به گزارش ایرنا، عبدالرحمن کشوری روز سه شنبه در حاشیه بازدید از تونل انرژی بین پست برق «جانباز» تا پست برق «سجاد شهر» مشهد در جمع خبرنگاران افزود: دشمن از آی.پیهای مختلف سعی می کند که حملات سایبری انجام داده و سیستم ها را هک کند.
وی به یکی از سخت ترین حملات سایبری دشمن در حوزه زیرساختهای انرژی کشور اشاره و بیان کرد: چندی قبل حوزه سوخت کشور مورد حمله سایبری قرار گرفت که به دلیل رزمایشی که در پاسخ به شرایط اضطراری برگزار شده بود و آمادگی کامل نیروها، در کمتر از ۲ ساعت این حمله سایبری دفع شد.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به ناترازی بین تولید و مصرف برق در کشور گفت: بخشی از تولید برق کشور نیاز به توسعه دارد که در طرحهای توسعه ای باید حوزه پدافند غیرعامل نیز لحاظ شود تا بتواند پاسخگوی نیاز کشور باشد.
وی تاکید کرد: لازم است که در طرحهای مبتنی بر تولید برق در کشور الزامات پدافندی دیده شود تا هم تداوم کارکرد زیرساختها را افزایش دهد و هم در مرحله بهره برداری طرح به درستی مورد استفاده قرار گیرد.
کشوری اظهار کرد: دستگاه های اجرایی در حوزه مدیریت مصرف اعم از گاز و برق نیز اقدامات خوبی را انجام داده اند که سازمان پدافند غیرعامل از همه این اقدامات حمایت می کند اما نیاز است که صنایع برق خواه یا گازخواه که مصارفشان روی این ۲ بخش حیاتی است، مانند صنعت خودرو که از سوخت گاز یا بنزین به سمت برق حرکت کرده است، یک برنامه راهبردی برای تغییر سوخت خود تدوین کنند.
وی گفت: برای پایداری و تداوم کارکرد حوزه مهمی مانند برق لازم است که اصول پدافند غیرعامل در آن رعایت شود که به جهت اصل پراکندگی برق لازم است که در این بخش شبکه امن را داشته باشیم.
معاون انرژی سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: یکی از موارد مربوط به شبکه امن، میزان دسترسی شبکه به عموم جامعه است که این موضوع در استانهای خراسان بویژه مشهد به خوبی انجام شده و امنیت شبکه انتقال برق در این شهر به خوبی در حال توسعه است.
وی با اشاره به تونل انرژی ایجاد شده در شهر مشهد و توسعه پستهای برق آن گفت: شرکت برق منطقه ای خراسان از فناوریهای بومی برای توسعه خطوط انتقال و ایجاد شبکه امن بهره گرفته و توانسته با بهره گیری از شرکتهای دانش بنیان صنعت این حوزه را بومی سازی کند که قابل تعمیم به کل کشور است.
کشوری بیان داشت: بر اساس قانون تشکیل سازمان پدافند غیرعامل که اخیرا توسط مجلس شورای اسلامی ابلاغ شده است، دستگاه های اجرایی مکلف شده اند که از بودجه و اعتبارات خود برای موارد پدافندی استفاده کنند.
وی اضافه کرد: کار سازمان پدافند غیرعامل سیاستگذاری در این حوزه است اما قانونگذار بودجه و اعتبارات در این بخش را در اختیار دستگاه های اجرایی قرار داده که در قالب برنامه های پنج ساله توسعه یا بودجه های سالانه بین آنها توزیع می شود و این اعتبارات در قالب توافق نامه هایی بین سازمان پدافند غیرعامل با دستگاه های اجرایی مختلف هزینه می گردد.
به گزارش ایرنا، تاکنون ۲۵ کیلومتر تونل انرژی در مشهد اجرا شده و در آینده ۳۵ کیلومتر دیگر به این تونل اضافه می شود.
مشهد، دومین شهر کشور است که تونل انرژی را ایجاد کرده است و شرکت برق منطقه ای خراسان هم از ۲۰ سال قبل نخستین شرکتی بوده که تونل انرژی را به وجود آورده است.
شرکت برق منطقه ای خراسان برای رفاه مردم، به جای قرار دادن کابلهای دفنی، تونل انرژی را اجرا می کند که هم اکنون بین خطوط سه و یک قطار شهری مشهد قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید:
نظر شما