به گزارش ایرنا از روابط عمومی سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، فتحعلی محمد زاده روز چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات شهرک صنعتی چرمشهر، سالاریه و ناحیه صنعتی ملا آقایی شهرستان ورامین بر آینده نگری برای بازچرخانی پسآب و پایش از مبدأ تأکید کرد و اظهار داشت: تصفیه فاضلاب و سرانجام دفع پساب تولیدی واحدهای صنعتی بر عهده واحدهای صنعتی مستقر در شهرکها بوده که با احداث تصفیه خانه فاضلاب با رعایت مقررات پساب خروجی واحدها به شبکه فاضلاب متصل و تصفیه نهایی در محدوده ضوابط و مقررات محیط زیست انجام می شود.
وی هدف از ایجاد تصفیهخانه های صنعتی را کنترل آلایندگی و استحصال پساب خروجی و بازچرخانی آن برای مصرف در داخل شهرکهای صنعتی در بخش آبیاری فضای سبز و مصرف واحدهای تولیدی حائز شرایط اعلام کرد و افزود: استفاده از پساب تصفیهخانهها به عنوان منبع آب پایدار و گامی موثر در توسعه بخش صنعت است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران نیز در این نشست گفت: در شهرک صنعتی چرمشهر و سالاریه هشت پروژه جهت ایجاد زیرساخت به منظور شهرک سازی به مبلغ ۴۸۴ میلیارد ریال تعریف شده است.
سعید صادقی افزود: این پروژهها شامل تکمیل سردرب ورودی شهرک صنعتی چرمشهر، اصلاح و بازسازی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی چرمشهر و سالاریه، رفع نواقص طرح ارتقاء تصفیه خانه، محوطه سازی ساختمان فناوری، احداث فضای سبز محوطه ساختمان فناوری، عملیات زیرسازی، روسازی و روکش آسفالت خیابانهای زون خوراک دام و طیور، اجرای تاسیسات موتورخانه و تجهیزات سالن آمفی تئاتر ساختمان فناوری می شود.
این مسئول بر لزوم تأمین آب برای صنایع این استان تأکید و خاطرنشان کرد: به عنوان یکی از راهکارهای موجود، پساب صنایع می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی، ادامه داد: استفاده از پساب تولید شده صنایع در شهرکها، تغییر کاربری چاههای بلااستفاده از جمله راهکارهای مختلف تامین آب برای واحدهای صنعتی و تولیدی است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران اظهار داشت: ایجاد و توسعه شبکه فاضلاب، اقدامات پیشگیرانه برای حفاظت از محیط زیست توسط سرمایهگذاران امری لازم و اجتنابناپذیر است.
صادقی یادآور شد: رعایت ضوابط زیست محیطی در شهرکها و نواحی صنعتی مستلزم تعامل و همکاری بیشتر است تا واحدهای تولیدی بدون هیچ دغدغه ای به تولید مشغول باشند.
در این نشست که در ادامه بازدید از تصفیه خانه شهرک صنعتی چرمشهر و سالاریه صورت گرفت، در خصوص مشکلات زیرساختی ناحیه صنعتی ملا آقایی و مشکلات تصفیه خانه بحث و تبادل نظر و راهکارهای لازم برای رفع موانع ارائه شد.
به گزارش ایرنا، شهرک صنعتی چرمشهر در سال ۱۳۶۴ به منظور ساماندهی صنایع چرم و دباغی که به صورت پراکنده در سطح استان تهران فعالیت می کردند در ۳۵ کیلومتری جنوب شرق شهرستان ورامین احداث شد و هم اکنون بیش از ۱۰۰ واحد صنعتی در آن مستقر است که بیشتر در حوزه تولید چرم و سالامبور فعالیت می کنند.
تولید حجم انبوه فاضلاب واحدهای تولیدی، مسوولان را بر آن داشت تا نخستین فاز تصفیه خانه آن را در سال ۱۳۸۰ با اعتباری بالغ بر ۶ میلیارد تومان احداث کنند.
فاضلاب خروجی واحدهای تولید چرم با فلزات سنگین همراه است که ورود آن به محیط زیست و مراتع جنوبی دشت ورامین، مشکلات عدیده زیست محیطی به همراه دارد.
ورامین با ۳۰۰ هزار نفر جمعیت در ۳۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
نظر شما