عباس جاوید روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در گذشته آب شرب این شهر از سد شهید کاظمی تامین میشد اما با توجه به بهرهبرداری از سد چراغویس هم اکنون پروژه تامین آب شرب سقز از این سد با ظرفیت ۶۰۰ لیتر در ثانیه آماده بهره برداری است.
وی اضافه کرد: این پروژه شامل سه بخش خط انتقال آب از سد چراغ ویس به تصفیه خانه قدیم این شهر به طول ۲۶ کیلومتر، تصفیه خانه شماره ۲ (آیچی) با ظرفیت ۲۰۰ لیتر در ثانیه و خط اتصال تصفیه خانه به شبکه شهری به طول ۶ کیلومتر لوله فولادی است.
مدیر امور منابع آب سقز با اشاره به اینکه این پروژه در سفر رییس جمهوری و هیات دولت به کردستان به بهرهبرداری می رسد گفت: تاکنون برای این پروژه ۲ هزار و ۵۶۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
وی افزود: بخش دوم پروژه نیز شامل مخازن ذخیره، تجهیزات آزمایشگاهی و کلرسنجی نیز در مجموع نیازمند سه هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال اعتبار دیگر است.
جاوید با اشاره به اینکه این پروژه فاقد ایستگاه پمپاژ در مسیر است اظهار کرد: با توجه به مسیریابی دقیق و استفاده از نیروی گرانشی، آب از به تصفیهخانه قدیم منتقل می شود و هیچ ایستگاه پمپاژی در مسیر احداث نشده است.
به گزارش ایرنا، طرح آبرسانی به شهر سقز از سال ۱۳۸۹ شروع شد و ارزش فعلی این پروژه ۱۲ هزار میلیارد ریال است.
خط انتقال ۳۲ کیلومتری با ظرفیت تصفیه خانه ۴۰۰ لیتر بر ثانیه در سال ۱۴۰۰ به بهره برداری رسید و اکنون مدول دوم تصفیه خانه به ظرفیت ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آماده بهره برداری است.
حجم کل مخزن سد چراغ ویس در تراز نرمان ۵۸.۸۲ میلیون متر مکعب است که افزون بر تامین آب شرب، آب مورد نیاز حوزه صنعت و کشاورزی شهرستان را نیز تامین میکند همچنین پنج هزار هکتار اراضی پایاب سد به آبی تبدیل می شود و برای هزار و ۲۵۰ نفر اشتغال ایجاد می کند.
سد چراغ ویس با هسته رسی در فاصله ۱۷ کیلومتری جنوب غربی سقز واقع شده است.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در دور نخست سفر خود ۱۷ تیرماه سال ۱۴۰۱ به استان کردستان سفر کرد، رییس جمهور قرار است در دور دوم سفرهای استانی روزهای پنجشنبه و جمعه این هفته یعنی ۱۱ و ۱۲ آبان مهمان مردم کردستان باشد.
رییس جمهور پاییز سال گذشته نیز در سفر دیگری برای افتتاح پروژه انتقال آب سد آزاد به سنندج به این شهر سفر کرده بود و سفر روز پنجشنبه سومین سفر وی در کمتر از ۱۸ ماه محسوب می شود.
نظر شما