امیر طولابی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مدت تیم های نظارت و بازرسی در ۲ نوبت صبح و عصر در گشت مشترک تخصصی، فعالیت کرده اند که طی آن ۲۲ هزار و ۳۲۰ مورد بازرسی از واحدهای صنفی مختلف در استان صورت گرفت.
وی اظهار داشت: این بازرسی ها منجر به تشکیل ۲ هزار و ۷۶۱ فقره پرونده تخلفاتی به ارزش ۷۰۰ میلیارد ریال شد که بیشترین عناوین تخلفاتی به ترتیب عدم درج قیمت و نرخ نام ، گرانفروشی و عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی است.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان تاکید کرد: مردم در صورت مشاهده تخلف واحدهای صنفی از قبیل کم فروشی، گرانفروشی، احتکار، عدم درج قیمت یا ارائه فاکتور و رعایت نکردن موازین بهداشتی مراتب را از طریق ۲ شماره تلفن گویای ۱۲۴ و ۱۳۵ اطلاع دهند تا در اسرع وقت رسیدگی شود.
صدور اخطار پلمب برای ۳۸۲ بنگاه معاملات ملکی
طولابی همچنین با اشاره به حساسیت ها در خصوص قیمت و گرانی زمین و مسکن در استان گفت: ۲ هزار و ۲۵۰ بازرسی نیز از واحدهای مشاوره املاک انجام گرفته و در این راستا ۲۱۰ فقره پرونده تخلفاتی به ارزش ریالی بیش از ۱۱ میلیارد ریال تشکیل شده است.
وی یادآور شد: نداشتن پروانه کسب، عدم نصب نرخ نامه، دریافت نکردن کد رهگیری، گرانفروشی حق کمیسیون و عدم صدور صورتحساب از عمده تخلفات واحدهای معاملات ملکی بوده است که ۸۱ واحد به این دلایل پلمب شدند.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان با اشاره به صدور اخطار پلمب برای ۳۸۲ بنگاه معاملات ملکی در این مدت اضافه کرد: گشت های نظارتی مشاوران املاک با همکاری صمت، تعزیرات، اداره اماکن فراجا، اداره راه و شهرسازی و اتاق اصناف به صورت مستمر در حال انجام است.
قولنامه تنظیم شده در بنگاه های بدون مجوز، فاقد ارزش قانونی است
طولابی تصریح کرد: چنانچه بنگاهی فاقد مجوز کسب باشد، هرگونه قولنامه یا سند مبنی بر معامله در آن واحد فاقد ارزش قانونی و غیرمجاز است و ثبت کد رهگیری معاملات در سامانه مستغلات و املاک (https://amlak.mrud.ir/) از طریق قولنامه این واحد نیز مجاز نیست.
وی با اشاره به اینکه در مجموع بیش از سه هزار و ۱۵۰ بنگاه معاملات ملکی در استان مجوز دارند، گفت: بنابراین معاملات خرید و فروش و اجاره مسکن باید در بنگاه های معاملاتی دارای مجوز ثبت و پس از آن نسبت به ثبت نهایی در سامانه اقدام شود.
معاون نظارت و بازرسی صمت لرستان ادامه داد: ثبت معاملات در سامانه، ثمن معامله را مشخص می کند و برای معاملات آینده نیز مبناست تا بیش از ۲۰ درصد افزایش قیمت در سال آینده، از طرف صاحب خانه لحاظ نشود که با توجه به اهمیت این موضوع، ثبت معاملات در سامانه و دریافت کد رهگیری، امسال رایگان شد.
طولابی افزود: بنگاه های معاملات ملکی موظف به دریافت نیم درصد قیمت اجاره بها ( ۲۵ صدم درصد از هرکدام از طرفین معامله) به عنوان حق کمیسیون هستند که با درج قیمت اجاره بها در سامانه، امکان دریافت مبلغ بیشتر میسر نیست و فاکتور صورت حساب کمیسیون نیز باید صادر شود.
وی اظهار داشت: با ثبت معاملات مسکن در سامانه، چنانچه مبلغی بیشتر از ۲۰ درصد نرخ کنونی، برای سال آینده از مستاجر گرفته شود هم بنگاه معاملاتی هم صاحب خانه جریمه و پرونده آنها به دادگستری معرفی می شود.
نظر شما