خلیل حیدری روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش بینی میشود از این میزان سطح زیر کشت ۱۵۵ هزار تُن چغندر قند در بهار آینده برداشت شود بنابراین ۷۵ هزار تُن معادل ۹۳ درصد افزایش تولید خواهیم داشت.
وی اظهار کرد: کشت چغندر قند پاییزه در سرپل ذهاب از مهر تا آبان ماه انجام شد و زمان برداشت محصول اواخر اردیبهشت سال آینده خواهد بود و در مجموع ۶۰۰ نفر مستقیما کار کاشت، داشت و برداشت را انجام می دهند.
رییس جهاد کشاورزی سرپل ذهاب گفت: همچنین نمایندگان پنج کارخانه قند بیستون، شهرکرد، اصفهان، قزوین و اسلام آباد غرب با هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه از ابتدای شهریور تا انتهای مهر ماه در منطقه مستقر و با کشاورزان به منظور خرید تضمینی قرارداد منعقد کردند.
حیدری اضافه کرد: هدف از کشت چغندر قند در این فصل؛ ترویج کشت پاییزه، افزایش تولید و بهره وری و خاک ورزی و صرفه جویی در منابع آبی شهرستان سرپل ذهاب است.
گفتنی است چغندر قند در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی نیاز زیادی به آب دارد که به سبب محدود شدن منابع آبی برخی کشاورزان ترجیح می دهند از روش کشت پاییزه استفاده کنند تا نزولات آسمانی را جایگزین آبیاری غرقابی کنند.
از دیگر سو کشت پاییزه در شهرهای گرمسیری غرب استان کرمانشاه از منظر علمی نیز توجیه اقتصادی بالاتری دارد.
از مجموع حدود ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی سرپل ذهاب افزون بر ۵۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مزارع کشاورزی است که سالیانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن انواع محصولات زراعی و از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ نیز سالیانه حدود ۱۴ هزار تن میوه برداشت میشود.
سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه بیش از ۹۰ هزار نفر جمعیت دارد.
نظر شما