۹ آبان ۱۴۰۲، ۹:۴۱
کد خبرنگار: 2279
کد خبر: 85276037
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

استعداد کودک من چیست؟

۹ آبان ۱۴۰۲، ۹:۴۱
کد خبر: 85276037
استعداد کودک من چیست؟

تشخیص و استعدادیابی کودکان، به‌عنوان یکی از مسئولیت‌های اساسی والدین، اهمیت بسیاری دارد. این امر در طول زندگی افراد موفق نیز مشهود است؛ زیرا اغلب این افراد از کودکی به استعدادهایشان توجه شده است و آنها توانسته‌اند با تلاش و پیگیری به اوج دستاوردهای علمی یا مالی برسند. این واقعیت می‌تواند اهمیت تست هوش کودکان را نیز به ‌تمامی ما نشان دهد.

اما ما به چه چیزی استعداد می گوییم؟ بر اساس بررسی نظرات دانشمندان مختلف به یک تعریف جامع و کامل از استعداد می‌رسیم که عبارت است از:

« استعداد یابی کودکان به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که شامل کشف و شناسایی توانایی‌های نهفته جهت شکوفایی و تبدیل آنها به مهارت‌های کارآمدی است که علاوه بر ایجاد حس رضایت‌مندی خود کودکان باعث بهره‌وری استعداد آنها برای جامعه نیز می‌شود.»

این بهترین خبری است که باید به شما بدهیم، اگر از زمان کودکی به تشخیص صحیح استعدادهای او بپردازید، می‌توانید کودکتان را به درستی راهنمایی کنید که همین امر می‌تواند باعث پیشرفت و توسعه جهت‌گیری‌های کودکتان در آینده شود.

معرفی بهترین روش‌های استعدادیابی در کودکان

حال که با اهمیت و تعریف استعدادیابی آشنا شدید احتمالا از خود می‌پرسید که با چه روش‌هایی می‌توانید به شکل صحیحی به استعدادیابی کودکان خود بپردازید. در ادامه به بیان این راهکارها می‌پردازیم.

برای کشف استعداد کودک، به فعالیت‌های او توجه کنید

یکی از مهمترین نکاتی که برای استعدادیابی کودکان باید مدنظر داشته باشید، توجه به فعالیت‌های کودک است. کودکان به طور معمول توانایی‌ها و استعدادهای خود را به‌درستی تشخیص نمی‌دهند، بااین‌حال به طور ناخودآگاه از آن‌ها پیروی می‌کنند. به‌عنوان‌مثال، اگر نوعی علاقه ویژه به ابزارهای نقاشی و رنگ‌آمیزی نشان داده‌اند، این ممکن است نشان‌دهنده علاقه آنها به هنر و نقاشی باشد. احتمالاً هنوز کارهای زیادی با این ابزارها انجام نداده‌اند، اما همت و توجه شما به طولانی کردن این مسیر، رشد و تقویت استعدادهایشان را تسریع خواهد کرد.

اگر نوزاد شما علاقه‌مند به آوازخواندن، رقصیدن و سایر اجراها است، بهتر است به این فعالیت‌ها دقت کنید و آنها را تحلیل کنید. اگر هماهنگی چشم و دست کودک به‌خوبی پیش برود، می‌تواند توانایی‌های موسیقایی را به‌خوبی تجربه کند. اگر مهارت‌های دستی دقیقی دارد، می‌تواند در هنرهای تجسمی مانند نقاشی و دست‌سازه سرزنده باشد. اگر توانایی حرکتی قوی دارد، می‌تواند در ورزش‌هایی نظیر اسکواش یا بدمینتون برجسته باشد. در کل، باتوجه‌به فعالیت‌های مختلف کودکتان، می‌توانید به استعدادیابی مؤثر در این مرحله از رشدشان بپردازید.

