طرح ها که غالبا از وعده های زنگ زده دولت های قبل است در این دولت با تخصیص اعتبارات ملی جانی دوباره گرفته و امیدها را برای غبار زدایی محرومیت از قامت دیار قومیت ها دوچندان کرده است.
در ادامه بد نیست بخشی از این دستاوردهای عمرانی که حاصل سیاستگذاری های هدفمند، همفکری با نخبگان و سفرهای استانی دولت و مقام های عالی وزارتخانه به خراسان شمالی است، بازخوانی شود.
احداث چهار هزار واحد مسکونی روستایی
با اقدامات جهادی دولت دیگر روستاییان خراسان شمالی نگران فرو ریختن سقف لرزان بالای سرشان نیستند و خبری از خانههایی ساخته شده از سنگ و گل در بیشتر نقاط روستایی این خطه نیست، استانی که ۴۴ درصد از جمعیت یک میلیون نفری آن در روستاها سکونت دارند.
معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: چهار هزار واحد مسکونی روستایی در مدت یکساله فعالیت دولت سیزدهم در این استان احداث شد.
علی روحانی با بیان اینکه در دولت سیزدهم توجه ویژه ای به مقاوم سازی مسکن روستایی و خانه دار شدن اقشار مختلف جامعه شده است، می افزاید: سقف تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی در این دولت به ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال افزایش یافت.
وی ادامه می دهد: شاخص مقاوم سازی مسکن روستایی استان اکنون بدون احتساب بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده از زلزله سال گذشته به ۵۷ درصد رسیده است.
معاون امور بازسازی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی بیان می کند: شاخص مقاوم سازی مسکن روستایی در کشور ۵۴ درصد است و این شاخص در خراسان شمالی سه درصد از میانگین کشوری بالاتر است.
وی می گوید: ۶۳ هزار واحد مسکونی در روستاهای خراسان شمالی مقاوم سازی شده است که نسبت به سایر استان ها در موقعیت مناسبی قرار داریم.
روحانی یادآور می شود: سهم استان در این باره ساخت سه هزار واحد در مناطق روستایی است که اکنون ساخت ۹۵ درصد از این واحدها اجرایی شده است.
هزینه ۶ هزار میلیارد ریالی برای نوسازی مدارس
این روزها دیگر مادران راز و جرگلانی، مانه سملقانی، بجنوردی و دیگر خانواده ها در جای جای خراسان شمالی ترس از تحصیل کودکان خود را در زیر سقف های نا ایمن و مدارس خشتی ندارند و اکنون خراسان شمالی طعم شیرین برچیده شدن مدارس خشت و گلی و بر پا شدن مدارس مجهز با همت دولت سیزدهم را می چشند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی در این خصوص می گوید: حدود ۶ هزار میلیارد ریالی برای نوسازی و تجهیز مدارس مدارس استان در دولت سیزدهم هزینه شده است.
امین فلاح کوشکی می افزاید: از این میزان اعتبار پنج هزار میلیارد ریال برای ۱۶۲ طرح آموزشی در قالب ۵۵۵ کلاس و ۸۰۰ میلیارد ریال نیز برای تجهیزات آموزشی، ورزشی، هنرستانی و گرمایشی هزینه شده است.
وی ادامه می دهد: در سال ۱۴۰۰، ۴۵ طرح آموزشی در قالب ۱۱۰ کلاس درس با زیربنای ۲۲ هزار متربع و هزینه کرد ۸۰۰ میلیارد ریال اجرا شده است.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان شمالی می گوید: همچنین در سال ۱۴۰۱، ۸۹ طرح آموزشی در قالب ۲۸۵ کلاس درس با زیربنای ۴۳ هزار و ۳۰۹ متر مربع و با هزینه کرد هزار و ۹۳۰ میلیارد ریال اجرا شده است.
فلاح کوشکی یادآور می شود: امسال نیز ۲۸ طرح آموزشی در قالب ۱۶۰ کلاس درس با زیر بنای ۲۳ هزار و ۴۰۰ متر مربع و هزار و ۸۴۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری می رسد.
صدور مجوز ماده ۲۳ انتقال آب های زیرزمینی
بر اساس اعلام مسوولان شمار قابل توجهی از روستاییان استان با تانکر و به صورت سیار آبرسانی می شوند و البته وضعیت منابع آبی در شهرها هم چندان مناسب نیست و برخی از شهرها با مشکل تنش آبی روبه رو هستند.
اکنون آب آشامیدنی مورد نیاز شهروندان در سه شهر خراسان شمالی از آب سدها یعنی آب سطحی تامین می شود که کاهش بارندگی و کاهش آبدهی رودها سبب شده تا میزان ذخیره در این دریاچه ها هم مناسب نباشد.
مسوولان می گویند تنها چاره برون رفت از این مشکل، تامین منابع جایگزین و پایدار برای آب آشامیدن است و آن بهره برداری از منابع زیر زمینی است و خوشبختانه دولت وجود این مشکل را به خوبی درک کرده است و در سفر رییس جمهور به استان خراسان شمالی، انتقال آب منطقه سرانی به شهرستان های مختلف استان مصوب شد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی می گوید: سازمان برنامه و بودجه اخیرا مجوز ماده ۲۳ طرح انتقال آب های زیرزمینی منطقه سرانی شیروان به مناطق مرکزی استان را صادر کرد.
مرتضی بهزادفر می افزاید: با پیگیری های استاندار خراسان شمالی، نماینده مردم شیروان در مجلس شورای اسلامی، شرکت آب منطقه ای استان و مشارکت سایر دستگاه های متولی در جلسه کمیسیون ماده ۲۳ سازمان برنامه و بودجه کشور مجوز طرح انتقال آب سرانی شیروان مصوب و به زودی ابلاغ خواهد شد.
وی ادامه می دهد: پیش از این در نشست استاندار با دبیر کمیسیون ماده ۲۳ و رییس امور برنامه و بودجه استانها در سازمان برنامه و بودجه کشور اهمیت و ضرورت اجرای طرح انتقال آب از سرانی به سایر نقاط استان تشریح شده بود.
بهزادفر با بیان اینکه در سفر دولت به خراسان شمالی تامین پنجاه هزار میلیارد ریال اعتبار برای این پروژه مصوب شده بود، می گوید: ۶۰ درصد از این اعتبار از محل منابع بودجه عمومی دولت و ۴۰ درصد نیز از محل مشارکت است.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان شمالی یادآور می شود: بر اساس این طرح؛ سالانه بیش از ۴۰ میلیون متر مکعب آب با کیفیت استخراج و با تامین و انتقال آب پایدار بخش زیادی از نیاز شهروندان به آب آشامیدنی تامین می شود و بر این اساس ظرفیت آب شرب آزاد شده از سدهای استان به نفع سایر مصارف به ویژه کشاورزی آزاد خواهد شد.
جان دوباره طرح راهسازی بجنورد- جنگل گلستان
چهارخطه کردن محور بزرگراهی بجنورد- جنگل گلستان یکی از دغدغه های مردم این خطه از شمال شرق کشور محسوب می شود که تحقق آن بیش از ۱۳ سال به طول کشیده ولی دولت سیزدهم کمر همت بسته تا با سرعت دادن به این طرح، کام مردم و مسافران را شیرین کند.
این محور بخشی از جاده سراسری بهشهر – گرگان– بجنورد- مشهد است که در روزهای پیک مسافرت ها به واسطه دوطرفه بودن در برخی نقاط، تبدیل به قربانگاه گردشگران می شود و در گذشته علت کندی اجرای این پروژه راهسازی، کمبود اعتبار و تزریق قطره چکانی آن است.
این مسیر بزرگراهی بیش از ۵۶۰ کیلومتر طول دارد که ۲۷۲ کیلومتر از آن در حوزه استحفاظی راه و شهرسازی خراسان شمالی قرار دارد و تاکنون بخش زیادی از این محور چهار خطه شده زیر بار ترافیک رفته و تنها ۴۵ کیلومتر از آن در خراسان شمالی باقی مانده است.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل پروژه راهسازی بجنورد-جنگل گلستان به صورت نقدی تخصیص یافت و مختص اجرای این پروژه در خراسان شمالی است.
مرتضی بهزادفر با بیان اینکه در سفر دولت به استان هشت هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح راهسازی بجنورد-جنگل گلستان مصوب شد، خاطرنشان می کند: این اعتبار در سال های ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ تخصیص می یابد.
وی می افزاید: سهم سازمان برنامه و بودجه از اجرای مصوبه مزبور تامین هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار در سال ۱۴۰۲ است که این مهم محقق شده و امید می رود تا سال ۱۴۰۳ مابقی اعتبار نیز تخصیص یابد و این طرح به طور کامل تکمیل شود.
تکمیل ۱۴ کیلومتر از محور در سالجاری
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور در خراسان شمالی در این باره می گوید: امسال ۱۴ کیلومتر از پروژه راهسازی محور بجنورد-جنگل گلستان تکمیل و بر این اساس تعهد سال جاری محقق شده است.
علیرضا هنرور اظهار می کند: طول محور بجنورد-جنگل گلستان ۱۳۴ کیلومتر است که ۴۵ کیلومتر از این مسیر قبل از سفر رییس جمهور به خراسان شمالی در دوم تیرماه ۱۴۰۱ باقی مانده است و اواخر مهرماه امسال ۹ کیلومتر از این مسیر در محدوده چمن بید-جوزک به صورت چهارخطه زیر بار ترافیک رفت.
وی می گوید: اینک چهار خطه کردن ۳۱ کیلومتر از این مسیر بزرگراهی باقی است که اجرای ۲۵ کیلومتر در دست اجرا و تلاش می شود تا در ماه آتی پنج کیلومتر از مسیر در محدوده آرمادلو - چشمه خان به بهره برداری برسد.
نماینده شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور در خراسان شمالی اظهار می کند: تعهد امسال، بهره برداری از ۱۴ کیلومتر از این محور بود که محقق شد و در صورتی که پنج هزار میلیارد ریال اعتبار تامین شود تا شهریور ماه سال آتی، ۲۰ کیلومتر از این مسیر تکمیل و به صورت چهار خطه زیر بار ترافیک می رود.
وی می افزاید: با بهره برداری از این میزان کیلومتر در عمل بخش های مهم این مسیر چهار خطه و برای تردد ایمن می شود.
استان یک میلیون نفری خراسان شمالی به مرکزیت بجنورد، شامل ۱۰ شهرستان بجنورد، شیروان، اسفراین، بام و صفی آباد، مانه، سملقان، راز و جرگلان، فاروج، جاجرم و گرمه است.
خراسان شمالی در سال ۸۳، پس از تقسیم استان خراسان به سه استان خراسان رضوی، شمالی و جنوبی در جغرافیای سیاسی کشور پدیدار شد.
نظر شما