سعی کنید نشانه‌های استعداد در کودک را تقویت کنید

هدف از تمجید و استفاده ابراز تشویق، تقویت اعتماد کودک به توانایی‌های خودش است. این نوع تمجید به‌منظور ایجاد اعتماد و تشویق کودک به انجام فعالیت‌هایی است که به‌خوبی انجام می‌دهد. باید توجه داشت که تمجید بیش از حد نیز ممکن است تأثیر معکوس داشته باشد و برای پرورش استعداد کودک ضرر آور باشد. اما وقتی تمجید به میزان مناسب و درست انجام شود، می‌تواند اعتماد کودک به توانایی‌هایش را تقویت کند.

انجام صحیح فرایند تشویق می‌تواند در استعدادیابی و پرورش استعدادهای کودک بسیار مؤثر باشد.

تلاش‌های کودک را تحسین کنید

باتوجه‌به معنای واژه‌ها در فرهنگ لغت، تلاش به‌ عنوان عملی که به ‌منظور دستیابی به هدفی خاص انجام می‌شود، تعریف شده است. درصورتی‌که متوجه شوید که فرزندانتان در یک زمینه خاص تلاش و کوشش زیادی می‌کنند، اهمیت و ارزش سخت‌کوشی و پیشرفت آنها را بشناسید و از این تلاش‌ها تعریف کنید. به‌عنوان‌مثال، اگر تمایلات موسیقایی فرزندتان را تشخیص داده‌اید، می‌توانید اقدام به خرید یک پیانو و ثبت‌نام او در کلاس‌های موسیقی نمایید.

به‌هیچ‌عنوان علایق خود را به کودکان تحمیل نکنید

میان بسیاری از والدین، این اتفاق می‌افتد که تمایلات و علایق فرزندان خود را با ترجیحات خود تلقی می‌کنند و ممکن است بخواهند فعالیت‌هایی که خودشان دوست دارند، برای کودکانشان انتخاب کنند که باید گفت این نوع افراد مسیر استعدادیابی کودکان را به طور کامل اشتباه طی می‌کنند.

نکته مهم این است که داشتن آرزوها و رویاهای بزرگ برای کودکان شما امری قابل‌تحسین است. بااین‌حال، مسئله مهم این است که آیا شما کودک خود را مجبور به انجام کاری می‌کنید که او به آن علاقه ندارد یا نه. این الگوی تفکر ممکن است به‌سلامت روحی و روانی کودک شما آسیب برساند. بنابراین، در استعدادیابی کودک و توسعه توانمندی‌هایش، به او اجازه دهید تا به طور آزادانه حوزه‌ای را انتخاب کند که به آن علاقه دارد و شما نیز او را حمایت کنید.

دانش کودک را در زمینه استعدادهایش غنی کنید

از دیگر مراحل در زمینه استعدادیابی کودکان، غنی‌سازی دانش کودک در زمینه استعدادهایش است. به‌عنوان‌مثال، اگر او یک نوازنده ساکسیفون در سبک جاز است، او را به کنسرت‌های جاز برده و با اجراهای موسیقی جذاب آشنا کنید. اگر بازیگری از استعدادهای اوست، تجربه تئاتر را به او توصیه دهید. باز کردن این درها برای او، انگیزه‌اش را افزایش داده و تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای در پرورش و استعدادیابی کودکان دارد.

استعداد کودک من چیست؟

انجام انواع تست هوش کودک

یکی از روش های معتبر، علمی و تخصصی برای استعدادیابی کودکان انجام تست هوش است.

انواع مختلفی از تست ها وجود دارد که از آن میان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • تست هوش گاردنر
  • تست هوش وکسلر
  • استعدادیابی جانسون اوکانر
  • تست هوش ریون
  • تست گودیناف
  • تست هوش استنفورد بینه

البته بهتر است برای انجام تست هوش کودکان به متخصصان مراجعه کنید تا بنابر تشخیص ایشان تست ها انجام و تحلیل تخصصی انجام بگیرد.

آیا ممکن است کودکی در دو زمینه استعداد داشته باشد؟

اکنون که در زمینه استعدادیابی کودکان بحث می‌کنیم، بد نیست به این سؤال پاسخ دهیم که آیا ممکن است کودکی در دو زمینه استعداد داشته باشد؟ یا اینکه اگر کودکی در زمینه موسیقی استعداد داشته باشد، می‌تواند در زمینه نقاشی نیز عملکرد خوبی داشته باشد؟ در این خصوص باید گفت همه افراد با هوش‌های هشت‌گانه به دنیا می‌آیند و اختلافات در رفتار و عملکرد آن‌ها به دلیل استفاده برتر از هوش در زمینه‌های مختلف است. اگر یک دانش‌آموز در ورزش عملکرد برجسته‌ای دارد اما در نقاشی ضعیف است، یا دانش‌آموز دیگری در ادبیات و نگارش خوبی دارد اما در ریاضی ضعیف است، نشان‌دهنده این است که هر یک از آن‌ها در زمینه‌های مختلف هوش برتری دارند.

فرض کنید دو کودک در کلاس نقاشی ثبت‌نام کنند، یکی دارای هوش بصری فضایی بالا و هوش موسیقایی متوسط و دیگری دارای هوش بصری فضایی برتر باشد. این دو کودک در کلاس نقاشی یاد خواهند گرفت، اما در پایان ترم‌ها، کودکی که هوش بصری فضایی برتر دارد، نقاشی‌ای بسیار برتر و هنری خلق می‌کند، درحالی‌که کودک دیگر ممکن است کار خوبی انجام دهد اما نقاط ضعف هوش موسیقایی‌اش نیز تأثیرگذار است.

استعداد کودک من چیست؟

استعدادیابی کودکان در چه سنی بهتر است انجام شود؟

هر کودکی از زمان تولد، ویژگی‌های منحصربه‌فردی در ساختار بدنی و سیستم عصبی خود دارد. کودکان به طریقی طبیعی و شهودی و با تجربه تشخیص می‌دهند که در کدام فعالیت‌ها توانایی و استعداد دارند و به چه نحوی می‌توانند به نتایج بهتری دست پیدا کنند. آنها با شوروشوق در این زمینه‌ها تلاش می‌کنند و راه‌های مؤثری را برای دستیابی به اهدافشان انتخاب می‌کنند.

به مجموعه این انتخاب‌ها و سلایق «گرایش» می‌گویند. معمولاً این گرایش‌ها در سن ۴-۵ سالگی به‌صورت آشکار خودش را نشان می‌دهد، اگرچه نکته قابل‌توجه این است که تنها در ۱۰-۱۵٪ از موارد، خلاقیت و استعداد به طور آشکار نمایان می‌شوند. ازاین‌رو، تشخیص، شناسایی و حمایت به‌موقع از استعدادهای کودکان پیش از دوران پیش‌دبستانی یک مسئله بسیار حیاتی و اهمیت دار محسوب می‌شود.

استعدادیابی تخصصی کودکان در سایت بازی بوک

در این مقاله سعی بر آن شد تا بررسی کاملی از روش‌ها و نکات مختلف استعدادیابی کودکان داشته باشیم. همان‌طور که مطالعه کردید، تشخیص و شناسایی استعداد کودکان یکی از اصلی‌ترین مسئولیت‌های والدین می‌باشد که این امر در طول زندگی افراد موفق بسیار مشهود است. چرا که اغلب افراد موفق در کودکی به استعدادهایشان توجه شده و این استعدادها را به اوج رسانده‌اند.

برای این منظور، مجموعه بازی بوک با همکاری روانشناسان دغدغه مند کودک سعی بر کشف و رشد استعدادیابی کودکان دارند که می‌توانید با مراجعه به سایتشان از این خدمات بهره ببرید.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

۰ نفر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha